Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 30/4/2011


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 30/4/2011

Τα εγκαίνια από τον Πρόεδρο Χριστόφια του αλιευτικού καταφυγίου στο Ζύγι, οι βουλευτικές εκλογές και η δύναμη των κομμάτων, τα οικονομικά στοιχεία του κράτους, η άτυπη σύνοδος πέντε Υπουργών Εξωτερικών στη Λεμεσό, η ανεργία, τα έργα αναβάθμισης στα αεροδρόμια, καθώς και ο πριγκιπικός γάμος στο Λονδίνο, είναι ορισμένα από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» με τίτλο «Η λάμψη, ο πόλεμος και η φτώχεια» γράφει ότι ενώ χθες ο κόσμος έζησε το βρετανικό όνειρο του γάμου του Γουίλιαμ και της Κέιτ, εκατοντάδες είναι οι νεκροί στη Μέση Ανατολή και η Παγκόσμια Τράπεζα εκτιμά ότι 1,2 δις άνθρωποι παγκόσμια ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Αλλού γράφει ότι τα Ηνωμένα Εθνη θέλουν να βρεθούν ξανά οι διαπραγματευτικές ομάδες με διεθνείς εμπειρογνώμονες για τις περιουσίες εντός Μαϊου στις ΗΠΑ.

«Η Σημερινή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Εκρηξη Σταυράκη» γράφει ότι φανερά ενοχλημένος από όσα ελέχθησαν για μεταφορά αποθεμάτων από το 2010 στο 2011 ακριβώς για να φανεί μειωμένο το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2010, ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι συνιστά εθνική προδοσία ανεξάρτητοι αξιωματούχοι να αφήνουν σκιές για τα επίσημα στοιχεία του κράτους, δαχτυλοδείχνοντας τον Διοικητή της ΚΤ. Αλλού γράφει ότι στο 7,2% κυμάνθηκε η ανεργία στην Κύπρο το Μάρτιο.

«Ο Φιλελεύθερος» με κύριο τίτλο «Ανακάμπτει ο κεντρώος χώρος» αναφέρεται σε δημοσκόπηση του «Φ» και του Mega για τις βουλευτικές εκλογές του Μαϊου, σύμφωνα με την οποία ανοίγει η ψαλίδα υπέρ του σταθερά πρώτου ΔΗΣΥ, παρατηρήθηκε σημαντική ανάκαμψη των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου, ενώ πρώτο κόμμα είναι η αποχή και η αδιαφορία. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι αρχαίοι τάφοι εντοπίστηκαν στη καρδιά της Λευκωσίας, στη λεωφόρο Κένεντι και έχουν μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον.

Η «Χαραυγή» υπό τον κύριο τίτλο «Με έργα ανάπτυξης απαντά η Κυβέρνηση» γράφει για το αλιευτικό καταφύγιο στο Ζύγι που εγκαινίασε χθες ο Πρόεδρος Χριστόφιας και αναφέρει ότι αυτό αποτελεί απόδειξη ότι οι συνέπειες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης δεν αποπροσανατολίζουν την Κυβέρνηση από το στόχο της. Αλλού, γράφει ότι οι πολιτικές εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και οι επιπτώσεις στις χώρες της Μεσογείου ήταν στο επίκεντρο της άτυπης συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών της Κύπρου, της Ελλάδας, της Μάλτας, της Βουλγαρίας και του Ισραήλ, που έγινε στη Λεμεσό.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» υπό τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Σφραγίστηκε με βασιλικό φιλί» γράφει για τον γάμο στο Λονδίνο του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της αγαπημένης του Κέιτ οι οποίοι παντρεύτηκαν μπροστά σε εκατομμύρια θεατές αρχίζοντας από χθες την κοινή τους ζωή ως παντρεμένο ζευγάρι. Αλλού, η εφημερίδα γράφει για τα μεγάλα έργα αναβάθμισης των αεροδιαδρόμων, ύψους 7 εκατ. ευρώ, της εταιρείας «Ερμές» στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, με την πρώτη φάση να έχει ολοκληρωθεί. Το όλο έργο θα ολοκληρωθεί το 2012.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου