Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 21/08/2010


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 21/08/2010

Η απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για πενθήμερη κράτηση του υπόπτου Γρηγόρη Ξενοφώντος σε σχέση με τη δολοφονία του Αντη Χατζηκωστή, οι εξελίξεις στην υπόθεση Οραμς, οι αυξήσεις στα τρόφιμα και η παράδοση της λεωφόρου Λεμεσού ξανά στην κυκλοφορία, είναι μερικά από τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

Η ''Αλήθεια'', υπό τον τίτλο «Για 1.800 ευρώ το υπουργικό ρουσφέτι», γράφει ότι ένα ποσό 1.800 ευρώ αφορά την ευνοιοκρατική μεταχείριση που έτυχε πρώην Υπουργός από τον νυν Υπουργό Υγείας Χρίστο Πατσαλίδη, όταν μετά από εγχείριση καταρράκτη σε ιδιωτική κλινική απαίτησε την κάλυψη των εξόδων της εγχείρησης. Γράφει, επίσης, ότι το νέο κύμα ανατιμήσεων στο ψωμί, τα αρτοσκευάσματα, τα ζυμαρικά και τα βασικά τρόφιμα, οφείλεται στις αυξήσεις στις τιμές των σιτηρών, που θα μπουν στην αλυσίδα της παραγωγής από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ο ''Πολίτης'', υπό τον τίτλο «5 μέρες για να μιλήσει το Γληορούι», γράφει ότι στο ακέραιο θα αξιοποιήσουν οι ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας τις πέντε ημέρες που έχουν στη διάθεσή τους προκειμένου να πείσουν τον Γρηγόρη Ξενοφώντος, άλλως Γληορούι, να πει όλα όσα γνωρίζει για τη δολοφονία του Αντη Χατζηκωστή. Γράφει, επίσης, ότι σε μεγάλη ταλαιπωρία υποβάλλονται από χθες οι κάτοικοι της Πάφου, αλλά και οι ξένοι επισκέπτες, λόγω διακοπής στην παροχή ύδρευσης.

''Η Σημερινή'', με κύριο τίτλο «Καταπέλτης ο δικαστής για την κράτηση του Γρηγόρη Ξενοφώντος», γράφει ότι απερρίφθησαν όλες τις ενστάσεις και τα επιχειρήματα που προέβαλε η υπεράσπιση του υπόπτου για τον φόνο του Αντη Χατζηκωστή, εναντίον του αιτήματος της Αστυνομίας για έκδοση διατάγματος κράτησής του. Γράφει, επίσης, ότι η Κυβέρνηση δεν επιθυμεί να συνεχίσει η δικαστική διαδικασία σε σχέση με την εκτέλεση της απόφασης για το ζεύγος Οραμς, καθώς φοβάται ότι τυχόν ήττα θα έχει επιπτώσεις στη διαπραγματευτική διαδικασία.

''Ο Φιλελεύθερος'', υπό τον τίτλο «Με σταγονόμετρο στην Ε.Φ.», γράφει ότι με το σταγονόμετρο μετρούν τα καύσιμα στην Εθνική Φρουρά μετά την απόφαση του Υπουργείου Αμυνας για "άγριες περικοπές" μέχρι 46% σε σύγκριση με το περασμένο έτος, καθ’ υπόδειξη του Υπουργείου Οικονομικών. Γράφει, επίσης, ότι, παρόλο που η σχολική χρονιά δεν ξεκίνησε και η καντίνες ακόμα να πιάσουν δουλειά, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κυλικειαρχών Γιαννάκης Χαραλάμπους δηλώνει με βεβαιότητα ότι και φέτος κάποιοι διαχειριστές θα καταφύγουν στην παρανομία.

Η ''Χαραυγή'', υπό τον τίτλο «Διώκονται ποινικά», γράφει ότι τον δρόμο της δικαιοσύνης παίρνουν οι υποθέσεις προσπάθειας εξαπάτησης του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου (ΙΚΥΚ). Γράφει, επίσης, ότι η Κυβέρνηση δεν επικαλέστηκε το καλό κλίμα των συνομιλιών για να αποτρέψει την επιδίωξη νέας απόφασης για εκτέλεση του διατάγματος κατεδάφισης της οικίας των Οραμς στα κατεχόμενα, όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι πρόκειται για υπόθεση που αφορά ατομικό δικαίωμα των πολιτών.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα Cyprus Mail”, υπό τον τίτλο «Ακόμα πιο κακά νέα για τους καταναλωτές», γράφει ότι ακόμα πιο κακά νέα προέκυψαν χθες για τους καταναλωτές, καθώς οι φούρνοι ανακοίνωσαν 10 σεντ αύξηση στην τιμή του ψωμιού και αυτό είναι μόνο η αρχή. Γράφει, επίσης, ότι η λεωφόρος Λεμεσού στη Λευκωσία άνοιξε ξανά χθες, καθώς οι εργασίες για την εγκατάσταση αποχετευτικού συστήματος ολοκληρώθηκαν δύο ημέρες νωρίτερα από ό,τι είχε προγραμματιστεί.

Από: ΚΥΠΕ

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου