Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 20/08/2010


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 20/08/2010

Η διαδικασία ενώπιον του Δικαστηρίου για τον καταζητούμενο για το φόνο του Αντη Χατζηκωστή, Γρηγόρη Ξενοφώντος, ο πλειστηριασμός για την ψηφιακή τηλεόραση και η καταγγελία ενώπιον της Κομισιόν, οι αυξήσεις σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης και η σύσκεψη στα κατεχόμενα χθες συνδικαλιστικών και εργοδοτικών οργανώσεων για θέματα οικονομίας, είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν πρωτοσέλιδα το σημερινό Τύπο.

Η «Αλήθεια», υπό τον τίτλο ''Σχεδιαστής και εκτελεστής'', κάνει λόγο για βαριές κατηγορίες από την Αστυνομία εναντίον του Ξενοφώντος, άλλως Γληορούιν, για το φόνο του Αντη Χατζηκωστή και πως ο ύποπτος δεν πρόκειται να δώσει κατάθεση, ενώ υποστηρίζει ότι είναι αθώος. Σε άλλο θέμα γράφει για ρουσφέτι, αναφέροντας ότι ο Υπουργός Υγείας ενέκρινε τη μετάβαση στο εξωτερικό και την κάλυψη εξόδων για μια απλή εγχείρηση καταρράκτη πρώην υπουργού. Με το θέμα ασχολήθηκε η Επίτροπος Διοικήσεως ύστερα από καταγγελία πολίτη.

Ο «Πολίτης», κάτω από τον τίτλο ''Παρέμβαση Κομισιόν για την ψηφιακή TV'', γράφει ότι στο μικροσκόπιο της ΕΕ βρίσκεται ο πλειστηριασμός μετά από καταγγελία της εταιρείας LRG, η οποία χαρακτηρίζει την ανταγωνίστριά της Velister ως καρτέλ και ζητά την εξαίρεσή της από το διαγωνισμό. Σε άλλο θέμα γράφει ότι τ/κ μεσιτικό γραφείο αναλαμβάνει την προώθηση ε/κ αιτήσεων στη λεγόμενη επιτροπή αποζημιώσεων, ζητώντας ποσοστό 3% επί της αποζημίωσης και υποσχόμενο βοήθεια σε Ε/κ.

«Η Σημερινή», με κύριο τίτλο ''Βίντεο-ντοκουμένα κατέχει η Αστυνομία'', γράφει για αποκαλύψεις στο Δικαστήριο κατά την προσαγωγή του Γρηγόρη Ξενοφώντος και πως το βαν του Ξενοφώντος ήταν έξω από το σπίτι του Αντη Χατζηκωστή δυόμισι ώρες πριν από το φόνο. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε τρεις συλλήψεις για τα κλεμμένα εκρηκτικά της Εθνικής Φρουράς από στρατόπεδο στην Παλώδια.

«Ο Φιλελεύθερος», υπό τον τίτλο ''Ερχεται καύσωνας ακρίβειας'', γράφει ότι οι αυξήσεις-φωτιά σε βασικά αγαθά έρχονται κατά κύματα και πως από αυτή την εβδομάδα αυξήθηκε το γάλα κατά 2 σεντ, το ψωμί κατά 10 σεντ και το κοτόπουλο κατά 25 σεντ το κιλό. Σε άλλο θέμα γράφει για μπάχαλο με τις προαγωγές αξιωματικών στην Εθνική Φρουρά και πως σε μια περίπτωση δόθηκε προαγωγή σε αξιωματικό το Μάρτιο και τον Αύγουστο απορρίφθηκε για τους ίδιους λόγους.

Η «Χαραυγή», υπό τον τίτλο ''Ενώνουν τις δυνάμεις τους'', γράφει ότι τ/κ συνδικαλιστικές και εργοδοτικές οργανώσεις συμφώνησαν κατά τη χθεσινή σύσκεψη που είχαν στα κατεχόμενα ότι η οικονομία στα κατεχόμενα πρέπει να απεξαρτηθεί από την κατοχική δύναμη και φιλοξενεί σχετικές δηλώσεις του Τ/κ συνδικαλιστή Σενέρ Ελτζίλ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι παραδίδεται απόψε η Λεωφόρος Λεμεσού στη Λευκωσία, καθώς τα έργα ολοκληρώνονται δύο μέρες νωρίτερα.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα «Cyprus Mail», υπό τον τίτλο ''Εξωτικά κατοικίδια δεν έχουν ελεγχθεί'', γράφει ότι η περίπτωση του κροκόδειλου που φέρεται να τριγυρίζει στην περιοχή της Μαραθάσας εγείρει ερωτηματικά για το πώς η Κυβέρνηση ελέγχει την εισαγωγή άγριων και επικίνδυνων ζώων και παραπέμπει σε δηλώσεις σε αξιωματούχου του Τμήματος Περιβάλλοντος ότι δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στα γυρίσματα κυπρο-κινεζικής ταινίας στην παλιά Λευκωσία.

Η εβδομαδιαία αγγλόφωνη εφημερίδα «The Cyprus Weekly» αναφέρεται σε ''Ωρα αποφάσεων'' όσον αφορά την κράτηση του Γρηγόρη Ξενοφώντος, σημειώνοντας ότι σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας θα αποφασίσει για το αίτημα της Αστυνομίας, ενώ ο δικηγόρος του υπόπτου δήλωσε χθες στο δικαστήριο ότι ο πελάτης του έχει καταδικασθεί χωρίς δίκη. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην ''επιστροφή'' του ναργιλέ σε καφετέριες στην παλιά Λευκωσία, αλλά και εστιατόρια.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Γνώμη», υπό τον τίτλο ''Μοναχός κατήγγειλε τη μητέρα του στην Αστυνομία'', αναφέρει ότι συγκεκριμένο μοναστήρι ασκεί έλεγχο στην αλληλογραφία και τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις των μοναχών, ένας εκ των οποίων, στην παρουσία του Ηγουμένου, δήλωσε ότι η οικογένειά του είναι ανεπιθύμητη στο μοναστήρι. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οικονομικά συμφέροντα μπλοκάρουν τη μεταρρύθμιση που προωθεί το Υπουργείο Εσωτερικών για να θέσει τάξη στα ζητήματα των αγοραπωλησιών ακινήτων και πως ο Υπουργός Εσωτερικών ρίχνει το γάντι στην Επιτροπή Νομικών της Βουλής.

Από: ΚΥΠΕ

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου