Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Επισκόπηση τύπου 3/8/2012


Επισκόπηση τύπου 3/8/2012

Τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση, το θέμα της Αγροτικής Τράπεζας και των επενδύσεων κυριαρχούν στη θεματολογία των σημερινών εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: 10 Μεταρρυθμίσεις για επανεκκίνηση της Οικονομίας
Η εφημερίδα γράφει ότι «πάση δυνάμει τις μηχανές για την επανεκκίνηση της οικονομίας θέτει ο υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών κ.Κωστής Χατζηδάκης με δέκα βασικές προτεραιότητες, στην κορυφή των οποίων βρίσκονται η επανέναρξη των εργασιών στους τέσσερις αυτοκινητοδρομους και η απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ».
ΑΥΡΙΑΝΗ: Δε γλιτώνει ο Γιωργάκης το Ειδικό Δικαστήριο
Η εφημερίδα τονίζει ότι «ο οικονομικός εισαγγέλας Γρηγόρης Πεπόνης ανοίγει το φάκελο και καλεί για κατάθεση το πρώην στέλεχος του ΔΝΤ Τάκη Ρουμελιώτη. Θα λογοδοτήσει για την προδοσία σε βάρος της χώρας την οποία συνειδητά παρέδωσε στους ξένους τοκογλύφους».
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Γιώργος και Ρουμελιώτης στον εισαγγελέα
Η εφημερίδα γράφει ότι «προκαταρκτική εξέταση για τις δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου του ΔΝΤ. Παρά τη ¨συμφωνία σιωπής¨, η Δικαιοσύνη προχωράει. Η ώρα της αλήθειας για την εθνική συμφορά του Μνημονίου».

ΕΘΝΟΣ: Μετέωρα τα ειδικά μισθολόγια - Η εφημερίδα σημειώνει ότι «η αξιοπιστία των εναλλακτικών μέτρων, με τα οποία θα αποφευχθούν οι περικοπές στα ειδικά μισθολόγια αμφισβητείται από τους επιτελείς της τρόικας. Οι δανειστές εντοπίζουν αδυναμίες. Τους προβληματίζουν και οι ρυθμίσεις για την τμηματική εξόφληση του φόρου εισοδήματος, τη φοροδιαφυγή, τις δαπάνες των υπουργείων».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Στα χέρια των Τούρκων η Ελληνική Αγροτική Γη - Σύμφωνα με την εφημερίδα «μεγαλύτερη ονείρωξη και από τα λιμάνια και τις μαρίνες, αποτελεί για τους Τούρκους η Αγροτική Τράπεζα δηλαδή το 70% της Ελληνικής αγροτικής Γης που κρατά υποθηκευμένο στα κιτάπια της και είναι ανεκτίμητης αξίας».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για τρομοκρατική επίθεση κατά Ισραηλινών - Η εφημερίδα γράφει ότι «ύστερα από το μακελειό με 6 νεκρούς στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας και πληροφορίες της ΕΥΠ που βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τη Μοσάντ, εξεδόθη διαταγή στις 31 Ιουλίου για έκτακτη επιφυλακή».

ΕΣΤΙΑ: Ο "πέλεκυς" του Ερικ Γκέντες - Η εφημερίδα αναδημοσιεύει άρθρο της 3ης Αυγούστου 1932 με τίτλο «Η περισυλλογή είναι η μόνη δυνατή λύσις-Τι μας διδάσκουν οι ’γγλοι» και αναφέρετο στην οξύτατη δημοσιονομική κρίση που είχε εκσπάσει και τότε».

Η ΑΥΓΗ: Κόβουν τις συντάξεις από τα 600 ευρώ - Σύμφωνα με την εφημερίδα «το μαχαίρι στο κόκαλο εργαζομένων, συνταξιούχων και ελεύθερων επαγγελματιών βάζει, κυριολεκτικά, η κυβέρνηση με τα άγρια μέτρα που προσφέρει στην τρόικα, καθώς με τα προηγούμενα εξαντλήθηκε εν πολλοίς το ¨λίπος¨ της ελληνικής κοινωνίας».

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 10 Μέτρα για επενδύσεις και ανάπτυξη - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ROSCO, η αξιοποίηση των 37 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας και η επιτάχυνση της απορρόφησης του ΕΣΠΑ περιλαμβάνονται στο δεκάλογο των μεταρρυθμίσεων που παρουσίασε ο Κ.Χατζηδάκης».

Η Ελλάδα αύριο:Ομηροι του Προβόπουλου οι πολιτικοί αρχηγοί - Η εφημερίδα «αποκαλύπτει το non paper του διοικητή της ΤτΕ. Γιατί Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης και Στουρνάρας υποτάχθηκαν στην πρόταση του κεντρικού τραπεζίτη. Οι 24 ώρες που έκριναν την τύχη της Αγροτικής».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Επιχείρηση ανάταξης της οικονομίας με 10 κινήσεις
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «δέσμη δέκα μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνουν ιδιωτικοποιήσεις και διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας με σκοπό την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, παρουσίασε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης».

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: Ιδού οι βάσεις στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ - Η εφημερίδα γράφει ότι «οι τελικές εκτιμήσεις για τις περιζήτητες σχολές και τη βάση για τελευταία ΑΕΙ και ΤΕΙ Πόσο επηρεάζουν οι χαμηλότερες επιδόσεις των υποψηφίων σε Φυσική, Χημεία και Μαθηματικά. Τι θα γίνει με τα τμήματα που απαιτούν εξέταση σε ειδικά μαθήματα».

Ο ΛΟΓΟΣ: Μπλόκο της τρόικας σε 10 δόσεις - Σύμφωνα με την εφημερίδα «μπλόκο έβαλε χθες η τρόικα κατά τη συνάντησή της με το οικονομικό επιτελείο, στο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την τμηματική εξόφληση του φόρου εισοδήματος, υποστηρίζοντας ότι θα μεταφέρει σημαντικά έσοδα του προϋπολογισμού στο 2013.Για να αντιμετωπιστεί αυτό ζητά είτε την αλλαγή της ρύθμισης, είτε την εξεύσεση ισοδύναμων μέτρων για τα έσοδα που θα χαθούν από τον φετινό προϋπολογισμό».

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13: Αστέρας:Βγάζουν στο σφυρί και τα αρχαία! - Η εφημερίδα γράφει ότι «ένας από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Αττικής ¨κρύβεται¨ κάτω από τις τουριστικές εγκαταστάσεις του ΑΣΤΕΡΑ στη Βουλιαγμένη, που το κράτος ετοιμάζεται να τον βγάλει στο σφυρί».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Aποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερής διαγραφή του χρέους
Η εφημερίδα αναφέρει «Αλέκα Παπαρήγα:ο ελληνικός λαός και πριν απ`όλα η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να αποφασίσουν ότι η αποδέσμευση από την ΕΕ και η μονομερής διαγραφή του χρέους είναι η μόνη εναλλακτική λύση και πρέπει να δημιουργηθούν οι πολιτικές προϋποθέσεις για αυτό».

ΤΑ ΝΕΑ: Ο ληστής της γειτονιάς - Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι «αύξηση ρεκόρ μέσα στο 2012 των ληστειών σε σπίτια. Αυξημένες και οι κλοπές-διαρρήξεις σε κατοικίες. Τρεις απόπειρες δολοφονίας κάθε δύο ημέρες. ΕΛ.ΑΣ.:κυριότερη αιτία η οικονομική κρίση».

DEALnews: Στην Alpha η Εμπορική για την Εθνική «οδεύει» το Τ.Τ.
Η εφημερίδα γράφει «όλες οι κινήσεις στην τραπεζική σκακιέρα. Σε δύο φάσεις οι συγχωνεύσεις. Ο Προβόπουλος και οι τρεις δρόμοι για τη Eurobank [EFGr.AT]  . Οι συζητήσεις του Κωστόπουλου με την Credit Agricole που βάζει 1,5 δισ. Οι αποφάσεις τηςSociete Generale για την Γενική. Με ποιούς ¨παίζει¨ η Attica Bank».

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ανοιχτή πόλη κατά τη ΔΕΘ ζητούν οι φορείς

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Καταστροφή στον κάμπο- Φυτοφάρμακο έκαψε το βαμβάκι της Θεσσαλονίκης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: Χωρίς «κόκκινες γραμμές» οι συζητήσεις με την τρόικα - Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι «σε θετικο κλίμα ξεκίνησαν χθες οι συζητήσεις με την τρόικα για την οριστικοποίηση του πακέτου των περικοπών ύψους 11,5 δισ.ευρώ, καθώς και για τα ισοδύναμα που προτάθηκαν από το οικονομικό επιτελείο για να μην θιγούν τα ειδικά μισθολόγια, αλλά και η πρόταση για την καταβολή φόρων με πολλές δόσεις».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Μισό βήμα από τον Ντράγκι - Η εφημερίδα σημειώνει ότι «το γάντι στις κυβερνήσεις για μαζική αγορά ομολόγων. Μεγάλες απώλειες για το ευρώ - Αρνητική η πρώτη αντίδραση από τις αγορές. Πρόωρη η συζήτηση για προσφυγή στον EFSF, λένε Μαδρίτη και Ρώμη».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Τα 10 επώδυνα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση - Η εφημερίδα τονίζει ότι «δέκα επώδυνα μέτρα τέθηκαν στο τραπέζι των συζητήσεων με την τρόικα από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, με τους ξένους ελεγκτές να ζητούν διευκρινίσεις, αλλά και διασφαλίσεις για τη δημοσιονομική τους απόδοση».

ΚΕΡΔΟΣ: Αποδοτικό το «παζάρι» για τα μέτρα των 11,5 δισ.ευρώ - Η εφημερίδα γράφει ότι «την Κυριακή το επόμενο ραντεβού του Ι.Στουρνάρα με την τρόικα. Γλυτώνουν με ισοδύναμα οι συντάξεις και κάποια ειδικά μισθολόγια. Εξασφαλίζονται η καταβολή των φόρων με περισσότερες δόσεις και η αποζημίωση των κτηνοτρόφων».

De Siris

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου