Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 7/4/2011


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 7/4/2011

Το θέμα που προέκυψε και οι αντιδράσεις μετά τη δήλωση του Προέδρου Χριστόφια, στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής του διάσκεψης για την εσωτερική διακυβέρνηση, πως πρώην Υπουργός άλλης διακυβέρνησης όταν έληξε η θητεία του πήρε επίδομα ανεργίας, η χθεσινή συνάντηση Χριστόφια-Ερογλου, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό, η συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο που ρυθμίζει το στοίχημα και απαγορεύει τον ηλεκτρονικό τζόγο και η στάση της Τουρκίας σε ό,τι αφορά τις εκταφές οστών αγνοουμένων στα κατεχόμενα είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν οι σημερινές εφημερίδες.

Η «Αλήθεια», στο κύριο της θέμα με τίτλο «Πώς ο Χριστόφιας ‘κάρφωσε’ τον Χάσικο», γράφει πως δυο στενοί συνεργάτες του Προέδρου και δυο Υπουργοί διέρρεαν μετά τη συνέντευξη του Προέδρου Χριστόφια το όνομα του Σωκράτη Χάσικου όσον αφορά στο θέμα του πρώην Υπουργού που πήρε ανεργιακό επίδομα. Αλλού αναφέρεται σε καυγά βουλευτών για τον τζόγο και κατηγορίες για ροκάνισμα του χρόνου κατά τη χθεσινή συζήτηση σε τρεις κοινοβουλευτικές επιτροπές του νομοσχεδίου που ρυθμίζει το στοίχημα και απαγορεύει τον ηλεκτρονικό τζόγο.

Ο «Πολίτης», στο κύριο του θέμα με τίτλο «Γκάφα Χριστόφια τα περί Υπουργού», αναφέρει πως ο «Πρόεδρος Χριστόφιας εννοούσε τον Σωκράτη Χάσικο όταν μιλούσε για Υπουργό της Κυβέρνησης Κληρίδη που πήρε ανεργιακό» και πως ο κ. Χάσικος ανέφερε πως είναι «πολιτικές κατινιές τα όσα λέει ο Πρόεδρος». Αλλού γράφει πως πέντε μήνες μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης Παπασάββα, το Υπουργείο Υγείας ενημέρωσε δεκάδες δικαιούχους που αιτούνται ίδια μεταχείριση να περιμένουν ωσότου ετοιμαστεί πρωτόκολλο που θα απαλείφει ασάφειες και κενά του σχεδίου.

«Η Σημερινή», με κύριο τίτλο «Καταιγισμός πυρών εναντίον του Προέδρου Χριστόφια», αναφέρει πως εικόνα πλήρους διάλυσης παρουσιάζει το εσωτερικό μέτωπο μετά τον προχθεσινό απολογισμό της τριετίας για την εσωτερική διακυβέρνηση και την οικονομία από τον Πρόεδρο Χριστόφια. Αλλού αναφέρει πως οι Τούρκοι «κρύβουν» σε περίκλειστες περιοχές ομαδικούς τάφους, όπου πιθανόν να βρίσκονται τα οστά Ελληνοκυπρίων αγνοουμένων.

Ο «Φιλελεύθερος», στο κύριο του θέμα με τίτλο «Προεκλογικό μπουρλότο», αναφέρει πως έντονο προεκλογικό χρώματα δόθηκε στην αξιολόγηση της τριετούς διακυβέρνησης Χριστόφια, με τον Πρόεδρο να δέχεται πανταχόθεν βολές, εκτός από το ΑΚΕΛ, για την παρουσίαση μιας εικονικής πραγματικότητας, από την οποία εξαφανίστηκαν τα προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Αλλού αναφέρει πως επιστημονική τεκμηρίωση ότι το συνταξιοδοτικό που αφορά στο δημόσιο τομέα αποτελεί ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας προκύπτει μέσα από την αναλογιστική έκθεση που έχει ενώπιόν της η Κυβέρνηση και σήμερα θα παρουσιάσει στις συντεχνίες.

Η «Χαραυγή» αναφέρει στο κύριο της θέμα, με τίτλο «Και όραμα και σχεδιασμός», πως με συγκεκριμένα στοιχεία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέδειξε ότι η Κυβέρνηση έχει σχεδιασμό για αντιμετώπιση των συνεπειών από την παγκόσμια οικονομική κρίση και με τα μέτρα που πήρε και εφαρμόζει οδηγεί την οικονομία σε έξοδο από την ύφεση. Αλλού αναφέρεται στη χθεσινή συνάντηση Χριστόφια-Ερογλου, στο πλαίσιο των απευθείας διαπραγματεύσεων, σημειώνοντας πως δεν είναι άσχημη η προοπτική στο θέμα για ομοσπονδιακή αστυνομία.

Η αγγλόφωνη Cyprus Mail γράφει στο κύριο της θέμα, με τίτλο «Οι καισαρικές τομές αυξάνουν τους κινδύνους παιδικού άσθματος», πως ερευνητές στην Κύπρο έχουν ανακαλύψει πως τα παιδιά που γεννιούνται με καισαρική έχουν ένα σημαντικά μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν άσθμα μέχρι την ηλικία των οκτώ ετών. Αλλού αναφέρει πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε την τροποποίηση της νομοθεσίας στην Κύπρο που αφορά στον υπολογισμό των ειδικών φόρων κατανάλωσης στις μεταχειρισμένες μοτοσικλέτες, επειδή οι ισχύοντες κανόνες περιλαμβάνουν διακρίσεις σε σχέση με τις εισαγόμενες μοτοσικλέτες.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου