Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Επισκόπηση τύπου 13/8/2012


Επισκόπηση τύπου 13/8/2012

Οι ρατσιστικές επιθέσεις που πυκνώνουν στη χώρα από ακραίες ομάδες, χωρίς τελειωμό τα μέτρα για να συγκεντρωθούν τα 11,5 δισ.ευρώ που απαιτούν οι δανειστές και καταργούνται από 1ης Ιανουαρίου 2013 οι ευνοϊκές διατάξεις συνταξιοδότησης.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Οχι λένε για ΕΛΤΑ και ΕΒΟ...Κόντρα στην αποκρατικοποίησή τους η Αντιπολίτευση". Η εφημερίδα γράφει ότι "άρχισαν...τα όργανα πριν ακόμη αρχίσουν οι αποκρατικοποιήσεις. Με όπλο παρά πόδα βρίσκεται σύσσωμη η αντιπολίτευση για την απόφαση ιδιωτικοποίησης των ΕΛΤΑ και ΕΒΟ που λήφθηκε από την αρμοδια Διυπουργική Επιτροπή".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Αρχιέρεια της διαφθοράς και της μίζας η Επίτροπος που είχε διορίσει η τρόικα στο ελληνικό ταμείο αξιοποίησης περιουσίας του δημοσίου". Η εφημερίδα τονίζει ότι "αρχιέρεια της μίζας και της διαφθοράς αποδείχτηκε η Σλοβάκα Αννα Μπουμπενίκοβα που είχε διορίσει η τρόικα στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου και την οποία υποχρέωσε σε παραίτηση μετά τον καταιγισμό καταγγελιών στη χώρα της ότι έκλεβε".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Επιδρομή στους συνταξιούχους". Η εφημερίδα αναφέρει "χωρίς τελειωμό τα αιματηρά μέτρα για να συγκεντρωθούν τα 11,5 δισ.ευρώ που απαιτούν οι δανειστές. ΕΚΑΣ:μόνο σε όσους είναι άνω των 65 και δεν έχουν στην κατοχή τους ακίνητο. Επιδόματα:τα χάνουν 250.000 δικαιούχοι με ετήσιο εισόδημα πάνω από 25.000 ευρώ ".

ΕΘΝΟΣ: "Ανεβαίνουν οι βάσεις σε 40 σχολές". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η οικονομική κρίση πολλαπλασιάζει τον ανταγωνισμό των υποψηφίων για τα Τμήματα που προσφέρουν σχετική ασφάλεια εργασίας. Ιδιαίτερα υψηλές θα είναι οι βάσεις εισαγωγής στις Αστυνομικές και Στρατιωτικές Σχολές".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Σιωνισμός ο εχθρός του ελληνισμού". Σύμφωνα με την εφημερίδα "οδεύουμε σε Παγκόσμια κυβέρνηση, από την πνευματική ελίτ και τους παγκόσμιους τραπεζίτες! ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τα τελευταία "παράθυρα" για σύνταξη πριν από τα 65". Η εφημερίδα γράφει ότι "καταργούνται από 1ης Ιανουαρίου 2013 οι ευνοϊκές διατάξεις συνταξιοδότησης. Επιπλέον χρόνος εργασίας από 1 έως 8 έτη. Οδηγός για τους ασφαλισμένους όλων των ταμείων. Τι ισχύει για ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημόσιο, ΤΣΜΕΔΕ, Νομικών και ΤΣΑΥ. Οι ειδικές ρυθμίσεις για γυναίκες και βαρέα επαγγέλματα".

ΕΣΤΙΑ: "Μοχλός αναπτύξεως οι αποκρατικοποιήσεις". Η εφημερίδα τονίζει ότι "υπουργός εδήλωσε προ διημέρου ότι ο ίδιος θα προτιμούσε η Αγροτική Τράπεζα να παραμείνη υπό δημόσιο έλεγχο. Αλλά ότι λόγω της κακής δημοσιονομικής συγκυρίας, η κυβέρνησις ήταν υποχρεωμένη να την πωλήση ".

Η Ελλάδα αύριο:" Σε τράπεζες στα όρια της χρεοκοπίας δίνουν φιλέτα του ελληνικού Δημοσίου". Η εφημερίδα επισημαίνει "το μυστικό σχέδιο Προβόπουλου σε βάρος των Ελλήνων πολιτών. Η εμπιστευτική έκθεση των εποπτικών αρχών της ΤτΕ, με ημερομηνία 2 Αυγούστου 2012, που αποκαλύπτει η εφημερίδα, εγείρει ερωτήματα για το ρόλο του κεντρικού τραπεζίτη και της κυβέρνησης των "τριών" ".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Πλασματικά χρόνια για παιδιά και πως θα τα αναγνωρίσετε". Η εφημερίδα αναφέρει "οδηγίες για την αναγνώριση πλασματικών χρόνων για παιδιά παρέχει σήμερα ο οδηγός τη "Β" διευκρινίζοντας ότι στις περιπτώσεις της μειωμένης σύνταξης δεν προσμετρώνται οι χρόνοι αυτοί ούτε για θεμελίωση ούτε για προσαύξηση ".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ο άγνωστος πόλεμος. Οι επιδρομές μίσους και οι ακραίοι". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πυκνώνουν σε αρκετές περιοχές της χώρας οι ρατσιστικές επιθέσεις από ακραίες ομάδες που θέλουν να ακυρώσουν την οργανωμένη αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης. Επιθέση από συμμορία που δολοφόνησε Ιρακινό στο Κέντρο της Αθήνας. Επεισόδια μεταξύ Ελλήνων και Πακιστανών στο Ηράκλειο".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Οδηγός επιβίωσης για δανειολήπτες".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Εκτακτες φορο-επιδρομές με συνοπτικές διαδικασίες". Η εφημερίδα τονίζει ότι "συνοπτικούς ελέγχους εντός τριών ημερών, σε 100.000 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες με εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις, αλλά και στοχευμένους ελέγχους σε ΑΕ και ΕΠΕ με δέκα νέα κριτήρια, ρίχνει στη μάχη για την αύξηση των εσόδων το οικονομικό επιτελείο".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου