Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 14-15/08/2010


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 14-15/08/2010

Λόγω της αργίας του Δεκαπενταύγουστου σήμερα κυκλοφορούν οι Κυριακάτικες εφημερίδες. Η οικονομία με τα σενάρια για νέα μέτρα, η Πατριαρχική Θεία λειτουργία μετά από 88 χρόνια στην Παναγία Σουμελά, στην Τραπεζούντα, η εκκλησιαστική περιουσία με τα περιβόητα οικόπεδα στη Βουλιαγμένη και τα σενάρια για επικείμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Το δάκρυ του Πόντου άναψε το καντήλι της Παναγιάς ". Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "88 χρόνια μετά η Τουρκία έδωσε επίσημη άδεια Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, που θα τελεστεί με προεξάρχοντα και χοροστατούντα τον Πατριάρχη κ.κ.Βαρθολομαίο. Χιλιάδες Πόντιοι προσκυνητές απ`όλο τον κόσμο κατέκλυσαν την Τραπεζούντα ".

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ της Κυριακής: "400.000 στρέμματα στο σχέδιο πόλης. ". Η εφημερίδα γράφει ότι "με τις πιέσεις των νέων καλλικράτειων δήμων για την άμεση ολοκλήρωση των εντάξεων στο σχέδιο πόλης των περίπου 400.000 στρεμμάτων που "σέρνονται" από τις αρχές της δεκαετίας του '80 και αποτελούν την κυριότερη αιτία της αυθαίρετης δόμησης θα βρεθεί αντιμέτωπο το υπουργείο Περιβάλλοντος από τον καινούριο χρόνο που θα αναλάβουν καθήκοντα οι νέοι δημοτικοί άρχοντες".

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "Συναγερμός για την ύφεση ". Κατά την εφημερίδα "συναγερμός έχει σημάνει η ύφεση, η οποία θέτει σε κίνδυνο προσπάθεια εξυγίανσης της χώρας. Το μπαράζ αρνητικών στοιχείων για την ελληνική οικονομία που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα σημαδεύτηκε από επιδείνωση της διεθνούς κρίσης, εξέλιξη που καθιστά ιδιαίτερα κρίσιμο το επόμενο χρονικό διάστημα και οδηγεί την κυβέρνηση σε ανάληψη πρωτοβουλιών".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "Ταξί: όλες οι νέες ρυθμίσεις. Πως θα γίνει η σταδιακή απελευθέρωση". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το νομικό πλαίσιο για την απελευθέρωση του κλειστού επαγγέλματος των αυτοκινητιστών ταξί με την έκδοση νέων αδειών ειδικών κατηγοριών, την οργάνωση του κλάδου σε εταιρίες και την αλλαγή του κανονισμού λειτουργίας τους".

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Στο φως η ρεμούλα 2 δισ. από το κύκλωμα του φαρμάκου". Η εφημερίδα τονίζει ότι "Μεγάλη ληστεία των πόρων των ασφαλιστικών Ταμείων αποκάλυψε έρευνα για τις δαπάνες Υγείας. Με πλαστές συνταγές, παραποίηση στοιχείων ασφαλισμένων και άλλες κομπίνες, γιατροί και φαρμακεία πλούτιζαν σε βάρος του δημοσίου. Από το 2011 η ηλεκτρονική συνταγογράφηση φιλοδοξεί να τερματίσει τι φαινόμενο".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: " Κατηγορούμενοι ο αρχιεπίσκοπος και άλλοι μητροπολίτες". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "φουρτούνα καλοκαιριάτικα για την Εκκλησία, η γνωστή από χρόνια υπόθεση οικοπέδων της Εκκλησίας στη Βουλιαγμένη που τώρα αποκτά νέες διαστάσεις με άμεση στοχοποίηση τον επικεφαλής των Οικονομικών της Εκκλησίας κ.Ζαμπέλη, ενώ τα "απόνερα" της όλης υπόθεσης φτάνουν μέχρι τον Αρχιεπίσκοπο και τους μητροπολίτες Ιωαννίνων, Σάμου και Ελασσώνος".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Παραλογισμός 19,4 δισ.ευρώ σε 37 ΔΕΚΟ". Η εφημερίδα αναφέρει ότι "Αποκαλυπτικά της στρεβλής κατάστασης η οποία επικρατεί σήμερα στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, είναι τα ευρήματα που προκύπτουν από την ανάλυση των ισολογισμών 37 ΔΕΚΟ".

Η ΧΩΡΑ της Κυριακής: " Έρχονται οι πιο άγριες μέρες ". Η εφημερίδα γράφει ότι "κόντρα στις απαιτήσεις της συγκυρίας, η κυβέρνηση παρακολουθεί αμήχανη τις εξελίξεις, διαπιστώνοντας ότι έχοντας αυτοπαγιδευτεί στις διατάξεις του μνημονίου".

Κυριακάτικη ΑΥΓΗ: " Ανασχηματισμός -περιτύλιγμα νέων σκληρών μέτρων". Κατά την εφημερίδα "Επικοινωνιακό λίφτινγκ επιχειρεί ο πρωθυπουργός με κυβερνητικό ανασχηματισμό, νέα "Διακήρυξη 3ης Σεπτέμβρη" και ρητορίες για ανάπτυξη στη ΔΕΘ. Έτοιμο το πραγματικό πακέτο με τα σκληρά μέτρα του Μνημονίου.

Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: "Τα σκάνδαλα κλονίζουν τον Ιερώνυμο". Σύμφωνα με την εφημερίδα "τον πανικό της φυγομαχίας του και τελικά τις ευθύνες του για το τεράστιο σκάνδαλο των οικοπέδων της Βουλιαγμένης και την φάμπρικα της απάτης που στήθηκε μεταξύ των οικονομικών υπηρεσιών της Εκκλησίας και επιχειρηματικών συμφερόντων επιβεβαίωσε ο Ιερώνυμος με τη χθεσινή απάντησή του στην πρώτη εισαγγελική δίωξη, με αναφορές σε σειρά κακουργηματικών πράξεων για την υπόθεση".

Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Προκρούστης Νο 2 σε όλα τα επιδόματα". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Σύνδεση των αμοιβών με την παραγωγικότητα φέρνει το νέο μισθολόγιο του Δημοσίου. Η αρχή γίνεται το Σεπτέμβριο με την αναδιάρθρωση των εφοριών και την επανεξέταση των παροχών που έχουν οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα αξιολογηθούν τα επιδόματα όλων των υπολοίπων υπαλλήλων".

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: " Συστράτευση με το ΚΚΕ με τη δράση και την ψήφο σας". Σύμφωνα με την εφημερίδα "μπορούμε να ανατρέψουμε την πολιτική που υπηρετεί την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων, τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης που γεννά την κρίση, την ανεργία, τη διαφθορά και τον αυταρχισμό".

Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: "Νέα αύξηση στους συντελεστές του ΦΠΑ". Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "την επιτάχυνση της "μετάταξης" ενός μεγάλου αριθμού προϊόντων και υπηρεσιών από το μεσαίο (11%) στο υψηλό (23%) για πριν το τέλος του χρόνου συντελεστή ΦΠΑ αναμένεται να φέρει η διαρκώς εντεινόμενη ύφεση της οικονομίας ".

ΤΟ ΑΡΘΡΟ της Κυριακής:"Η Γιάννα για την Αθήνα." Σύμφωνα με την εφημερίδα "την ολική επαναφορά της στα πολιτικά πράγματα φαίνεται ότι σχεδιάζει η πάλαι ποτέ "σιδηρά κυρία" των Ολυμπιακών Αγώνων, Γιάννα Αγγελοπούλου, αφού έχει ξεκινήσει να δραστηριοποιείται εκ νέου και να κάνει δημόσιες εμφανίσεις".

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: " Οπισθεν στο 42%. ". Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "τελικά αυτό το 42% ως ποσοστό εκλογής περιφερειαρχών και δημάρχων απ`τον πρώτο γύρο, που θεσμοθετήθηκε απ`τον Προκόπη Παυλόπουλο, τείνει να γίνει για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, γιοφύρι της Άρτας ".

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: " Διορίζουν ακόμη αθλητές-κηπουρούς ". Η εφημερίδα τονίζει ότι "ρουσφέτια τύπου Νικοπολίδη και για αθλητές που διακρίθηκαν σε σχολικά πρωταθλήματα! "Βουλεύτηκαν" 317 σε τρια χρόνια, οι 46 επί ΠΑΣΟΚ. Μαζικούς διορισμούς παραδέχεται ο υφυπουργός Πολιτισμού Γιώργος Νικητιάδης ". Real news: "Νικήτας καλεί Καραμανλή". Κατά την εφημερίδα "ο πρώην πρωθυπουργός, λέει ο Ν.Κακλαμάνης, έχει ρόλο ενότητας σε ό,τι αφορά τη ΝΔ και ρόλο σύνθεσης και στρατηγικού σχεδιασμού σε ό,τι αφορά την ευρύτερη Κεντροδεξιά".

VETO ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Με ανασχηματισμό μηδενίζει το κοντέρ". Η εφημερίδα αναφέρει "Ο κύβος ερρίφθη:ανασχηματισμός και μάλιστα άμεσα. Η "ενεργειακή αύρα" της Πάρου φαίνεται ότι έπαιξε το ρόλο της και ο πρωθυπουργός επιστρέφει τη Δευτέρα από τις καλοκαιρινές του διακοπές έχοντας στις αποσκευές του τις τελικές αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησής του αλλά και για τον ανασχηματισμό".

ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ:"Ανασχηματισμός νέα μέτρα 2 δισ. ευρώ και ΔΕΘ με νέα "ΘΑ" από τον Γιώργο". Η εφημερίδα αναφέρει ότι "τα δημοσιονομικά μέτρα των τελευταίων μηνών, που συμφωνήθηκαν από την κυβέρνηση και την τρόικα, έφεραν την ύφεση στην οικονομία. Τώρα είναι η σειρά της ύφεσης να τροφοδοτήσει την ανάγκη για λήψη πρόσθετων φορολογικών μέτρων".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Η ατζέντα του Γιώργου". Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι "Επιστρέφει τη Δευτέρα στην Αθήνα με πολλές σημειώσεις και εισηγήσεις έτοιμος αν πάρει αποφάσεις. Νέο ξεκίνημα θέλει να κάνει ο Παπανδρέου με κινήσεις, αλλαγές σε πρόσωπα και τρόπο λειτουργίας. Αγκάθια οι εξαγγελίες στη ΔΕΘ, ο ανασχηματισμός και η επιλογή προσώπων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές". ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της Κυριακής:"Εφοδος του ΣΔΟΕ σε υποθηκοφυλακεία".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΕΡΔΟΣ: "Σχέδιο β` για τα έσοδα". Κατά την εφημερίδα " με μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής ύψους 9,6 δισ.ευρώ θα επιχειρηθεί να συνεχισθεί και το 2011 η προσπάθεια για δημοσιονομική επιστροφή. Ωστόσο, σημαντικοί είναι οι κίνδυνοι που μπορούν να παρεκκλίνουν τον νέο προϋπολογισμό από τους στόχους που έχουν τεθεί και οι οποίοι προέρχονται κυρίως από τη μεγαλύτερη υστέρηση του ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης και τις χρόνιες αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας".

Από: ΑΝΑ

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου