Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 11/8/2010


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 11/8/2010

Οι αποκαλύψεις για τη νέα κλοπή οπλισμού αυτή τη φορά από στρατόπεδο στη Λευκωσία, οι εξελίξεις με την ανεύρεση της εκρηκτικής ύλης που είχε κλαπεί από το στρατόπεδο στη Παλώδια και οι δηλώσεις του Υπουργού Αμυνας για πέμπτη φάλαγγα στο στρατό, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του σημερινού κυπριακού Τύπου. Οι εφημερίδες ασχολούνται επίσης με τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά την έλευση του φυσικού αερίου στη Κύπρο καθώς και τα διαμειφθέντα στη χθεσινή συνάντηση Χριστόφια-Ερογλου.

Η ''Αλήθεια'' υπό τον τίτλο ''Ε.Φρουρά: 5η φάλαγγα, Αστυνομία: Διχασμός'' αναφέρεται στην νέα κλοπή οπλισμού στο στρατό αλλά και τις εξελίξεις στις σχέσεις Αστυνομίας και ηγεσίας της δύναμης, σημειώνοντας ότι οι αστυνομικοί τα τσούγκρισαν για καλά με την ηγεσία τους. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στην πώληση από την Εκκλησία των λατομείων της ΕΜΕ, και στεγάζει το δημοσίευμα υπό τον τίτλο ''Νέο deal για ΕΜΕ από την Αρχιεπισκοπή''.

''Τρύπιο το σύστημα ασφάλειας της Ε.Φ'' είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας ''Πολίτης''. Αναφέρεται στην κλοπή αντιαρματικής ρουκέτας από στρατόπεδο στην επαρχία Λευκωσίας, που αποκαλύφθηκε χθες, αλλά και στις εξελίξεις με την κλαπείσα στρατιωτική ύλη από την Παλώδια. Σε άλλο δημοσίευμα με τίτλο ''Σε βρετανικά χέρια το φυσικό αέριο'', αναφέρεται στη χθεσινή διαδικασία επιλογής προμηθευτή φυσικού αερίου, και γράφει ότι αποκλείστηκε από τη διαδικασία η Exxon Mobil

Η ''Σημερινή'' στεγάζει το πρωτοσέλιδό της υπό τον τίτλο ''Διαβρώθηκε η Ε.Φ'' . Αναφέρεται στην κλοπή κεφαλής αντιαρματικού RPG αλλά και στις δηλώσεις του Υπουργού Αμυνας ότι αξιωματικοί συνεργάζονται με τον υπόκοσμο. Αλλού αναφέρεται στις εκκλήσεις του Υπουργού Εμπορίου για μείωση στην τιμή του γάλακτος την ίδια ώρα που οι περιπτερούχοι καταγγέλλουν ότι μία γαλακτοβιομηχανία θα αυξήσει τις τιμές της κατά 2 σεντ από τις 16 Αυγούστου.

''Ο Φιλελεύθερος'', με πρωτοσέλιδο τίτλο ''Κοίτασμα φυσικού αερίου'' γράφει ότι η εταιρεία Noble Energy ανακάλυψε πλούσιο κοίτασμα στο οικόπεδο 12, στα σύνορα Κύπρου-Ισραήλ, το οποίο υπολογίζεται ότι έχει αποθέματα 300 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου. Σε άλλο δημοσίευμα η εφημερίδα αναφέρεται σε έγγραφο για τη διζωνικότητα, που παρουσίασε χθες ο Ερογλου στις συνομιλίες.

Η ''Χαραυγή'' στεγάζει το πρωτοσέλιδό της υπό τον τίτλο ''Εκλεψαν και τμήμα αντιαρματικού''. Αναφέρεται στο νέο κρούσμα κλοπής, αυτή τη φορά σε στρατόπεδο στο Μαθιάτη ενώ γράφει και για τις δηλώσεις του Υπουργού Αμυνας ο οποίος ζήτησε να τιμωρηθούν οι επίορκοι. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στις εργασίες για το αποχετευτικό στη Λεωφόρο Λεμεσού και γράφει ''Εναλλακτικά δρομολόγια στην είσοδο της Λευκωσίας''.

Η αγγλόγλωσση ''Cyprus Mail'' με τίτλο ''Το νου σας στα μετρητά σας'' , αναφέρεται στις εκκλήσεις της αστυνομίας προς το κοινό να μην κυκλοφορεί με πολλά μετρητά στην κατοχή του. Οι εκκλήσεις απευθύνονται μετά το περιστατικό κλοπής 5,000 ευρώ από άνδρα ο οποίος φύλαγε τα χρήματα για το γάμο της κόρης του. Αλλού αναφέρεται σε νέο θανατηφόρο με θύμα 23χρονο Ρουμάνο.

Από: ΚΥΠΕ

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου