Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 10/8/2010


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 10/8/2010

Οι εξελίξεις στην υπόθεση της ανεύρεσης της κλαπείσας ύλης εκρηκτικών από αποθήκη της Εθνικής Φρουράς κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου. Οι εφημερίδες αναφέρονται επίσης στη χορήγηση κονδυλίου 180.000 ευρώ από την Κυβέρνηση για ναύλωση ιδιωτικού αεροπλάνου για τις μετακινήσεις του Προέδρου, στην αξιολόγηση των προτάσεων των ενδιαφερόμενων προμηθευτών φυσικού αερίου προς τη ΔΕΦΑ και τη γραπτή αντίδραση του Αβέρωφ Νεοφύτου σε ενδεχόμενο 20ετές συμβόλαιο. Το τοξικό νέφος που κατακλύζει τη Μόσχα, είναι επίσης ένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο.

Η «Αλήθεια», υπό τον τίτλο «Το προεδρικό τζετ χορηγεί η 1η κατοικία!», αναφέρει ότι η Κυβέρνηση χρειάστηκε άλλες 180.000 ευρώ για την αγορά ωρών πτήσεων ιδιωτικού τζετ, τις οποίες βρήκε στο κονδύλι για την επιστροφή του ΦΠΑ για την πρώτη κατοικία των πολιτών. Αλλού αναφέρει ότι οι Μοσχοβίτες εγκαταλείπουν την πόλη και πολλοί είναι αυτοί που ταξιδεύουν και προς την Κύπρο, λόγω των πολλών πυρκαγιών που έχουν συγκεντρώσει στην ατμόσφαιρα τοξικά δηλητηριώδη αέρια.

Ο «Πολίτης», στο κύριο του θέμα υπό τον τίτλο «Από ώρα σε ώρα θα μιλήσουν τα εκρηκτικά», αναφέρεται στο θέμα των ερευνών της Αστυνομίας για την εξιχνίαση της κλοπής από στρατόπεδο στην Παλώδια, σημειώνοντας ότι οι έρευνες επικεντρώνονται στην ανεύρεση γενετικού υλικού ή αποτυπωμάτων στα εκρηκτικά. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι οι προτάσεις για προμήθεια φυσικού αερίου προς τη ΔΕΦΑ έχουν βελτιωθεί ως προς την οικονομική τους πτυχή.

«Η Σημερινή» τιτλοφορεί το κύριο της θέμα «Κραυγή αγωνίας για τα συμβόλαια του φυσικού αερίου» και γράφει ότι ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου καλεί την Κυβέρνηση να μην δεσμεύσει την πολιτεία με 20ετές συμβόλαιο για αγορά φυσικού αερίου. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ευθύνεται για το ναυάγιο της συμφωνίας το 2006, που προέβλεπε την επιστροφή της Αμμοχώστου, παρά τη συμφωνία του τότε Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

«Ο Φιλελεύθερος», υπό τον τίτλο «Στα ίχνη των εκρηκτικών», αναφέρει ότι ο εντοπισμός των 93 από τις συνολικά 200 ράβδους εκρηκτικής ύλης δημιουργεί αισιοδοξία για την ανεύρεση του στρατιωτικού υλικού που είχε κλαπεί. Αλλού αναφέρει ότι πόρισμα επιστημονικής επιτροπής ξεδιαλύνει το μυστήριο με τη μόλυνση του νερού στο Μάμμαρι πριν από ένα χρόνο, αποδίδοντάς την σε «μείγμα ανθρωπογενών και φυσικών αιτιών».

«Η Χαραυγή» τιτλοφορεί το κύριο της θέμα «Πλησιάζουν στους δράστες» και γράφει ότι ο ένας εκ των τεσσάρων υπόπτων που είναι υπό κράτηση αναμένεται να κατηγορηθεί σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για κατοχή εκρηκτικών. Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα γράφει ότι τα έργα για τον δρόμο του Λιμνίτη αναμένεται ότι θα ολοκληρωθούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Η αγγλόγλωσση "Cyprus Mail", με τίτλο «Χωρίς οίκτο για τους κλέφτες του στρατού», γράφει ότι ο Υπουργός Αμυνας Κώστας Παπακώστας ανέφερε ότι θα είναι αμείλικτος με αξιωματικούς της Εθνικής Φρουράς που σχετίζονται με παράνομες δραστηριότητες και κακοποιά στοιχεία. Αλλού γράφει ότι ο Βρετανός Εντ Στάφορντ είναι ο πρώτος γνωστός άνθρωπος που διέσχισε πεζός τον Αμαζόνιο, από την πηγή του ποταμού μέχρι τις εκβολές του.

Από: ΚΥΠΕ

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου