Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 11/4/2011


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 11/4/2011

Οι δηλώσεις του Προέδρου Χριστόφια κατά την εκδήλωση τιμής των Ντερβίς Αλι Καβάζογλου και Κώστα Μισιαούλη στο Δάλι και οι αντιδράσεις από άλλα κόμματα, το επίδομα συντηρήσεως εξωτερικού για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο εξοπλισμός της ΔΕΑ με σύγχρονα μηχανήματα, η ατζέντα της τελευταίας συνεδρίας της Βουλής και οι διαδικασίες για την προμήθεια φυσικού αερίου, είναι μερικά από τα κύρια θέματα του σημερινού κυπριακού Τύπου.

Η ”Αλήθεια” υπό τον τίτλο ”Αναζητά σωσίβιο στις βουλευτικές” γράφει ότι ”σωσίβιο στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου και στα ποσοστά του ΑΚΕΛ αναζητά ο Πρόεδρος Χριστόφιας μετά τους πρόσφατους άτυχους χειρισμούς του που τραυμάτισαν την εικόνα του”. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι στις προχθεσινές αστυνομικές εξετάσεις για πρόσληψη στην Αστυνομία, δύο αδελφές ηλικίας 30 και 32 ετών συνωμότησαν με σκοπό να επιτύχει η 30χρονη την είσοδο της στην Αστυνομική Δύναμη.

Ο ”Πολίτης” υπό τον τίτλο ”Εξοπλισμός αλά CSI για αγνοούμενους” γράφει ότι υπό σοβαρή μελέτη βρίσκεται το ενδεχόμενο η Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοουμένους να εξοπλιστεί με σύγχρονα μηχανήματα, για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις με τις οποίες καθημερινά έρχεται αντιμέτωπη. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι συνάντηση με αντιπροσωπεία της Shell αναμένεται να έχει σήμερα στο γραφείο του ο Υπουργός Εμπορίου Αντώνης Πασχαλίδης σχετικά με το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι διαδικασίες για την προμήθεια φυσικού αερίου.

”Η Σημερινή” υπό τον τίτλο ”Ο Χριστόφιας μπήκε στον προεκλογικό του ΑΚΕΛ” γράφει πως ”μιλώντας στο Δάλι, ο Δημήτρης Χριστόφιας αναφέρθηκε στους πολιτικούς του αντιπάλους ως ‘σύγχρονους διώκτες’ και τους κατηγόρησε ότι ‘προσπαθούν απεγνωσμένα να μας δολοφονήσουν πολιτικά” και ότι ”ο λόγος του Προέδρου προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των κομμάτων”. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ”εβδομάδα παθών για τους βουλευτές” αφού εξήντα πέντε θέματα βρίσκονται στην ατζέντα της τελευταίας συνεδρίας της Βουλής.

”Ο Φιλελεύθερος” υπό τον τίτλο ”Με Χριστόφια στις εκλογές” γράφει ότι με έναν ιδιαίτερο και έντονο τρόπο ο Πρόεδρος Χριστόφιας παρενέβη χθες στην προεκλογική μάχη ζητώντας την υπερψήφιση του ΑΚΕΛ στις εκλογές του ερχόμενου Μάη. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέφανο Στεφάνου, ”ο Πρόεδρος εδικαιούτο το επίδομα” συντηρήσεως εξωτερικού, αφού ”αυτά τα πράγματα υπάρχουν εδώ και δεκαετίες και δεν είναι κάτι μυστικό ή παράνομο”.

Η ”Χαραυγή” υπό τον τίτλο ”Δεν θα περάσουν οι σύγχρονοι διώκτες μας” γράφει ότι κατά την εκδήλωση τιμής των ηρωομαρτύρων της ε/κ φιλίας Ντερβίς Αλι Καβάζογλου και Κώστα Μισιαούλη, ο Πρόεδρος Χριστόφιας και ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού διαμήνυσαν στους σύγχρονους πολιτικούς διώκτες του ΑΚΕΛ, της Αριστεράς και του Λαϊκού Κινήματος ότι ”δεν θα περάσουν” και πως ”απάντηση θα πάρουν στις 22 Μαΐου με το ΑΚΕΛ ακόμα πιο ψηλά”. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι η Κυβέρνηση επιδιώκει όπως ανοίξουν κι άλλα οδοφράγματα.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου