Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 14/8/2012


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 14/8/2012

Οι πυρκαγιές που ξέσπασαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα στις επαρχίες Λάρνακας και Λεμεσού, οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση Ιερωνυμίδη και η επέτειος της δεύτερης φάσης του τουρκικής εισβολής είναι τα κύρια θέματα που προβάλλονται στα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

 «3 ελικόπτερα καθηλωμένα» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της «Αλήθειας» που γράφει ότι η Κύπρος καίγεται, αλλά τα τρία Agusta Westland της Εθνικής Φρουράς δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για σκοπούς δασοπυρόσβεσης. Σε άλλο θέμα από την πρώτη σελίδα, η εφημερίδα γράφει ότι παρ’ ότι χθες το πρωί η ΕΔΥ έριξε τον Μάριο Ιερωνυμίδη στα μαλακά, το βράδυ, μετά το Υπουργικό, η ΥΠΕΞ Ερατώ Μαρκουλλή ανακοίνωσε την πρόθεση της να ζητήσει διορισμό ερευνώντα λειτουργού για το ρόλου του Μ. Ιερωνυμίδη στην κινεζική επένδυση στη Λάρνακα. Αλλού, η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις του Ιωνά Νικολάου με τις οποίες ασκεί έντονη κριτική στον Πρόεδρο Χριστόφια για την υπονόμευση του θεσμού του Γενικού Εισαγγελέα.

Υπό τον τίτλο «Μπάζει ακόμη νερά η ασφάλεια των πτήσεων» στεγάζει το πρωτοσέλιδό της η «Σημερινή», η οποία γράφει ότι ακριβώς επτά χρόνια μετά την αεροπορική τραγωδία της «Ήλιος», άκρως ανησυχητικές είναι οι διαπιστώσεις του Ιδρύματος Ασφάλειας Πτήσεων Νοτιοανατολικής Ευρώπης – Μέσης Ανατολής-Κύπρου. Γράφει, επίσης, ότι έπειτα από ολοήμερες αλλά και ολονύχτια μάχη με τις φλόγες τέθηκαν χθες υπό έλεγχο οι πυρκαγιές που ξέσπασαν την Κυριακή σε περιοχές της ορεινής Λάρνακας και Λεμεσού. Αλλού, η εφημερίδα γράφει ότι το Ισραήλ και η Κύπρος μελετούν μέτρα για τερματισμό των επενδύσεων στα κατεχόμενα από Ισραηλινούς επιχειρηματίες.

Ο «Φιλελεύθερος» έχει πρωτοσέλιδο τίτλο «Ζητά εξηγήσεις ο Κινέζος» και γράφει ότι ο Κινέζος επενδυτής Γιανγκ Γκι, ο οποίος αναμένεται να έρθει στην Κύπρο την ερχόμενη Δευτέρα, είναι ενοχλημένος από τις τελευταίες εξελίξεις και το θόρυβο που προκλήθηκε από τις συζητήσεις γύρω από την επένδυση του. Η εφημερίδα γράφει, επίσης, στην πρώτη σελίδα της ότι σε μεγάλους μπελάδες μπήκε ανώτατος αξιωματικός της ΕΦ, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση γυναίκας-υπαξιωματικού. Αλλού, γράφει ότι ο κατοχικός ηγέτης Ντερβίς Έρογλου αποκάλυψε ότι στους σχεδιασμούς της τουρκικής πλευράς είναι και η προσάρτηση των κατεχομένων στην Τουρκία.

«Κίνδυνος αναζωπυρώσεων» γράφει στο πρωτοσέλιδό της η «Χαραυγή», που αναφέρει ότι μάχη με τις φλόγες δίνουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Τμήματος Δασών, της ΕΜΑΚ, της ΕΦ, της Αστυνομίας και απλοί πολίτες για κατάσβεση πυρκαγιών που ξέσπασαν στις επαρχίες Λεμεσού και Λάρνακας. Αλλού γράφει ότι το ΑΚΕΛ επιμένει σε έρευνα για την υπόθεση Ιερωνυμίδη και καλεί τα κόμματα να μην είναι επιλεκτικά στις αντιδράσεις τους για τα διάφορα ζητήματα. Γράφει, επίσης, ότι την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται να συνέλθει κατά πάσα πιθανότητα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών για να εγκρίνει το νέο ΔΣ των ΚΑ.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail», με πρωτοσέλιδο τίτλο «Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές», γράφει ότι οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο αργά χθες το απόγευμα μεγάλη πυρκαγιά στη Λεμεσό, την τελευταία από μια σειρά πυρκαγιών που ξέσπασαν την Κυπριακή και απείλησαν δύο χωριά. Η εφημερίδα γράφει, επίσης, ότι ο Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης προτείνει το χημικό ευνουχισμό ως τιμωρία για τους παιδεραστές. Αλλού γράφει ότι σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία, τα ονόματα Harry και Amelia ήταν τα πιο δημοφιλή ονόματα που δόθηκαν σε μωρά που γεννήθηκαν το 2011 στην Αγγλία και την Ουαλία.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου