Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 2/4/2011


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 2/4/2011

Οι παρασκηνιακές κινήσεις της Αγκυρας για σύγκληση πολυμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό, οι νέες αντιπαραθέσεις αναφορικά με το διάλογο Κυβέρνησης με την ΠΑΣΥΔΥ, οι δηλώσεις Προέδρου Χριστόφια περί συμμαχίας που κτυπά την Κυβέρνηση σε θέματα οικονομίας, οι προπηλακισμοί κατά του Προέδρου Χριστόφια κατά τους χθεσινούς εορτασμούς της 1ης Απριλίου, οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας κατά του ηλεκτρονικού τζόγου και νέα στοιχεία για μισθούς κρατικών αξιωματούχων, οι οποίοι λαμβάνουν παράλληλα κυβερνητικές συντάξεις είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η «Αλήθεια», υπό τον τίτλο «Επιχείρηση Αλ Καπόνε για τους νονούς» γράφει ότι η Αστυνομία διαπιστώνοντας ότι δεν μπορεί να στοιχειοθετήσει υποθέσεις τζόγου με σοβαρές πιθανότητες επιτυχίας στο δικαστήριο προσπαθεί να «δέσει» τους ανθρώπους του με φορολογικές παραβάσεις και γι’ αυτό αναλαμβάνει δράση τώρα ο φόρος εισοδήματος, ενώ αναφερόμενη στην επιχείρηση της Αστυνομίας στη Λάρνακα γράφει ότι κατασχέθηκαν επιταγές, τίτλοι ιδιοκτησίας, άλλα έγγραφα και μετρητά. Αλλού η εφημερίδα κάνει αφιέρωμα στην κατάσταση στη Λιβύη και γράφει ότι ο Καντάφι ετοιμάζει στρατηγική εξόδου, ενώ οι συνεργάτες του τον εγκαταλείπουν.

«28+1 αξιωματούχοι με μισθό και σύνταξη» είναι ο κύριος τίτλος του «Πολίτη». Σύμφωνα με το δημοσίευμα έφοροι, επίτροποι, πρόεδροι και μέλη ανεξάρτητων αρχών και εποπτικών συμβουλίων, βουλευτές και Υπουργοί –όλοι πρώην δημόσιοι υπάλληλοι λαμβάνουν κάθε μήνα εκτός από το μισθό τους και κυβερνητική σύνταξη. Σε άλλο δημοσίευμα η εφημερίδα αναφέρει ότι για δύο μήνες 42χρονος κάτοχος αυστριακού διαβατηρίου, με εμφανώς κλονισμένη την ορθή κρίση εξαιτίας ταλαιπωριών που υπέστη τα τελευταία χρόνια σε διάφορα κράτη της ΕΕ, ζει στα εξωτερικά σκαλιά κτηρίου επί της λεωφόρου Δημοσθένη Σεβέρη, αναμένοντας απάντηση σε αιτήματά του από την αυστριακή πρεσβεία.

Η «Σημερινή», υπό τον τίτλο «Διάλογος φάντασμα ανάμεσα σε Πρόεδρο και ΠΑΣΥΔΥ» γράφει ότι νέες αντιπαραθέσεις ξέσπασαν χθες ύστερα από δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διάλογος με την ΠΑΣΥΔΥ για το συνταξιοδοτικό αλλά και δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ ότι έγιναν ήδη συναντήσεις πριν από δύο εβδομάδες, όταν ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ δηλώνει ότι δεν έχει ιδέα για διάλογο και συναντήσεις. Σε άλλο δημοσίευμα γράφει ότι ο ΔΗΣΥ καταγγέλλει ότι «το ΡΙΚ θα ήταν σε θέση να πληρώσει τους μισθούς, ακόμα και αν η Βουλή καταψήφιζε τον προϋπολογισμό γιατί θα μπορούσε να πάρει χρήματα από το πάγιο για να το πράξει.

Υπό τον τίτλο «Πιέσεις για την πολυμερή», ο «Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο θέμα του ότι η Αγκυρα σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο κινείται, κυρίως, παρασκηνιακά προβάλλοντας ως τη μοναδική οδό για να προχωρήσει το Κυπριακό, την πολυμερή συνάντηση. Αλλού γράφει ότι σε περιπέτειες λίγες μόνο μέρες μετά που καταχωρήθηκε στο Δικαστήριο, μπαίνει η υπόθεση με το φερόμενο κύκλωμα πορνείας, αφού ήδη δύο Κινέζες μάρτυρες κατηγορία, έχουν εκφράσει την επιθυμία να επιστρέψουν στη χώρα τους και φιλοξενεί δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομίας ότι γι’ αυτό ζητήθηκε σύντομη εκδίκαση.

Η «Χαραυγή», υπό τον τίτλο «Προπηλάκισαν την ενότητα», γράφει ότι «ακραιφνείς εθνικιστές» προπηλάκισαν χθες τον Πρόεδρο έξω από τα Φυλακισμένα Μνήματα την ίδια ώρα που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προειδοποιούσε ότι «αν δεν επέλθει ενότητα ανεξαρτήτων πολιτικών, ιδεολογικών και κομματικών επιδιώξεων δεν θα δούμε προκοπή» και σημείωνε ότι δυστυχώς η ενότητα βρίσκεται στα αζήτητα. Αλλού γράφει ότι πολύ ενθαρρυντικές χαρακτήρισε ο Υπουργός Εμπορίου Αντώνης Πασχαλίδης τις πρώτες ενδείξεις για τον τουρισμό στην Κύπρο από τη Ρωσία, τη Γερμανία, το Ισραήλ και κάποιες αραβικές χώρες.

Η αγγλόφωνη Cyprus Mail υπό τον τίτλο «Δεν φταίμε εμείς για τα δεινά της οικονομίας» γράφει ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας επέκρινε χθες «μια συμμαχία» με πρόθεση να βλάψει την Κυβέρνηση για την υποβάθμιση της οικονομίας από τον οίκο Standard and Poors. αναφέροντας ότι η διακυβέρνησή του δεν φέρει καμιά ευθύνη. Αλλού η εφημερίδα γράφει για ενδεχόμενες καθυστερήσεις στη λειτουργία της ψηφιακής τηλεόρασης

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου