Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Επισκόπηση τύπου 16/08/2010


Επισκόπηση τύπου 16/08/2010

Η κακή κατάσταση που επικρατεί στην αγορά και οι πέντε προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης ενόψει και της ΔΕΘ, μεταξύ αυτών το ζήτημα των κλειστών επαγγελμάτων, οι ΔΕΚΟ, αλλά και οι κρατικές τράπεζες. Η ιστορική Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά του Πόντου μετά από 88 χρόνια, η δολοφονία του Βορειοηπειρώτη στη Χειμάρρα επειδή μιλούσε την ελληνική γλώσσα, η νέα μορφή των φορολογικών δηλώσεων την οποία μελετά η κυβέρνηση με στόχο την πληρέστερη καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων, οι αλλαγές στον εκλογικό νόμο, καθώς και οι ανατροπές από το φθινόπωρο σε δήμους και νομαρχίες που αναμένεται να φέρει το σχέδιο "Καλλικράτης", είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Με "αποσύρσεις" ενδυμάτων και δωροεπιταγές απαντούν οι καταστηματάρχες. Παρά τις εκπτώσεις - ρεκόρ, έως και 70%, η Αγορά παραμένει "παγωμένη". Η εφημερίδα γράφει ότι "οι ελπίδες για ανάκαμψη της αγοράς με τις θερινές εκπτώσεις "ναυάγησαν" όπως υποστηρίζουν οι καταστηματάρχες σε συνοικιακές και κεντρικές αγορές. Ενδεικτικό είναι ότι οι πεζόδρομοι του Αμαρουσίου μπορεί να περπατήθηκαν κατά κόρον το περασμένο διάστημα από υποψήφιους αγοραστές αλλά τα ταμεία των καταστημάτων σημείωσαν πτώση του τζίρου σε σύγκριση με πέρυσι".

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Πως θα γίνει η αναγνώριση της θητείας. Οδηγός για τους ασφαλισμένους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα". Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ο υπολογισμός του χρόνου στρατιωτικής θητείας για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος απασχολεί εκατοντάδες ασφαλισμένους που σκέφτονται να προχωρήσουν στην αναγνώριση των χρόνων του στρατού, προκειμένου να μετρήσει ως πλασματικός χρόνος ασφάλισης και να συνταξιοδοτηθούν νωρίτερα".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Θύελλα για το ξεπούλημα των φιλέτων της εκκλησιαστικής περιουσίας. Νέα στοιχεία για το πάρτι που έστησε η Αρχιεπισκοπή με τους εφοπλιστές". Η εφημερίδα τονίζει ότι "μετά το γιγαντιαίο σκάνδαλο με τα οικόπεδα της Βουλιαγμένης που πέρασαν παράνομα σε off shore εταιρίες του Προκοπίου για το οποίο ασκήθηκαν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, η Δικαιοσύνη εξετάζει και τη μεταβίβαση ακινήτων στον Νίκο Πατέρα". Η

ΒΡΑΔΥΝΗ: "Το μνημόνιο διαλύει αγορά και κοινωνία. Η συνταγή της τρόικας οδηγεί σε αδιέξοδο". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με δάκρυα στα μάτια, χιλιάδες ορθόδοξοι παρακολούθησαν την ιστορική -πρώτη μετά το 1922- Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα".

ΕΘΝΟΣ: "Μετατάξεις εξπρές για 7.000 υπαλλήλους. Ανατροπές από το φθινόπωρο σε δήμους - νομαρχίες". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τα πάνω κάτω φέρνει ο "Καλλικράτης' για τους εργαζόμενους σε δήμους και νομαρχίες. Μετά την απροθυμία για εθελοντικές μετατάξεις, μόνο 1.648 υπέβαλαν αιτήσεις, έρχονται από το φθινόπωρο 7.000 αναγκαστικές μετακινήσεις υπαλλήλων".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Έπνιξαν" όλοι την δολοφονία του Βορειοηπειρώτη. "Σούζα" η Αθήνα μπροστά στο στυγνό έγκλημα των Αλβανών στην Χειμάρρα - δολοφόνησαν το παλικάρι επειδή μιλούσε ελληνικά". Σύμφωνα με την εφημερίδα, "έντονες αντιδράσεις -όχι όμως στο μέγεθος που έπρεπε από το Ελληνικό ΥΠΕΞ- έχει προκαλέσει ο θάνατος ενός 37χρονου ομογενούς Αριστοτέλη Γκούμα, ο οποίος δολοφονήθηκε την Πέμπτη από ομάδα τριών Αλβανών στη Χειμάρρα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Σκότωσαν Βορειοηπειρώτη επειδή μιλούσε ελληνικά. Έγκλημα με καθαρά εθνοτικά χαρακτηριστικά στη Χειμάρρα". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "συγκλονίστηκε το Πανελλήνιο από την εν ψυχρώ δολοφονία 37χρονου Βορειοηπειρώτη επειδή μίλαγε μέσα στο μαγαζί του τη μητρική του γλώσσα, τα ελληνικά. Η κυβέρνηση δεν καταδέχθηκε να καταδικάσει το γεγονός με δήλωση του Πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών, αλλά περιορίσθηκε σε μια δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών υποβαθμίζοντας το θέμα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πόθεν έσχες για όλους με τη φορολογική δήλωση. Φακέλωμα στα περιουσιακά στοιχεία μαζί με τα εισοδήματα του 2010". Σύμφωνα με την εφημερίδα "φορολογικά έντυπα νέου τύπου, που θα λειτουργούν ως ελεγκτικοί μηχανισμοί του "πόθεν έσχες" σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών με πρώτη εφαρμογή στις δηλώσεις του 2011, που θα αφορούν τα φετινά εισοδήματα. Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι στις επόμενες φορολογικές δηλώσεις να έχει αναλυτικά στοιχεία για την περιουσιακή κατάσταση των πολιτών και όπου διαπιστώνει αναντιστοιχία σε σχέση με τα εισοδήματα να προχωρεί σε εξονυχιστικούς ελέγχους".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "10 αλλαγές στον εκλογικό νόμο. "Κλείδωσε" το κείμενο και το θέμα ανοίγει τον Σεπτέμβριο". Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "βασικές αλλαγές, η θεσμοθέτηση της λίστας για τις 120 έδρες του Κοινοβουλίου για το σπάσιμο των περιφερειών σε 180 μονοεδρικές στους 52 νομούς, με διατήρηση του σταυρού. Άτολμη η κυβέρνηση για μείωση των βουλευτών σε 200 και κατάργηση του πλαφόν 3% για είσοδο στη Βουλή. Διαβουλεύσεις με τα κόμματα τον Σεπτέμβριο για τον νέο εκλογικό νόμο, που χρειάζεται την ψήφο 200 βουλευτών".

ΕΣΤΙΑ: "Το κράτος εμποδίζει την ανάπτυξη. Καταλυτική παρέμβασις στην οικονομία". Η εφημερίδα τονίζει ότι "σήμερα, πέντε μήνες μετά την εξαγγελία του πρώτου πακέτου φορολογικών και περιοριστικών μέτρων, τα όσα γράφαμε τότε έχουν επιβεβαιωθή πλήρως. Η οικονομία έχει όντως στραγγαλισθή. Και η κύρια αιτία είναι το ίδιο το δημόσιο".

ΤΑ ΝΕΑ: "Κατασχέσεις για οφειλές στο Δημόσιο. Σχέδιο Παπακωνσταντίνου με στόχο 26,4 δισ. ευρώ". Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "κυνήγι εσόδων εξαπολύει το υπουργείο Οικονομικών για να εισπραχθούν 26,4 δισ, ευρώ. Το σχέδιο του Γ. Παπακωνσταντίνου προβλέπει κατασχέσεις ακινήτων και καταθέσεων όσων χρωστούν στο Δημόσιο".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Έκλεβε ΙΚΑ-ΟΓΑ και... αθωώθηκε. Γιατρός συνελήφθη για απάτη και επανήλθε στη θέση του".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Έφοδος του ΣΔΟΕ σε υποθηκοφυλακεία. Ξεσκονίζουν τις περιουσίες των off shore στην Κ. Μακεδονία".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Οι πέντε προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής. Έσοδα, συγχωνεύσεις, ΔΕΚΟ, κλειστά επαγγέλματα, κοινωνικό πακέτο". Η εφημερίδα τονίζει ότι "κρατικές τράπεζες, δημοσιονομικά, κλειστά επαγγέλματα, ΔΕΚΟ και Κοινωνικό πακέτο, είναι τα πέντε θέματα με τα οποία θα ασχοληθεί από σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου εν όψει της ΔΕΘ, αλλά και της επόμενης επιθεώρησης της τρόικας στα τέλη Οκτωβρίου".

Από: ΑΝΑ

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου