Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Επισκόπηση τύπου 2/4/2011


Επισκόπηση τύπου 2/4/2011

H κατάσταση της οικονομίας με την έλευση του κλιμακίου της τρόικας στην Αθήνα είναι ο βασικός τίτλος στις περισσότερες εφημερίδες σήμερα.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μείωση μισθών 10% και απολύσεις ζητούν οι τραπεζίτες! ". Η εφημερίδα γράφει ότι "μείωση μισθών κατά 10% πρότειναν χθες οι τραπεζίτες στους τραπεζοϋπαλλήλους, επικαλούμενοι την ανάγκη μείωσης του λειτουργικού κόστους με αντάλλαγμα ένα μορατόριουμ ως προς τις απολύσεις".

Η ΑΥΓΗ: "ΣΥΡΙΖΑ-μαγιά για μια νέα πλειοψηφία". Κατά την εφημερίδα "Αλ.Τσίπρας: να ανατραπεί το Μνημόνιο, να αποτραπεί η κοινωνική χρεωκοπία, να ανοίξουν νέοι δρόμοι. Γ.Μπανιάς:Η στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί τη στρατηγική έντασης του ΠΑΣΟΚ Γ.Θεωνά:Οι δυνάμεις της αριστεράς έχουν χρέος να υπερβούν τον εαυτό τους".

ΑΥΡΙΑΝΗ:Economist αποκαλύπτει: Η Ελλάδα χρεωκόπησε ας το παραδεχτούν". Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "η κυβέρνηση θα πρέπει να σταματήσει να προσποιείται ότι μπορεί να αντέξει το τρέχον δανειακό βάρος και να ασκήσει πιέσεις για αναδιάρθρωση".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ενα δισ.ευρώ για φωτοβολταϊκά". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το 50% των αιτήσεων για τραπεζικά δάνεια είναι για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων. Γι αυτό οι τράπεζες προωθούν σχετικά προϊόντα στην αγορά, που εκτιμάται ότι θα ανέλθουν για φέτος στο ποσό του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:"Και το ΔΝΤ ζητά ελεγχόμενη χρεοκοπία τώρα". Σύμφωνα με την εφημερίδα "τελεσίγραφο για νέα μείωση μισθών και συντάξεων στέλνει η τρόικα στην ελληνική κυβέρνηση. Μετά την εκτόξευση του ελλείμματος του 2010 πάνω από το επίπεδο του 10% αλλά και τον πλήρη εκτροχιασμό του Προϋπολογισμού, οι δανειστές μας πιέζουν για σκληρά πρόσθετα μέτρα, όπως νέες οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, προκειμένου να κλείσει η μαύρη τρύπα των φετινού προϋπολογισμού, η οποία ξεπερνά πλέον τα 3 δισ.ευρώ."

ΕΘΝΟΣ: "Κόψτε πάλι! Στόχος ΔΕΚΟ και δημόσιοι υπάλληλοι". Η εφημερίδα αναφέρει ότι "με άσχημες διαθέσεις έρχεται η τρόικα στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα ενόψει της πέμπτης δόσης. Διατυπώνει τελεσίγραφα για πρόσθετες περικοπές στις ΔΕΚΟ και στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Υποχείρια όλοι στο διαβολικό σύστημα H.A.A.R.P. ". Στο βασικό της θέμα επισημαίνει ότι "τσουνάμι, όπως αυτό της Ιαπωνίας, και σεισμοί όπως αυτοί της 17ης και 20ης Οκτωβρίου 2005 στην Πάτμο, τηλεκατευθυνόμενοι από τους εξουσιαστές της ανθρωπότητας. Βεβαίως-βεβαίως μεσα σ`όλα και οι ψεκασμοί ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Πάρτυ φίλων της κυβέρνησης στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "υπογράφηκαν συμβάσεις με ξένους και εγχώριους συμβούλους για πώληση ή αξιοποίηση φιλέτου χωρίς να διευκρινισθεί αν έχουν ίδια συμφέροντα ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟΣ:"Μείωση έως 35% όλων των αποδοχών στο δημόσιο".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "καταργούνται τα υπολείμματα των δώρων και δεκάδες επιδόματα. Στο τραπέζι και τα ειδικά μισθολόγια των στρατιωτικών, δικαστικών, γιατρών από 1ης Ιουλίου".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ούτε ευρώ σε 235 υπηρεσίες". Η εφημερίδα παρατηρεί ότι "Στάση χρηματοδότησης κήρυξε από χθες το υπουργείο Οικονομικών. Απειλούνται οι μισθοδοσίες μεταξύ άλλων, σε 37 νοσοκομεία και 3 ΑΕΙ που αρνούνται ισολογισμούς".

ΕΣΤΙΑ: "Θέατρο παραλόγου από τους πολιτικούς". Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "χθες είχαμε μια ακόμη αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, διανθισμένη με εκατέρωθεν αιχμές λόγω Πρωταπριλιάς ".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Στο 10,% ανήλθε το έλλειμμα". Η εφημερίδα γράφει ότι "στο 10,6% του ΑΕΠ ή στα 22,4 δισ.ευρώ έκλεισε σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή το έλλειμμα του 2010, αντί του 9,5% ή των 20 δισ.ευρώ που αρχικώς εξετιμάτο".

Στο Καρφί του Σαββατοκύριακου: "Ποιοι υπουργοί και πρόεδροι οργανισμών πάνε σπίτι τους. Τους πετάει από το τρένο ο Γιώργος". Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "κυβερνητικά και κομματικά στελέχη εντάσσουν στην κατηγορία αυτών που πρόκειται να αποχωρήσουν την κ.Τ.Μπιρμπίλη, και Ν.Κατσέλη, ενώ αντίθετα σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις της εφημερίδας στην κυβέρνηση φαίνεται να μπαίνουν οι Γ.Φλωρίδης, Η.Μόσιαλος και η κ.Ε.Παναρίτη".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Στα 4,6 δισ. ευρώ οι υποχρεώσεις του δημοσίου". Η εφημερίδα αναφέρει ότι "στα 4,647 δισ.ευρώ διαμορφώθηκαν οι υποχρεώσεις του δημοσίου προς τρίτους στο τέλος Ιανουαρίου του 2011, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών".

ΤΑ ΝΕΑ: "Τρία πρόσωπα-κλειδιά". Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ο Γ.Παπανδρέου: προβληματίζεται πως θα κερδίσει το στοίχημα του συντονισμού της κυβέρνησης ώστε να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις. Ολι Ρεν: σηκώνει τα χέρια ψηλά μπροστά στην αδυναμία της Αθήνας να ξεπεράσει τις μεγάλες δημοσιονομικές δυσκολίες. Γ.Παπακωνσταντίνου: Αποδύεται σε αγώνα δρόμου για να ολοκληρώσει τη λίστα των αποκρατικοποιήσεων, βαλόμενος ενόψει ανασχηματισμού".

Η ΝΙΚΗ: "Ερωτηματικό η 6η δόση". Η εφημερίδα τονίζει ότι "οι εκπρόσωποι των δανειστών μας έχουν στείλει μήνυμα για άμεση υλοποίηση όλων των δεσμεύσεων, δίνουν από τώρα "πράσινο φως" για την εκταμίευση της 5ης δόσης, το Μάιο, όμως αφήνουν πολλά ερωτηματικά γι αυτή του Αυγούστου".

PRESS time: "Το σκάνδαλο με τα "τυφλά" F-16 ". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Οι κουμπαριές, οι φιλίες, οι παρεμβάσεις και οι λογικές που έβγαλαν εκτός παιχνιδιού το ήδη "επιλεγέν" καλύτερο F-15. Lockheed Martin Boeing Σημίτης, ’κης, Παπαντωνίου, Μητσοτάκης, Εβερτ".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Κινδυνεύει η υγεία του λαού με τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων".
Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "με την κατάργηση νοσοκομείων, τη μετατροπή τους σε Κέντρα Υγείας, ξεκινά η σύνθλιψη δημόσιων υπηρεσιών Υγείας που περιλαμβάνει το σχέδιο των συγχωνεύσων".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Νυστέρι σε 40 νοσοκομεία".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Πήγαν χαμένες οι θυσίες μας".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΑΞΙΑ: "Πόλεμος κυβέρνησης-Τραπεζιτών". Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "Οι πιέσεις για Deals και η "απειλή" κρατικοποίησης. Επίθεση από υπουργούς και βουλευτές για τη συνεχιζόμενη αδυναμία χρηματοδότησης της οικονομίας από τις τράπεζες. Τα εσωκομματικά βέλη και τα επικοινωνιακά παιχνίδια για τη στοχοποίησητων τραπεζιτών. Σφίγγει ο κλοιός από την ΕΚΤ για επιστροφή της ρευστότητας".

ΕΞΠΡΕΣ: "Ληξιπρόθεσμες οφειλές 4,5 δισ. από το δημόσιο". Η εφημερίδα γράφει ότι "μείωση κατά 900 εκατ.σημείωσαν οι ανεξόφλητες οφειλές προς ιδιώτες των φορέων της γενικής κυβέρνησης στο τέλος Ιανουαρίου σε σχέση με το τέλος του 2010 ".

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Τελεσίγραφο της Τρόικας για αποκρατικοποιήσεις-Ακίνητη περιουσία. Θέλετε λεφτά; Πουλήστε". Η εφημερίδα αναφέρει ότι "βαθμολόγιο για τους ρυθμούς αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας και της πώλησης ΔΕΚΟ με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα καθιερώνει από τον Ιούλιο η Τρόικα. Η εισήγηση Γ.Παπακωνσταντίνου για ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ , ΕΥΑΘ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΛΑΡΚΟ ΔΕΠΑ και ΟΤΕ  ".

ΚΕΡΔΟΣ: "Παράθυρο για μείωση φόρων". Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "ελπίδες για την περαιτέρω μείωση των φορολογικών συντελεστών διεφάνησαν από τη χθεσινή αντιπαράθεση στη Βουλή του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α.Σαμαρά για την ακρίβεια και τα λουκέτα στην αγορά".

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: "Ηλεκτρονικό Face Control". Η εφημερίδα σημειώνει ". Γρήγοροι, ουσιαστικοί, καθολικοί οι έλεγχοι από εννέα φορείς. Σε ρόλο κλειδί η Αρχή για το βρόμικο χρήμα. Ισχυρό πλήγμα στη διαφθορά επιχειρεί να δώσει η κυβέρνηση μέσω της ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων πόθεν έσχες". ".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Οδηγός για πλοήγηση στη φορολογική δήλωση".
Η εφημερίδα τονίζει "στους 12 κωδικούς στους οποίους κατά την περσυνή εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων εντοπίστηκαν τα περισσότερα λάθη, αλλά και στις 20 αλλαγές που επήλθαν φέτος στο βασικό έντυπο φορολογίας εισοδήματος (Ε1) θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή οι φορολογούμενοι κατά τη συμπλήρωσεων των δηλώσεων.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου