Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 17/4/2011


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 17/4/2011

Το Κυπριακό και τα σενάρια ενόψει της συνάντησης που θα έχουν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου με τον ΓΓ του ΟΗΕ τον Ιούνιο, η αγορά ακινήτων στην Κύπρο, προεκλογικά θέματα ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Μαϊου, νέα έγγραφα των Wikileaks για την Κύπρο, είναι ορισμένα από τα θέματα που προβάλλει σήμερα ο Τύπος.

Η «Αλήθεια» με τίτλο «Φθάνει το τέλος του παιχνιδιού..» γράφει ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ στη νέα τριμερή του Ιουνίου θα δεσμεύσει τους ηγέτες στο πλάνο που έχουν ετοιμάσει τα Ηνωμένα Εθνη για το τέλος του παιχνιδιού. Αλλού, προβάλλει συνέντευξη με τον βουλευτή του ΔΗΣΥ Χρίστου Πουργουρίδη σχετικά με την συμβολή του στην έγκριση του ψηφίσματος της Επιτροπής Νομικών της ΚΣΣΕ που αποφάνθηκε ότι το κατοχικό καθεστώς είναι αποσχιστικό και άκυρο.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Και διχοτόμηση στην ατζέντα του ΟΗΕ» γράφει ότι αποφασισμένα είναι τα ΗΕ να καθαρίσουν το τοπίο στη συνάντηση του Ιουνίου και ότι η διχοτόμηση βρίσκεται στην ατζέντα. Το ζητούμενο που θα απαντήσει η Γραμματεία του ΟΗΕ τον Ιούνιο, προσθέτει, είναι κατά πόσον είναι εφικτή η λύση του Κυπριακού με ομοσπονδία ή εάν πρόκειται για ματαιοπονία. Αλλού, η εφημερίδα γράφει ότι σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για πιθανή απάτη στο Κτηματολόγιο.

«Η Σημερινή» υπό τον τίτλο «Η αγορά ακινήτων σε πολύ κρίσιμη καμπή» γράφει ότι υπάρχει υποτονικότητα και διάψευση των προσδοκιών για καλύτερες ημέρες εντός του 2011 και ότι οι τιμές σε σχεδόν όλα τα επίπεδα καταγράφουν μείωση, μια κατάσταση πρωτόγνωρη για την Κύπρο. Αλλού, η εφημερίδα γράφει ότι με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε το 4ο παγκύπριο συνέδριο για γονείς και εκπαιδευτικούς και ότι οκτώ ειδικοί μίλησαν πάνω σε διάφορα θέματα σωματικής και ψυχικής υγείας του παιδιού.

«Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο «Προτάσσει πολυμερή η Αγκυρα» γράφει ότι η τουρκική πλευρά επιμένει στη σύγκληση πολυμερούς διάσκεψης ακόμη και τώρα και ότι σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, το θέμα αυτό ήγειρε ο Τ/κ ηγέτης στο δείπνο που παρέθεσε την Πέμπτη στους δύο ηγέτες ο Αλεξάντερ Ντάουνερ. Αλλού, η εφημερίδα γράφει ότι δικοινοτικό χαρακτήρα προσδίδει η Αγκυρα στο πρόβλημα απουσίας επικοινωνίας μεταξύ των κέντρων εναέριας κυκλοφορίας Τουρκίας και Κύπρου.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Δεν είναι τσιφλίκι τους» γράφει ότι την παράδοξη συμμαχία που προωθείται με προεξάρχοντα το ΔΗΣΥ προκειμένου να μηδενιστεί το έργο της Κυβέρνησης και να καταπνιγεί οτιδήποτε θετικό στη γέννησή του κατήγγειλε από το βήμα της ΕΔΟΝ ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού. Αλλού γράφει ότι συνεργεία της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοουμένους εργάζονται σε εφτά κατεχόμενες περιοχές.

Η εβδομαδιαία «Η Καθημερινή» με τίτλο «Wikileaks: Ο Αρχιεπίσκοπος ένας σύγχρονος Μακιαβέλι» γράφει ότι σύμφωνα με έγγραφα του Wikileaks ο Αρχιεπίσκοπος, ο Πάφου, ο Κυρηνείας, ο Λεμεσού και ο Τριμυθούντος κατονομάζονται ως υποστηρικτές της σκληρής γραμμής στο Κυπριακό. Αλλού, η εφημερίδα προβάλλει συνέντευξη του Αλεξάντερ Ντάουνερ ο οποίος είπε ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ θα είναι πολύ ακριβής σε αυτά που θα ζητήσει τον Ιούνιο.

Η εβδομαδιαία «Η Μάχη» με τίτλο «’Κλείστε το στόμα σας’ κάποιος τα τρώει» γράφει ότι το Υπουργείο Αμυνας εισάγει κυπριακά φίλτρα από την Ελβετία 600 φορές πιο ακριβά από όσο αυτά πωλούνται στην εγχώρια αγορά, ενώ ζητά από τους τεχνικούς της Εθνικής Φρουράς που ξεσκέπασαν την υπόθεση, να κάνουν τα στραβά μάτια. Αλλού προβάλλει τη μαρτυρία στην εφημερίδα μιας γυναίκας που για πρώτη φορά μιλά για τον βάναυσο βιασμό της από Τουρκοκύπριους κατά την τουρκική εισβολή.

Η αγγλόγλωσση «Sunday Mail» με τίτλο «Ο αγώνας για τους τίτλους ιδιοκτησίας οδεύει προς την Ευρώπη» γράφει ότι έξω φρενών είναι οι αγοραστές ακινήτων, οι οποίοι τώρα αποφάσισαν να αλλάξουν γραμμή και να διεκδικήσουν τους τίτλους ιδιοκτησίας τους μέσω των Βρυξελλών. Αλλού, γράφει για ένα ιστορικό ξενοδοχείο στο Τρόοδος το οποίο ξανάρχισε τη λειτουργία του μετά από εννέα χρόνια.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου