Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Με το καλό!!!


Άντε καλό «Καλλικράτη»

Από Αύγουστο χειμώνα κι από Μάρτη καλοκαίρι λέει ο θυμόσοφος λαός και δεν έχει άδικο, αν αναλογιστεί κανείς τις προσπάθειες που γίνονται στα μέσα του καλοκαιριού για τις εκλογές του Νοεμβρίου. Αυτοί οι πολιτικοί ούτε τα μπάνια του λαού δεν σκέφτονται.

Λαού; Ποιου λαού; Μα ποιου άλλου. Του λαού που θα κατέβει υποψήφιος για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Λαός είναι. Αφού σήμερα με το άνοιγμα του «Καλλικράτη» κι εσύ απλέ σύντροφε, συναγωνιστή, πολίτη αυτού του τόπου, μπορείς να κατέβεις και να διεκδικήσεις χωρίς προσκόμματα και προβληματισμό βαθύ, μια θέση στο Πάνθεον της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μπορείς να γίνεις Περιφερειάρχης, Δήμαρχος, Σύμβουλος δημοτικός, κοινοτικός ή της γειτονιάς( η ΕΒΓΑ πάντως δεν κατεβαίνει μην ανησυχείς).

Ας είναι καλά αυτό το άγιο παιδί(που λέει ο λόγος, για το παιδί λέω έτσι) τον Ραγκούση. Έφτιαξε μέσα σε χρόνο ρεκόρ ένα νομοσχέδιο που τύφλα να έχουν ο Ιουστινιανός και ο Καποδίστριας όταν οραματίζονταν την αναδιάρθρωση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας ο πρώτος, της Νεότερης Ελλάδας ο δεύτερος.

Τόση συσσωρευμένη εμπειρία ο πρώην Δήμαρχος Πάρου, έπρεπε να την αξιοποιήσει με την αναδιάρθρωση της χάρτας της αυτοδιοίκησης.

Έκοψε από δω, έραψε από κει, μπάλωσε το ένα, μαντάρισε το άλλο, τον νέο νόμο τον έφτιαξε, όπως «επιβάλλουν» οι σύντροφοι συναγωνιστές στην Ευρώπη και ίσως κάποιες άλλες σκέψεις, βαθιά χαραγμένες σε κάποια μυαλά «άμυαλα»!!! Είχε κάνει και τις αλχημείες του από πριν, με τον νόμο της απόδοσης ιθαγένειας(άρα και ψήφου) στους μετανάστες κι έδεσε το γλυκό. Όλα λοιπόν έτοιμα, για την μεγάλη ανατροπή.

Την ανατροπή λέω, για να κατέβεις κι εσύ στις εκλογές. Τόσοι χρειάζονται. (Να μην μιλήσω για το πόσες γυναίκες χρειάζονται ας είναι καλά η ποσόστωση). Έτσι κι εσύ φίλε, μπορείς να ενώσεις τις δυνάμεις σου με όλους τους άλλους που ανιδιοτελώς θέλουν να συμμετάσχουν στα κοινά, στο κοινό(ή κενό?) καλό.

Να αρχίσει πλέον η περιφέρεια να αναπτύσσεται και να μην είναι έρμαιο του Αθηνοκεντρικού κράτους και της κάθε κυβέρνησης. Έτσι λοιπόν οι κοινωνίες από μόνες τους, αφού πήραν το πράσινο φως από τα επιτελεία των κομμάτων, θα επιλέξουν τους άριστους κι όχι τους αρεστούς.(μήπως κοιμάμαι?)

Έτσι δεν είπαν ή είπαν τους αρεστούς κι όχι τους άριστους; Εδώ μπερδεύτηκα για να πω την αλήθεια. Γιατί δεν μπορώ να ξεχωρίσω από τους πρώτους χρισθέντες αν είναι άριστοι ή αρεστοί. Πάντως φωτογένεια έχουν όλοι τους. Από άλλα προσόντα δεν ξέρω ακόμα, θα δείξει προφανώς η νεκροψία....... του ¨Καλλικράτη».

Οι Θεοί ας μας προστατέψουν. Γιατί αλλιώς βλέπω να γράφεται νέα τραγωδία με το όνομα του συμπαθούς κατά τα άλλα «Καλλικράτη»(όχι του τύραννου βεβαίως-βεβαίως).

Ο οργασμός(ουχί σεξουαλικός) της κοινωνίας πάντως για την συμπλήρωση των ψηφοδελτίων συνεχίζεται και ουδείς κομματικός ασχολείται. (λέτε να με πείραξε ο ήλιος?) Τα έχουν αφήσει ως πρέπει στην σοφία του λαού.

Κι αν κρίνω από τις εκλογικές επιτυχίες του λαού, πάλι βλέπω να γράφονται χρυσές σελίδες ρεμούλας, συγνώμη Ιστορίας σ’ αυτόν το τόπο.

Πάντως φρόντισε ο Ραγκούσης(τι καλό παιδί!!!) να εξασφαλίσει την εκλογή και του απλού πολίτη, αυτού που από το υστέρημα του θα κατέβει στις εκλογές. Γιατί αγαπητέ υποψήφιε, δεν χρειάζεται πλέον να ξοδέψεις όλη σου την περιουσία(για να την κάνεις μετά την εκλογή σου διπλάσια και τριπλάσια).

Αρκούν μέχρι 2500 ευρα και βγήκες. Δεν θα χρειαστείς περισσότερα. Θα έχεις διαχειριστή οικονομικών. Δεν θα πάρεις λεφτά από κανέναν τρίτο. Δεν θα υποχρεωθείς(χρεωθείς) σε εργολάβους, εφημεριδάδες, συγγενείς και φίλους για να καταφέρεις να βγεις.

Αυτό το αδιάβλητο Ραγκούσιο σύστημα σταματά την διαφθορά μια κι έξω. Ο άσπρος σίφουνας AZAX καθάρισε για σας πριν από σας.

Αγαπητέ πολίτη, ήρθε η ώρα σου. Όχι καλέ για να αποδημήσεις εις Κύριον, για να εκλεγείς. Κι αν εκλεγείς εσύ εμένα να μου γράψεις... το αμπελάκι σου(αν έχεις, ειδάλλως πάσα προσφορά δεκτή).

Άντε καλό Καλλικράτη(κατά το καλά σαράντα)!!!

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου