Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Επισκόπηση τύπου 6/8/2012


Επισκόπηση τύπου 6/8/2012

Η γιγαντιαία επιχείρηση "Ξένιος Ζευς" αντιμετωπίζει το πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες, το νέο σχέδιο για σταδιακή πληρωμή του φόρου εισοδήματος από το υπ.Οικονομικών και ανανεώνει το ραντεβού στην Αθήνα για το Σεπτέμβριο η τρόικα είναι μερικά από τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ο Δένδιας ξανακάνει την Αθήνα Μητρόπολη". - Η εφημερίδα γράφει ότι "με τη γιγαντιαία επιχείρηση "Ξένιος Ζευς" αντιμετωπίζει το πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες. 4.500 αστυνομικοί σαρώνουν την Ελλάδα από Εβρο ως την πρωτεύουσα. Εγιναν ήδη 1.130 συλλήψεις παρανόμων, ενώ προηγήθηκαν πάνω από 5.000 προσαγωγές".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Διάλυση του κυβερνητικού Συνασπισμού και έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη". - Η εφημερίδα τονίζει "έκθεση-καταπέλτης από Citigroup. Πρόκληση και από τον υπουργό Οικονομικών της Βαυαρίας που ζητάει να εγκαταλείψουμε τώρα το ευρώ".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Εγώ σοφέρ του Γιώργου;". - Η εφημερίδα αναφέρει ότι "θερμόαιμος Ικαριώτης καπετάνιος flying Dolphin παραιτήθηκε μόλις είδε τον πρώην πρωθυπουργό με τη σύζυγό του και τη φρουρά τους στο σκάφος του".

ΕΘΝΟΣ: "Λιγότερες οι δόσεις για την Εφορία". - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "κατεβάζουν τον πήχη από τις 10 στις 7 δόσεις λόγω της τρύπας στα έσοδα. Χαμηλώνει και το εισοδηματικό πλαφόν για ένταξη στο μέτρο. Ο περιορισμός του αριθμού των δόσεων για την εξόφληση του φόρου συνοδεύεται και από μειώσεις στο εισοδηματικό όριο των δικαιούχων".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Μέχρι και τον ...Παρθενώνα θέλουν να φορτώσουν με γερανό στο Βερολίνο! ". - Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο εισαγγελέας κ.Πεπόνης αναμένεται σύντομα να καλέσει στον ανακριτή τους πρώτους υπόπτους για το έγκλημα σε βάρος της Ελλάδας. Χωρίς τη συνδρομή κάλυψη και διευκόλυνση που παρείχαν οι Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Προβόπουλος, δεν θα είχε συντελεστεί το έγκλημα της εκχώρησης της Εθνικής-Οικονομικής κυριαρχίας της χώρας μας στους δανειστές".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Εως 7 δόσεις το χαράτσι των εκκαθαριστικών". - Η εφημερίδα γράφει ότι "νέο σχέδιο για σταδιακή πληρωμή από το υπ.Οικονομικών. - Προτείνουν την εξόφληση του φετινού φόρου εισοδήματος και της έκτακτης εισφοράς σε μηνιαίες δόσεις εως τον Φεβρουάριο του 2013 για όσους έχουν δηλώσει έως 60.000 ή 80.000 ευρώ. Η κάθε δόση δεν θα μπορεί να είναι μικρότερη από 300 ευρώ.Απαιτείται η έγκριση από την τρόικα, που φεύγει ικανοποιημένη από την Αθήνα, καθώς "κλείδωσαν" τα περισσότερα μέτρα του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ ".

ΕΣΤΙΑ: "Η Λερναία Υδρα της γραφειοκρατίας". - Η εφημερίδα τονίζει ότι "αρκεί να διαβάση κανείς οποιοδήποτε νομοσχέδιο που ψηφίζεται από τη Βουλή, για να καταλάβη γιατί δεν περιορίζεται η γραφειοκρατία στη χώρα μας. Οι ελληνικοί νόμοι είναι τόσο περίτεχνα συντεταγμένοι, ώστε μόνον εκείνοι που έχουν καταρτίσει γνωρίζουν τι ακριβώς προβλέπουν ".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ακίνητα. Ολες οι αλλαγές στη φορολόγηση από το 2013".
Η εφημερίδα αναφέρει "τι σχεδιάζει η κυβέρνηση για τις μεταβιβάσεις, τον ΦΠΑ και το χαράτσι της ΔΕΗ. Στην καθιέρωση νέου φόρου για την ακίνητη περιουσία προχωρά η κυβέρνηση, με το οικονομικό επιτελείο να εξετάζει ακόμη και την κατάργηση του ΦΠΑ που επιβάλλεται σήμερα στις μεταβιβάσεις νεόδμητων οικοδομών".

Η Ελλάδα αύριο:"Το FBI κατηγορεί Νετανιάχου για λαθρεμπόριο πυρηνικών. Ο ρόλος της Μοσάντ στην 11η Σεπτεμβρίου". Η εφημερίδα επισημαίνει "οι αμερικανικές αποκαλύψεις για την εμπλοκή του Ισραηλινού πρωθυπουργού. Πως συνδέουν τη διάβρωση της Αλ Κάιντα από πράκτορες της Μοσάντ με το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους. Οι εταιρείες-προκάλυψη, τα συχνά ραντεβού στα εστιατόρια του Τελ Αβιβ και ο μηχανισμός του "Kryton".

ΤΑ ΝΕΑ: "Σκούπα διαρκείας με μαζικές απελάσεις ". Η εφημερίδα σημειώνει "ποιο είναι το σχέδιο Δένδια. Μειώνεται σε επτά ημέρες ο χρόνος νόμιμης παραμονής των λαθρομεταναστών. Ξανάρχισαν οι επαναπροωθήσεις, αεροπορικώς και με αστυνομική συνοδεία. Ξεκινούν οι έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας σε καταστήματα αλλοδαπών".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Κλείδωσαν 6,5 δισ., ψάχνουν άλλα 5 ".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Το Σεπτέμβριο η τελική εξειδίκευση των μέτρων". - Η εφημερίδα τονίζει ότι "ραντεβού το Σεπτέμβριο για την υπογραφή των επώδυνων μέτρων ύψους 11,5 δισ.ευρώ έδωσε χθες η τρόικα στο υπουργείο Οικονομικών, αφήνοντας ένα διάστημα περίπου 30 ημερών για το ξεκαθάρισμα και την οριστικοποίησή τους".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου