Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 26/08/2010

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 26/08/2010

Οι εξελίξεις στη δίκη για τον φόνο του Αντη Χατζηκωστή, οι διεργασίες στο Κυπριακό, οι χθεσινές δηλώσεις πολιτικών αρχηγών και κυβέρνησης για τις συνομιλίες καθώς και το ζήτημα που προέκυψε με τις αποκαλύψεις εγγράφων για απολαβές υπαλλήλων του ΡΙΚ, αλλά και η αλλαγή που προγραμματίζεται στον νόμο για την ανάκληση του διπλώματος οδήγησης στους 12 βαθμούς ποινής, είναι μερικά από τα κύρια θέματα στα πρωτοσέλιδα του σημερινού Τύπου.
Η «Αλήθεια» με κύριο τίτλο ''Γράψτε λάθος...λέει το ΡΙΚ'' γράφει ότι παραδέχονται τώρα ότι δεν είναι ''χαλκευμένα'' τα έγγραφα για τους μισθούς συνεργατών και άλλων υπαλλήλων και πως τώρα υποστηρίζουν ότι οι υπηρεσίες έβαλαν σημαντικά κονδύλια και προγράμματα σε λάθος στήλες. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το Κακουργιοδικείο έκρινε ότι στοιχειοθετείται εκ πρώτης όψεως υπόθεση για την κλοπή της σορού του τέως Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου και κάλεσε τους αδερφούς Κίτα και τον Ινδό σε απολογία.
«Η Σημερινή» στο πρωτοσέλιδό της με τίτλο ''Νέο κατηγορητήριο για το φόνο του Αντη'' γράφει ότι σε αυτό προστέθηκε και ο Γρηγόρης Ξενοφώντος και στις 25 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η δίκη, ενώ το νέο κατηγορητήριο απαγγέλθηκε ήδη στους τέσσερις κατηγορουμένους. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η αγορά αυτοκινήτων έχει δεχθεί γερό χτύπημα λόγω οικονομικής κρίσης και μείωση στις πωλήσεις παρουσιάζουν τόσο τα καινούργια όσο και τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα.
Ο «Πολίτης» τιτλοφορεί το κύριο θέμα του ''Χοντρά ποσά για να βγουν από τα κελιά'' και γράφει ότι οι αρχικοί τρεις κατηγορούμενοι για το φόνο του Αντη Χατζηκωστή, Σκορδέλη, Κρασοπούλης και Γρηγορίου πρότειναν χρηματικά ποσά για να αφεθούν ελεύθεροι ενώ η υπεράσπιση χαρακτηρίζει ''μολυσμένη'' τη μαρτυρία του Φάνου Χατζηγεωργίου. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στα τέσσερα βήματα που πρότεινε για λύση του Κυπριακού ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ μιλώντας στο συνέδριο των αποδήμων, αλλά και στην ομιλία του ΓΓ του ΑΚΕΛ στο ίδιο φόρουμ.
«Ο Φιλελεύθερος» στο πρωτοσέλιδό του με τίτλο ''Φλέρτ με Μπούργκενστοκ'' γράφει ότι συνεργάτης του Ντερβίς Ερογλου σε συνάντησή του με αξιωματούχο ξένης κυβέρνησης φέρεται να αποδέχεται διευρυμένες διαπραγματεύσεις τύπου Μπούργκενστοκ, εάν προχωρήσουν οι συνομιλίες στο περιουσιακό και χρειαστεί ένα ακόμη βήμα στη διαδικασία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι αλλάζει ριζικά ο τρόπος αστυνόμευσης των γηπέδων και από σωματικό έλεγχο θα περνούν και οι παράγοντες και οι παίκτες, ενώ οι αστυνομικοί θα κρατούν κάμερες χειρός και θα γίνεται αλκοτέστ στους οργανωμένους οπαδούς.
Η «Χαραυγή» με κύριο τίτλο ''Αμοιβαία προσπάθεια'' γράφει ότι βάση για ενότητα αποτελούν οι προτάσεις του Προέδρου Χριστόφια και οι διαχρονικές αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου και αναφέρεται στις χθεσινές δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου και του ΓΓ του ΑΚΕΛ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι 3.443 Κύπριοι εξασφάλισαν θέση στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας. Στη Νομική, προστίθεται, πέρασαν οι περισσότεροι Κύπριοι, ενώ στην Ιατρική ήταν η ψηλότερη βαθμολογία.
Η αγγλόγλωση “Cyprus Mail” τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδο της ''Δώδεκα πόντοι και είσαι εκτός'' και γράφει ότι έρχεται νέος νόμος με τον οποίο θα ανακαλείται η άδεια οδήγησης αυτόματα, όταν ο οδηγός θα συγκεντρώνει 12 βαθμούς ποινής. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οργανώνονται περισσότερες εκδηλώσεις και εμπλέκονται περισσότεροι στη συλλογή χρημάτων για τον μικρό Παύλο Κλεοβούλου, ο οποίος πάσχει από μια σπάνια ασθένεια και από τις 9 Αυγούστου βρίσκεται στις ΗΠΑ για θεραπεία.
Από: ΚΥΠΕ
Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου