Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 18/4/2011


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 18/4/2011

Οι πιέσεις που αναμένονται στο Κυπριακό μετά τον Ιούνιο, οι διαστάσεις που παίρνει η τοκογλυφία στην Κύπρο, η αντιπαράθεση Τουρκίας-Τσεχίας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ για την Κύπρο κατά τη σύνοδο των ΥΠΕΞ της Συμμαχίας στο Βερολίνο, οι υποδείξεις του Γενικού Εισαγγελέα σε σχέση με την απώλεια 12 κιλών κάνναβης, οι έρευνες καναδέζικης εταιρείας που επιβεβαιώνουν την ύπαρξη χρυσού στην Κακοπετριά και τα επεισόδια στη Λεμεσό πριν την έναρξη του τελικού κυπέλου πετόσφαιρας γυναικών μεταξύ ΑΕΛ και Απόλλωνα είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν οι σημερινές εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «5 υποθέσεις τοκογλυφίας» πως πέραν των απειλών κατά της ζωής όσων αδυνατούν να επιστρέψουν τα χρήματα που δάνεισαν, οι τοκογλύφοι, σύμφωνα με την Αστυνομία χρησιμοποιούν και ψυχολογική βία. Αλλού κάνει λόγο για τουρκοτσεχική αντιπαράθεση στο ΝΑΤΟ για την Κύπρο κατά τη σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στο Βερολίνο.

Ο «Πολίτης» με κύριο τίτλο «Ασφαλέστατα κουκουλώθηκε» αναφέρει πως ο Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης υποδεικνύει ότι η επιχείρηση που οδήγησε στην απώλεια 12 κιλών κάνναβης ήταν εκτός νόμου, αφού επρόκειτο για ελεγχόμενη παράδοση ναρκωτικών και δεν ενημερώθηκε ο ίδιος και ο διευθυντής Τελωνείων όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία. Αλλού αναφέρει πως σε πεδίο μάχης με βόμβες μολότοφ μετατράπηκε η περιοχή γύρω από το Θεμιστόκλειο στάδιο στη Λεμεσό, πριν την έναρξη του τελικού κυπέλου πετόσφαιρας γυναικών μεταξύ ΑΕΛ και Απόλλωνα.

«Η Σημερινή» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Φλέβα χρυσού κτύπησαν Καναδοί στην Κακοπετριά» πως η καναδέζική εταιρεία “Northern Lion Gold Corp” ανακοίνωσε ότι τα ειδικά εργαστήριά της επιβεβαίωσαν την ύπαρξη χρυσού στην περιοχή του Αγίου Νικολάου. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα στο θάνατο του Ελληνα τραγουδοποιού και τραγουδιστή Νίκου Παπάζογλου, ο οποίος έφυγε χθες από τη ζωή, νικημένος από τον καρκίνο.

«Ο Φιλελεύθερος» με κύριο τίτλο «Στα βαθιά μετά τον Ιούνιο» αναφέρει πως τα Ηνωμένα Εθνη και οι εν δυνάμει μεσολαβητές διαμηνύουν ότι αμέσως μετά τις τουρκικές εκλογές που θα διεξαχθούν τις 12 Ιουνίου οι ρυθμοί στο Κυπριακό αλλά και οι πιέσεις θα αυξηθούν σημαντικά. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρει πως το Υπουργείο Γεωργίας απευθύνει δημόσια έκκληση στους γονείς να μην υποκύπτουν στα παρακάλια των παιδιών τους και να τους αγοράζουν μικρά ζώα όπως κοτοπουλάκια ως πασχαλινά δώρα.

Η «Χαραυγή» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Οι δυσκολίες δεν μας αποπροσανατολίζουν» πως ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού δήλωσε πως όσες δυσκολίες και να αντιμετωπίσουμε από την τουρκική αδιαλλαξία και όσιες επιθέσεις και να δεχθούνε μέσα στην ελληνοκυπριακή κοινότητα δεν θα μας αποπροσανατολίσουν από το στόχο της λύσης του Κυπριακού. Αλλού η εφημερίδα αναφέρει πως προσπάθεια εξαφάνισης του τ/κ στοιχείου καταγγέλλει ο ΓΓ του κόμματος Ενωμένη Κύπρος Ιζέτ Ιζτζάν.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου