Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 3/8/2010


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 3/8/2010

Οι ψηλές θερμοκρασίες που συνεχίζουν να ταλαιπωρούν την Κύπρο και το διάταγμα για τερματισμό των εργασιών στο ύπαιθρο, η αύξηση των τιμών σε διάφορα προϊόντα λόγω της αύξησης της τιμής των σιτηρών, η συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με Σαουδάραβα κροίσο που παραθέριζε πρόσφατα στο νησί, καθώς και υπόθεση παραπλάνησης πολιτών από εργοληπτική εταιρεία, είναι τα βασικά θέματα με τα οποία ασχολείται ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η ''Αλήθεια'' στο κύριο της θέμα με τίτλο ''Καύσωνας τιμών σε πολλά προϊόντα'', γράφει ότι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών στην Ευρώπη, αυξήθηκαν αισθητά οι τιμές των εισαγόμενων σιτηρών, με αποτέλεσμα τις αλυσιδωτές αυξήσεις σε πολλά προϊόντα, κυρίως αρτοποιητικά. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρεται στο ιστορικό ρεκόρ καύσωνα που καταγράφηκε την περασμένη Κυριακή και γράφει ότι η θερμοκρασία ήταν 8,5 βαθμούς πάνω από την κανονική για την εποχή.

''Είδε και Αρχιεπίσκοπο ο Σαουδάραβας κροίσος'' είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας ''Πολίτης''. Το δημοσίευμα αναφέρεται σε συνάντηση που είχε το περασμένο Σάββατο ο Αρχιεπίσκοπος με τον Σαουδάραβα πρίγκιπα, στη θαλαμηγό του τελευταίου, ο οποίος βρέθηκε πρόσφατα στην περιοχή της Πάφου για διακοπές. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι με τον τίτλο και μόνο συνδέει το ΕΔΑΔ το δικαίωμα στην εστία και ότι για το ΕΔΑΔ δεν υπάρχουν πλέον 211.000 πρόσφυγες, όπως αναφερόταν στη Διακρατική.

Η ''Σημερινή'' στο πρωτοσέλιδό της με τίτλο ''Στους 50 βαθμούς θα καίγεται η Κύπρος στο τέλος του αιώνα'', γράφει ότι θα επεκταθούν τα ακραία καιρικά φαινόμενα μέχρι το τέλος του αιώνα και επικαλείται δηλώσεις του Επιτρόπου Περιβάλλοντος, για απειλή απερήμωσης. Αλλού αναφέρεται σε σημείωμα του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας για την ανάληψη της διαχείρισης του δημόσιου χρέους από το Υπουργείο Οικονομικών, όπου δηλώνει ότι το Υπουργείο δεν επέλεξε να αξιοποιήσει τις γνώσεις της Κεντρικής, η οποία διαχειριζόταν το δημόσιο χρέος από το 1963.

''Κομπίνα με διαμερίσματα'' είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας ''Φιλελεύθερος''. Το δημοσίευμα αναφέρεται σε εργοληπτική εταιρεία από την επαρχία Λάρνακας, η οποία φέρεται να διπλοπωλούσε διαμερίσματα σε ανεγειρόμενες πολυκατοικίες και γράφει για πολίτη, που πλήρωσε προκαταβολή 130.000 ευρώ για να ανακαλύψει ότι το ίδιο διαμέρισμα πωλήθηκε και σε άλλον. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρεται σε τσαρλατάνους γιατρούς με αφορμή το θάνατο 70χρονου από τη Λεμεσό, ο οποίος δέχθηκε φυσιοθεραπεία από Ελλαδίτη χειροπράκτη και παρουσίασε ημιπληγία και παραπληγία και στη συνέχεια απεβίωσε.

Η ''Χαυραγή'' έχει πρωτοσέλιδο τίτλο ''Αγνόησαν το διάταγμα''. Γράφει ότι πολλοί εργοδότες δεν συμμορφώθηκαν με το τις συστάσεις του Υπουργείου Εργασίας για τον τερματισμό της εργασίας σε συνθήκες καύσωνα. Αναφέρεται, επίσης, στο ρεκόρ ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας που καταγράφηκε χθες. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρεται στο ενδιαφέρον που επιδεικνύουν επενδυτές από το Καζακστάν και την Κίνα για επενδύσεις στη Κύπρο και ότι τις επόμενες εβδομάδες καταθέτουν συγκεκριμένες προτάσεις.

Τέλος, η αγγλόφωνη ''Cyprus Mail'' αναφέρεται στο πρωτοσέλιδό της στις ψηλές θερμοκρασίες που καταγράφονται στο νησί τις τελευταίες μέρες και γράφει ότι η ΑΗΚ επιμένει πως μπορεί να αντεπεξέλθει στη ζήτηση ρεκόρ για ηλεκτρική ενέργεια. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι το Ισραήλ φοβάται διαρροή μυστικών του στο Ιράν από την Τουρκία.

Από: ΚΥΠΕ

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου