Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 2/8/2010


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 2/8/2010

Οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για την ανάγκη επίτευξης ενότητας στο εσωτερικό μία μέρα πριν τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, το χθεσινό σκαρφάλωμα του υδράργυρου στους 46 βαθμούς κελσίου, η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να μην επαναδιορίσει φέτος 105 έκτακτους εκπαιδευτικούς στη Μέση Εκπαίδευση και οι δηλώσεις του Υπουργού Εμπορίου για μεγάλες επενδύσεις από Κουβέιτ και Κίνα στην Κύπρο, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η ''Αλήθεια'' στο κύριο της θέμα με τίτλο ''Ψηνόμαστε στους 46 βαθμούς Κελσίου'', αναφέρεται στο ιστορικό ρεκόρ που κατέγραψε χθες ο υδράργυρος, οποίος ακούμπησε τους 46 βαθμούς κελσίου μετατρέποντας την Κύπρο σε πραγματικό καμίνι. Αλλού αναφέρεται στην αλλαγή της σκυτάλης όσον αφορά τη διαχείριση του δημοσίου χρέους, η οποία μεταφέρεται από την Κεντρική Τράπεζα στο Υπουργείο Οικονομικών.

Ο ''Πολίτης'' υπό τον τίτλο ''Εκτός 'τάξης' 105 καθηγητές'', γράφει στο κύριο του θέμα ότι στον κατάλογο των ανέργων αναμένεται να προστεθούν τη νέα σχολική χρονιά 105 έκτακτοι εκπαιδευτικοί Μέσης Εκπαίδευσης, οι οποίοι δεν θα διοριστούν φέτος. Αλλού γράφει ότι απόφαση για μείωση του στόλου της Eurocypria κατά δύο αεροπλάνα θα λάβει το Υπουργικό Συμβούλιο κατόπιν πρότασης του ΥΠΟΙΚ.

''Η Σημερινή'' στο κύριο της θέμα με τίτλο ''Επενδυτές - Κολοσσοί έρχονται από Κουβέιτ και Κίνα'' γράφει ότι ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνης Πασχαλίδης σε συνέντευξή του στην ''Σ'' μίλησε για επενδύσεις μαμούθ από το Κουβέιτ και την Κίνα στους τομείς της ενέργειας, τουρισμού και εμπόριο και στο λιμάνι Λεμεσού αντίστοιχα. Αλλού αναφέρεται στην ανανέωση του διατάγματος κράτησης των δύο στελεχών της Εθνικής Φρουράς για διευκόλυνση των ανακρίσεων στην υπόθεση κλοπής πλαστικής εκρηκτικής ύλης από στρατόπεδο στη Λεμεσό.

''Ο Φιλελεύθερος'' υπό τον τίτλο ''Καμίνι στους 46 βαθμούς'', γράφει ότι στους 46 βαθμούς, την υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί τις τελευταίες δεκαετίες, σκαρφάλωσε χθες ο υδράργυρος, μετατρέποντας την Κύπρο σε πραγματικό καμίνι-μαρτύριο για τους κατοίκους. Αλλού γράφει ότι ούτε και το ορόσημο του Σεπτεμβρίου θα τηρηθεί σε ό,τι αφορά το άνοιγμα του οδοφράγματος του Λιμνίτη, καθώς όλα δείχνουν τα μέσα Οκτωβρίου ως πιθανή ημερομηνία διάνοιξής του.

Η ''Χαραυγή'' κάτω από τον τίτλο ''Παρακαταθήκη για ενότητα'', γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενόψει της αυριανής συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου έστειλε χθες από το Θρονί το μήνυμα ότι η βασική παρακαταθήκη του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ' είναι η επίτευξη ενότητας στο εσωτερικό μέτωπο για να αντιμετωπιστούν τα αποτελέσματα της εισβολής και της κατοχής. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Ασαντ εξέφρασε προς τον ΥΠΕΞ Μάρκο Κυπριανού την υποστήριξη της χώρας του στις προσπάθειες για επανένωση της Κύπρου.

Από: ΚΥΠΕ

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου