Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 24/08/2010


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 24/08/2010

Οι αυξήσεις που έπληξαν τα βασικά καταναλωτικά αγαθά και η ένταση που υπάρχει γι’ αυτό στο πολιτικό σκηνικό, η οικονομική κατάσταση του τόπου, η πυρκαγιά στην περιοχή Μαχαιρά, η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και η υπόθεση δολοφονίας του Αντη Χατζηκωστή, είναι μερικά από τα κύρια θέματα του σημερινού κυπριακού Τύπου.

Η «Αλήθεια», υπό τον τίτλο «Οι ‘Πρίγκιπες’ του ΡΙΚ», φέρνει στο φως της δημοσιότητας έγγραφα που αφορούν στον προϋπολογισμό του ΡΙΚ για το 2011, για αμοιβές συνεργατών. Η εφημερίδα κάνει λόγο για «ηγεμονικούς μισθούς», σημειώνοντας ότι υπάρχουν συνεργάτες στο ΡΙΚ που είναι εργαζόμενοι και στην Κυβέρνηση και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα όσο και στον ιδιωτικό τομέα ενώ αναφέρεται και στην έκθεση της Γενικής Ελεγκτού για το ΡΙΚ. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι «η Velister κέρδισε το διαγωνισμό με 10 εκατομμύρια» και πως «στην κοινοπραξία των ιδιωτικών σταθμών, η δεύτερη ψηφιακή πλατφόρμα».

Ο «Πολίτης», υπό τον τίτλο «Περίεργος τραυματισμός του Προεστού», γράφει ότι σε πλήρη κινητοποίηση ετέθη χθες βράδυ η Αστυνομία και ιδιαίτερα οι ανακριτές της υπόθεσης της δολοφονίας του Αντη Χατζηκωστή, μόλις πληροφορήθηκαν ότι ο Κώστας Προεστός – βασικός μάρτυρας στην υπόθεση – οδηγήθηκε στο νοσοκομείο με τραύμα στο πόδι. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι εξετάσεις γλωσσομάθειας ξεκίνησε το Υπουργείο Υγείας για όλες τις αλλοδαπές νοσηλεύτριες.

«Η Σημερινή», με κύριο τίτλο «Ερευνες στο σκοτάδι για τους εμπρηστές του Μαχαιρά», γράφει ότι σε εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες για τα αίτια της πυρκαγιάς που ξέσπασε προχθές σε περιοχή που γειτνιάζει με το πανέμορφο δάσος του Μαχαιρά, το οποίο τέθηκε σε άμεσο κίνδυνο. Αλλού η εφημερίδα προβάλλει δηλώσεις του Αντιπροέδρου του ΔΗΣΥ Λευτέρη Χριστοφόρου και γράφει ότι κλίμα έντασης επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό με αφορμή τις καταιγιστικές αυξήσεις που έπληξαν τα βασικά καταναλωτικά αγαθά.

«Ο Φιλελεύθερος», υπό τον κύριο τίτλο «Ποινικοποιούν την ανωνυμία», γράφει ότι την έσχατη λύση, με στόχο την εξάλειψη του φαινομένου των ανυπόστατων καταγγελιών οι οποίες υποβάλλονται από άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία, προωθεί η Αστυνομία σε συνεργασία με την ΟΕΛΜΕΚ. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι περισσότεροι από 100.000 μαθητές μετρούν αντίστροφα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Εκατομμύρια βιβλία, εκατοντάδες εκπαιδευτικοί αλλά και δεκάδες εργοτάξια τους περιμένουν. Μολύβια πιάνουν οι μαθητές Δημοτικού στις 9 Σεπτεμβρίου και μια μέρα αργότερα, ξεκινούν μαθήματα σε Γυμνάσιο και Λύκειο.

Η «Χαραυγή», υπό τον τίτλο «Α-φύσικες διαρροές», γράφει ότι ανεύθυνες και κυρίως επικίνδυνες χαρακτηρίζουν αρμόδιες πηγές τις διαρροές πληροφοριών σε ΜΜΕ αναφορικά με τη διαδικασία διαπραγμάτευσης με εταιρείες για επίτευξη μακροχρόνιας συμφωνίας προμήθειας της Κύπρου με φυσικό αέριο. Αλλού η εφημερίδα γράφει πως «θετική η εικόνα των δημόσιων οικονομικών» αφού «οι λειτουργικές δαπάνες του κράτους μειώθηκαν κατά 4,3%.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα «Cyprus Mail», με κύριο τίτλο «Πώς θα μας σώσει το λάστιχο;», αναφέρεται στην πυρκαγιά της Κυριακής στην περιοχή Μαχαιρά, όπου πυροσβέστες που έφθασαν στην εστία της πυρκαγιάς διερώτονταν πώς θα μας σώσει το λάστιχο. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι οι συνεργατικές πιστωτικές εταιρείες δεν έχουν κτυπηθεί σκληρά από την οικονομική κρίση.

Από: ΚΥΠΕ

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου