Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 21/8/2012


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 21/8/2012

Αερογραμμών, η πολιτική αντιπαράθεση για την απόσυρση του ενδιαφέροντος του Κινέζου επενδυτή από την επένδυση στο παλαιό αεροδρόμιο Λάρνακας και η προσπάθεια του Υπ. Συγκοινωνιών να μεταπείσει τον Γιανγκ Κι, η αντιπαράθεση των κομμάτων με φόντο τις διεργασίες για τις Προεδρικές Εκλογές του Φεβρουαρίου, το νέο κύμα αυξήσεων τιμών σε αγαθά πρώτης ανάγκης, και οι ενδεχόμενες μειώσεις στους μισθούς των κληρικών, είναι μεταξύ των κύριων θεμάτων που προβάλλει σήμερα ο κυπριακός Τύπος.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον τίτλο «Διοικητής της ΚΥΠ κατά παραγγελία», γράφει στο κύριο της θέμα ότι ο Αστυνόμος Β’ Αντώνης Γεωργίου, ο οποίος υπηρετούσε στη φρουρά του Υπουργού Δικαιοσύνης Λουκά Λουκά, διορίστηκε στη νευραλγική θέση του Διευθυντή της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Αλλού, γράφει για νέο κύμα αυξήσεων σε είδη πρώτης ανάγκης, όπως σε ψωμί, γάλα και κρέας, με τους καταναλωτές, γράφει, να τα «βάζουν με τους Υπουργούς Γεωργίας και Εμπορίου και Βιομηχανίας. Σε άλλο της θέμα γράφει για το διορισμό του Σταύρου Σταύρου στη θέση του νέου Προέδρου των Κυπριακών Αερογραμμών και για «όλο το παρασκήνιο για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο».

Η «Σημερινή», στο κύριο της θέμα με τίτλο «Σπάνε το απόρρητο ρωσικών εταιρειών στην Κύπρο», γράφει ότι η Κυβέρνηση προχώρησε, μετά από αίτημα της Μόσχας, και έδωσε εντολή να ερευνηθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί ρωσικών εταιρειών με έδρα την Κύπρο, «γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την αξιοπιστία της χώρας μας, την εχεμύθεια αλλά και την εμπιστευτικότητα που πρέπει να στηρίζεται το τραπεζικό σύστημα». Αλλού, γράφει για την αντιπαράθεση που ξέσπασε μεταξύ Κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την επένδυση στο παλαιό αεροδρόμιο Λάρνακας, μετά την απόσυρση του ενδιαφέροντος από τον Κινέζο επενδυτή. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι στη Χίο η Πυροσβεστική δίνει μάχη για να σωθούν οι μαστιχοκαλλιέργειες, καθώς για τρίτη ημέρα μαίνονται οι φλόγες στο νησί.

Ο «Φιλελεύθερος», υπό τον τίτλο «Ιερό κούρεμα σε μισθούς», γράφει στο κύριο του θέμα ότι η οικονομική κρίση αναγκάζει τη Σύνοδο της Εκκλησίας να προχωρήσει σε κλιμακωτές περικοπές μισθών σε όλα τα επίπεδα, όπως κληρικών, θεολογικού προσωπικού Μητροπόλεων ακόμη και αρχιερέων. Αλλού, γράφει ότι η Κεντρική Συνεργατική Τράπεζα αναζητεί το βάθος του προβλήματος προκειμένου να καθοριστούν και τα κεφάλαια που θα χρειαστεί για ανακεφαλαιοποίηση. Σε άλλο του θέμα, γράφει ότι διχάζουν οι νέες ρυθμίσεις για την ασφάλεια των αεροδρομίων, καθώς εξαιρούνται των ελέγχων οι υπάλληλοι της Πολιτικής Αεροπορίας, των Τελωνείων και της Αστυνομίας που είναι επιφορτισμένοι με τον έλεγχο των επιβατών και των διαβατηρίων.

Η «Χαραυγή», κάτω από τον τίτλο «Πολιτικά προικοσύμφωνα», γράφει στο κύριο της θέμα ότι ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς χαρακτήρισε «γάμο με προικοσύμφωνο» την πιθανή συνεργασία ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ, ενώ το ΑΚΕΛ έκανε λόγο για προειλημμένη απόφαση των ηγεσιών των δύο κομμάτων. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Συγκοινωνιών Ευθύμιος Φλουρέντζου θα επιχειρήσει να πείσει τον κ. Γιανγκ Κι να αποσύρει την επιστολή απόσυρσης του ενδιαφέροντος του για επένδυση στο παλαιό αεροδρόμιο Λάρνακας. Σε άλλο της θέμα, η «Χαραυγή», γράφει ότι η βρετανική κυβέρνηση ενοχλήθηκε για τη διαρροή της είδησης ότι οι βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο βοηθούν του Σύρους αντικαθεστωτικούς και όχι για το ρόλο των Βάσεων.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα Cyprus Mail”, στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ο Ναδίρ αντιμέτωπος με φυλάκιση μετά από την καταδικαστική ετυμηγορία», γράφει ότι το βρετανικό Δικαστήριο βρήκε ένοχο τον πρώην Τ/κ μεγιστάνα και φυγά Ασίλ Ναδίρ σε τρεις κατηγορίες κλοπής εκατομμυρίων λιρών σε σχέση με την κατάρρευση της δικής του εταιρείας Πόλυ Πεκ. Αλλού γράφει ότι στο Πακιστάν, κορίτσι με σύνδρομο Ντάουν τέθηκε υπό κράτηση και κατηγορήθηκε για βλασφημία, καθώς έκαψε θρησκευτικά κείμενα. Σε άλλο της θέμα, η εφημερίδα γράφει ότι ο Κύπριος Ολυμπιονίκης Παύλος Κοντίδης προτρέπει το κράτος να παράσχει μεγαλύτερη βοήθεια στους αθλητές.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου