Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Επισκόπηση τύπου 17/8/2012


Επισκόπηση τύπου 17/8/2012

Οι διορθωτικές αλλαγές στο σύστημα της ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο,έκτακτη συνάντηση Μέρκελ-Ολάντ για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, ιδιαίτερα κρίσιμες οι συναντήσεις του πρωθυπουργού την επόμενη εβδομάδα και αναζωπύρωση της παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Εως 48 οι δόσεις για ληξιπρόθεσμα χρέη". - Η εφημερίδα γράφει "με νέα εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών. Από 100 ευρώ η ελάχιστη μηνιαία καταβολή. Διευκολύνσεις με διαγραφή προστίμων. Παγώνουν κατασχέσεις από ποινικές διώξεις. "

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Να φύγουμε μόνοι μας από το ευρώ". - Η εφημερίδα τονίζει ότι "αφού οι Γερμανοί λένε ότι η καλύτερη λύση για την Ελλάδα είναι να πτωχεύσει.... Να τους στείλουμε όλους στο διάολο και να μην πληρώσουμε δεκάρα τσακιστή στους ξένους τοκογλύφους".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Η χλιδή του Γιώργου στο Κολυμπάρι" Η εφημερίδα γράφει ότι "διακοπές σε υπερλούξ ξενοδοχείο, όπου η σουίτα κοστίζει 1.020 ευρώ τη βραδιά, λίγο πριν τον καλέσει ο εισαγγελέας. Αμετανόητος συνεχίζει να προκαλεί, την ώρα που η κοινωνία εξαθλιώνεται από τις καταστροφικές επιλογές του".

ΕΘΝΟΣ: "Ραντεβού φωτιά για Ελλάδα και ευρώ". - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "καθοριστική για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρωζώνη αναμένεται να είναι η αιφνίδια συνάντηση της καγκελαρίου Α.Μέρκελ με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρ.Ολαντ στις 23 Αυγούστου στο Βερολίνο".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Από το Δισπηλιό και το Ποσειδώνιο πηγάδι στο χρυσελεφάντινο άγαλμα της Αθηνάς και... τα αρχαία "μικροτσίπ"! Σύμφωνα με την εφημερίδα "γιατί άραγε κρύβουν τις Μεγάλες Ανακαλύψεις στην Ελληνική γη; Με ανοιχτή επιστολή που είχε σταλεί στον τότε πρωθυπουργό και υπουργό Πολιτισμού Κώστα Καραμανλή ο Γιώργος Παλμός θέτει σημαντικά ερωτήματα."

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ντόμινο ακρίβειας σε γάλα, κρέας, ψωμί". - Η εφημερίδα γράφει ότι "έρχονται αυξήσεις 5% έως 10% στα βασικά είδη διατροφής.Η αναζωπύρωση της παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης εκτινάσσει στα ύψη τις τιμές των δημητριακών".

ΕΣΤΙΑ: "Το "Ντοβλέτι" και οι Ραγιάδες". - Η εφημερίδα τονίζει ότι "την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου ανετυπώθη στην τελευταία σελίδα ένα εκπληκτικό άρθρο, υπό τον τίτλο "ο ραγιάς και το ντοβλέτι" και ανεφέρετο στην αυθαιρεσία των εισπρακτόρων του δημοσίου (ντοβλέτι), οι οποίοι απαιτούσαν από τους πολίτες (ραγιάδες) την καταβολή φόρων ακόμη και αν τους είχαν ήδη καταβάλει".

Η ΑΥΓΗ: "Μιλάει και η ΝΔ για... χρεωκοπία!" Σύμφωνα με την εφημερίδα "Η ΝΔ διέστρεψε συνέντευξη του Π.Λαφαζάνη. Φτηνός αντιπερισπασμός για να καλυφθεί η πολιτική χρεωκοπία της τρόικας εσωτερικού και να παραπλανηθούν οι πολίτες ενόψει της κοινωνικής χρεωκοπίας με τα μέτρα 11,5 δισ.ευρώ. Την ίδια ώρα το "Spiegel" προτείνει τη χρεωκοπία της Ελλάδας".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Στον 'Αρειο Πάγο οι συντάξεις-μαϊμού για την επιβολή κυρώσεων".
Η εφημερίδα επισημαίνει "πάνω από 13.000 υπολογίζουν τα ασφαλιστικά ταμεία τις παράνομες περιπτώσεις. Στη Δικαιοσύνη αποστέλλουν οι διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων χιλιάδες υποθέσεις είσπραξης παράνομων συντάξεων, που ζημίωσαν τα Ταμεία και το Δημόσιο με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ".

Η Ελλάδα αύριο:"Υπαρκτός κίνδυνος για επισιτιστική κρίση στη χώρα". Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "εξαθλίωση και επισιτιστική κρίση "φλερτάρουν" με την Ελλάδα. Μόνη λύση φαντάζει η οργάνωση της αγροτικής παραγωγής, καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς η χώρα μας μπορεί και πρέπει να γίνει διατροφικά αυτάρκης".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Στα 48 δισ. τα επισφαλή δάνεια". - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "επισφαλή δάνεια 48 δισ.ευρώ πιέζουν το υπουργείο Οικονομικών να προχωρήσει ταχύτατα τις διαδικασίες για την οριστικοποίηση των όρων της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών εντός του Σεπτεμβρίου".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Πληρώστε λιγότερα με γονική παροχή".
Η εφημερίδα γράφει ότι "προλάβετε τη μείωση του αφορλόγητου από τα επίπεδα των 150.000 ευρώ και την αύξηση του χαμηλού συντελεστή από το επίπεδο του 1%. Εκμεταλλευτείτε το σημερινό ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς γιατί είναι πιθανό να αλλάξει προς το δυσμενέστερο".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Ετοιμο το "κοστούμι" των μέτρων". - Σύμφωνα με την εφημερίδα "μόνο με ορισμένες τεχνικές λεπτομέρειες, όπως αναφέρουν στελέχη του οικονομικού επιτελείου, απομένουν για να ολοκληρωθεί η κατάρτιση του πακέτου μέτρων των 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα παρουσιαστεί στους δανειστές της χώρας".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Φορολογικό πογκρόμ στα σκαριά για τα λαϊκά νοικοκυριά".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "με συνδυαστικές κινήσεις σε όλο το φάσμα της οικονομίας, η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ προχωρά μεθοδικά στον οικονομικό στραγγαλισμό των λαϊκών στρωμάτων. Πλευρές του νέου φορολογικού πογκρόμ σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων παρουσίασε σε συνέντευξή του ο υφυπουργός Οικονομικών αρμοδιος για τα κρατικά έσοδα." ΤΑ

ΝΕΑ: "Στην εφεδρεία με.... εξετάσεις". - Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων με διενέργεια -και γραπτών- εξετάσεων μελετά η κυβέρνηση χαρακτηρίζοντας κλειδί τη διαδικασία αυτή για την επιλογή του προσωπικού που θα υπαχθεί στην εργασιακή εφεδρεία, με στόχο να μην υπάρξουν αυτή τη φορά οριζόνται κριτήρια".

DEALnews: "Τα μέτωπα των ισχυρών". - Η εφημερίδα γράφει "φωτιά στο πολιτικό-επιχειρηματικό σκηνικό. Ο "εμφύλιος" πόλεμος και οι σχέσεις με την εξουσία. Ποιοι "ερωτοτροπούν" με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τι ζητούν από την κυβέρνηση και που ποντάρουν, Κόκκαλης και Λιακουνάκος, Βαρδής και Μπόμπολας. Περιστέρης και Μαρούλης. Μυτιληναίος και Κοπελούζος.
Μελισσανίδης και Κοντομηνάς".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Διόρθωση στο σύστημα ληξιπρόθεσμων οφειλών". - Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "διορθωτικές αλλαγές στο σύστημα της ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο επέρχονται με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, που αφαιρεί τα πλαφόν για τις οφειλές που μπορούν να ρυθμιστούν και προβλέπει ως χαμηλότερη μηνιαία δόση τα 100 ευρώ."

 ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Αποφασίζουν Μέρκελ-Ολάντ. Επί τάπητος τίθεται το ελληνικό ζήτημα". - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "έκτακτη συνάντηση για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη. Ραντεβού κορυφής 24ώρες πριν από την επίσκεψη του Αντ.Σαμαρά στο Βερολίνο. Ατυπη εκκίνηση της διαπραγμάτευσης για την επιμήκυνση".
ΚΕΡΔΟΣ: "Πως θα ρυθμίσετε τις οφειλές σας". - Η εφημερίδα γράφει ότι "το υπουργείο Οικονομικών παρέχει οδηγίες για την αποπληρωμή του φόρου εισοδήματος. Νέες διευκολύνσεις για την τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων χρεών των οφειλετών του Δημοσίου. Ομηροι της εφορίας οι φορολογούμενοι τουλάχιστον έως τον Φεβρουάριο".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Μαραθώνιες διαβουλεύσεις πριν τις κρίσιμες αποφάσεις".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "ιδιαίτερα κρίσιμη για το μέλλον της Ελλάδας κρίνεται η επόμενη εβδομάδα κατά την οποία ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, θα έχει επαφές με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Αγκελα Μέρκελ, και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στο πλαίσιο του μαραθωνίου συναντήσεων που προγραμματίζουν οι ηγέτες της Ευρωζώνης, πριν από τις κρίσιμες αποφάσεις του Συμβουλίου υπουργών Οικονομικών του Σεπτεμβρίου".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου