Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Επισκόπηση τύπου 14/4/2011


Επισκόπηση τύπου 14/4/2011

Οι συστάσεις στο σχέδιο των 23 δισ. ευρώ, οι αντιδράσεις και κορυφαίων υπουργών για τις περικοπές, ο αργός θάνατος με τις άγριες περικοπές. λεφτά δεν υπάρχουν, η επίθεση της εφορίας σε 500.000 επαγγελματίες, στα 3 δισ. ευρώ οι πρώτες επιχορηγήσεις, το επίδομα ανεργίας με εισοδηματικά κριτήρια, ώρα μηδέν για τους συμβασιούχους είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Στα 3 δισ. ευρώ οι πρώτες επιχορηγήσεις". Η εφημερίδα γράφει ότι "την ενεργοποίηση του νέου επενδυτικού νόμου, με κίνητρα ύψους 3 δισ. ευρώ (εκ των οποίων 2,2 δισ. ευρώ σε φορολοαπαλλαγές και 800 εκατ. ευρώ σε ενισχύσεις) ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδης".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Τρέμει την ανταρσία και εκβιάζει με εκλογές". Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε μονόδρομο νέων εκβιαστικών εκλογικών διλημμάτων, αυτή την φορά με στόχο τον έλεγχο της κοινοβουλευτικής ομάδας του εν όψει κατάθεσης στη Βουλή του αποκαλούμενου «μεσοπρόθεσμου πακέτου» τον Μάιο, οδηγείται ο Πρωθυπουργός, ενώπιος ενωπίω πλέον με την αποφασισμένη να τον μαυρίσει Βάσω Παπανδρέου, 15 τουλάχιστο βουλευτές που συνασπίζονται γύρω της και με σκιώδη δύναμη κρούσης πέντε επιπλέον βουλευτών που από το Μαξίμου έχουν σημανθεί στη λίστα των επίφοβων για καταψήφιση των ισοπεδωτικών μέτρων που ήδη έχουν οριστικοποιηθεί".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Χάρισε πρόστιμο ο Παπακωνσταντίνου!" Η εφημερίδα γράφει ότι "τελικά όταν ο Γιώργος Παπανδρέου έλεγε λεφτά υπάρχουν, ήξερε πολύ καλά τί εννοούσε. Εμείς τον είχαμε... παρεξηγήσει. Προφανώς λεφτά υπήρχαν και υπάρχουν για κάποια παιδιά ανώτερου θεού, που με ευνοϊκές ρυθμίσεις και αποφάσεις γλιτώνουν ρήτρες για τη μη σωστή εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους απέναντι στο ελληνικό δημόσιο".

ΕΘΝΟΣ: "Ψήφο για όλα ζητάει ο Γιώργος την Παρασκευή". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις θέτει κυβερνητικά και κομματικά στελέχη αύριο ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου. Ζητά ψήφο για όλα. Καθιστά σαφές το πρόγραμμα για τη σωτηρία της χώρας. Καλεί τους πάντες να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "π. Μάξιμος: έρχεται μέγα γεγονός την Μ. Παρασκευή στην Κάλυμνο!". Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο γνωστός, πλέον, στο Πανελλήνιο από τις συχνές παρουσίες του, παλαιότερα, στην Τηλεόραση αλλά και από το βιβλίο του περί Αντιχρίστου, Μοναχός Μάξιμος, πιστεύει ότι επίκεινται μεγάλα και συγκλονιστικά γεγονότα στην Κάλυμνο".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Πάγκαλος: Μαστροποί οι πολιτικοί με πελάτες τους ψηφοφόρους τους". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με... χαμαιτυπείο παρομοίασε την πολιτική ζωή της χώρας ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος, προκειμένου να καταδείξει το «αλισβερίσι» μεταξύ πολιτικών και ψηφοφόρων! Παράλληλα, παρομοίασε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη τους πολιτικούς με μαστροπούς και τους ψηφοφόρους με πελάτες του εν λόγω χαμαιτυπείου, που όλοι έχουν τις ευθύνες του, αλλά σε διαφορετική αναλογία!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Λεφτά δεν υπάρχουν". Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τα δείγματα κατάρρευσης των οικονομικών του κράτους πυκνώνουν από διαφορετικές πηγές. Σε οριακό σημείο βρίσκεται ο χώρος της Υγείας, όπου μετά τη δυσπραγία σε «Αρεταίειο» και «Αιγινήτειο», το «Αλεξάνδρα» αδυνατεί πλέον να εφημερεύσει, ελλείψει ιατρικών υλικών, εργαζόμενοι στο «Θριάσιο» έχουν κάνει επίσχεση εργασίας, το ΕΚΑΒ έμεινε απλήρωτο και τρεις συναρμόδιοι γραμματείς των υπουργείων Υγείας, Παιδείας, Απασχόλησης διαπίστωσαν ότι η φόρμουλα Λοβέρδου για πληρωμή των προμηθευτών «είναι προβληματική»".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Επίθεση της εφορίας σε 500.000 επαγγελματίες". Η εφημερίδα γράφει ότι "συνοπτικές διαδικασίες φορολογικού ελέγχου θα εφαρμόσουν τα Ελεγκτικά Κέντρα και οι εφορίες για την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων των χρήσεων 2000-2009 σε όσους επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες δεν εντάχθηκαν στην πρόσφατη ρύθμιση".

ΕΣΤΙΑ: "Ετσι διέλυσαν την οικονομία". Η εφημερίδα τονίζει ότι "πήρε τον κατήγορο το τελευταίο 18μηνο η ελληνική οικονομία. Η κυβέρνησις Παπανδρέου την παρέλαβε μεν σε κακή κατάσταση, αλλά την οδήγησε σε μαρασμό".

Η ΑΥΓΗ: "Αργός θάνατος με άγριες περικοπές". Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε ακρωτηριασμό του κοινωνικού κράτους με δραστικές περικοπές κονδυλίων οδηγεί το νέο πακέτο των 23 δισ. ευρώ. Αντιδρούν ακόμη και υπουργοί του σκληρού κυβερνητικού πυρήνα".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Οι δασικοί χάρτες «καίνε» περιουσίες". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ένα θετικό γεγονός, όπως είναι η αποτύπωση και προστασία των δασικών εκτάσεων, τείνει να εξανεμίσει και ιδιωτικές περιουσίες που αποκτήθηκαν απολύτως νόμιμα. Για την ακρίβεια, η κεντρική κυβέρνηση αντί να δει συγκεκριμένα κάθε περίπτωση, ανοίγει «πόλεμο» με την Τοπική Αυτοδιοίκηση με τελικά θύματα τους πολίτες. Εκτός και αν η κυβέρνηση βρήκε έναν ακόμη εύσχημο τρόπο να εισπράξει χρήματα".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ενστάσεις στο σχέδιο των 23 δισ.". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "εν μέσω ενστάσεων από την κ. Αννα Διαμαντοπούλου για τις αιτούμενες πρόσθετες περικοπές στο υπουργείο Παιδείας και της ηχηρής κριτικής της κ. Βάσως Παπανδρέου για την ασκούμενη πολιτική ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τα κυβερνητικά στελέχη για την οριστικοποίηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος 2012-2015".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Μία φράση του μόνο φτάνει... να μας κάνει...". Η εφημερίδα γράφει ότι "νέα τροφή σε κινδυνολογικά σενάρια για την Ελλάδα δίνει ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, που με μια φράση του «αδειάζει» όλη τη δύσκολη προσπάθεια για να αποκτήσει η χώρα φερεγγυότητα και αξιοπιστία".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Αύριο κληρώνει!". Σύμφωνα με την εφημερίδα "μαζικές πωλήσεις εισηγμένων εταιρειών και ακινήτων του δημοσίου, με στόχο 15 δισ. ευρώ έως το 2013, αλλά και μεγάλες περικοπές δαπανών με μαχαίρι στα κοινωνικά επιδόματα, τις δαπάνες για τους εξοπλισμούς και την υγεία, καθώς και στις φοροαπαλλαγές, αλλά και επίσπευση της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου και πιθανότατα επέκτασή του και στις ΔΕΚΟ, περιλαμβάνουν σύμφωνα με πληροφορίες οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης που θα γίνουν εκτός πολύ μεγάλου απροόπτου αύριο".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Η λαϊκή απάντηση στην κρίση κόντρα σε κεφάλαιο - κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ". Σύμφωνα με την εφημερίδα "συνέντευξη Τύπου, για την καπιταλιστική κρίση και τη διέξοδο που προτείνει το ΚΚΕ, έδωσε χτες η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα. Το ΚΚΕ έχει προτάσεις όχι μόνο για να σταματήσει ο αντιλαϊκός κατήφορος, αλλά για να μπορεί ο λαός να ζήσει καλύτερα, με τις συγκεκριμένες αναπτυξιακές δυνατότητες που έχει η Ελλάδα".

ΤΑ ΝΕΑ: "Εισοδηματικά κριτήρια και στο επίδομα ανεργίας". Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "το ενδεχόμενο μελλοντικής σύνδεσης του επιδόματος ανεργίας με εισοδηματικά κριτήρια εξετάζει το υπουργείο Εργασίας στο πλαίσιο του εξορθολογισμού των κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων ύψους 6 δισ.
ευρώ, που θα αρχίσει από το ΕΚΑΣ".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Η απάντηση στην τρόικα". Η εφημερίδα γράφει ότι "ανησυχία, προβληματισμός και δυσφορία επικρατούν στις Βρυξέλλες για την πορεία που έχουν πάρει τα δημοσιονομικά της Ελλάδας αλλά και τη σαφή έλλειψη πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης να κάνει πράξη αποφάσεις που θα ανακόψουν έστω και αργά τον εκτροχιασμό του προϋπολογισμού του 2011".

City Press: "Επιστροφή σε παραδοσιακές αξίες". Η εφημερίδα επισημαίνει "έρευνα MasterCard και Focus Bari:υγεία και οικογένεια οι προτεραιότητες για τους Ελληνες. Η εργασία μέσο επιβίωσης πλέον και όχι καταξίωσης. Η κρίση αλλάζει την κοινωνική συμπεριφορά".

METRO: "Συμβασιούχοι ώρα μηδέν...". Η εφημερίδα γράφει ότι "σήμερα κρίνεται από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου ο αγώνας χιλιάδων συμβασιούχων για νομιμοποίηση. Πιλότος η απόφαση για όσους έχουν προσωρινές διαταγές".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Νέες φωτιές για τη ΔΕΘ". ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΕΞΠΡΕΣ: "Δημοσιονομικά μέτρα 7-8 δισ. εντός του 2012". Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "«κλειδώνει» στην αυριανή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής, το οποίο θα είναι εμπροσθοβαρές, καθώς σημαντικό τμήμα των νέων μέτρων θα δρομολογηθεί εντός του 2012".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Βόμβα Σόιμπλε για το χρέος. Τον Ιούνιο θα ληφθούν οι κρίσιμες αποφάσεις". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "κάτι πρέπει να γίνει, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, εάν η έκθεση, την οποία συντάσσουν ΕΚΤ και Κομισιόν, αποκαλύψει ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο".

ΚΕΡΔΟΣ: "Με διαδικασία εξπρές ο έλεγχος των εκκρεμών φορο-υποθέσεων". Η εφημερίδα γράφει ότι "στο δίχτυ της εφορίας σύρονται επιχειρήσεις με υψηλές επιστροφές ΦΠΑ, κατασχεθέντα βιβλία, ουσιαστικές παραβάσεις του ΚΒΣ, όσες εντάχθηκαν στον αναπτυξιακό νόμο αλλά και αυτές που δεν έκαναν χρήση του μέτρου της περαίωσης".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Αποφάσεις τον Ιούνιο για το ελληνικό χρέος". Η εφημερίδα τονίζει ότι "έκθεση ειδικών, που θα περιλαμβάνεται στην έκθεση προόδου της Ελλάδας, και η οποία θα καταδείξει εάν το ελληνικό χρέος είναι διαχειρίσιμο, περιμένει τον Ιούνιο η γερμανική κυβέρνηση. Από τα αποτελέσματα της έκθεσης θα εξαρτηθεί, όπως επισημαίνεται, το τι θα πρέπει να γίνει για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου