Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Επισκόπηση Κυριακάτικου τύπου 15/5/2011


Επισκόπηση Κυριακάτικου τύπου 15/5/2011

ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Απόρρητη έκθεση της ΕΥΠ για το γκέτο της Αθήνας"
"Σοκ προκαλεί" σύμφωνα την εφημερίδα, "η απόρρητη έκθεση της ΕΥΠ για το γκέτο της Αθήνας. Στο κέντρο της πρωτεύουσας δρουν αδίστακτα κυκλώματα που επιδιώκουν την "κατοχή" ολόκληρων συνοικιών απο χιλιάδες παράνομες μετανάστες- κατάσταση που εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Γέροντας Παϊσιος: Ερχεται η σκλαβιά του αντίχριστου" Η εφημερίδα γράφει ότι "δεν είναι υπερβολή! Απεναντίας αποδίδει επακριβώς τα συμβαίνοντα και τα περιεχόμενα ο λόγος μας "Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΞΑΝΑΣΤΑΥΡΩΝΕΤΑΙ". Και χρησιμοποιείται ο συγκεκριμένος λόγος καθώς ο καθένας μας μπορεί να διακρίνει ότι τα σημεία των καιρών αυτό καταδεικνύουν".

Η ΑΥΓΗ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Σκοτεινές μέρες" Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αύριο συζητείται στο Eurogroup, παρουσία του Στρος Καν ΔΝΤ η προοπτική της ελληνικής οικονομίας και σε μια εβδομάδα κατατίθεται στη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2012-2015, στο οποίο θα περιληφθεί και το πρόγραμμα εκποίησης της δημόσιας περιουσίας 50 δισ. ευρώ".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Ψαλίδι στις επικουρικές - Τα ταμεία στο κόκκινο"
Η εφημερίδα γράφει ότι "περικοπές που θα φτάνουν το 40% στις επικουρικές συντάξεις ακόμη και για τους 730.000 ήδη συνταξιούχους περιλαμβάνει το σχέδιο της επόμενης ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, η οποία επικεντρώνεται στα επικουρικά ταμεία, πολλά από τα οποία βρίσκονται στο κόκκινο".

Η ΕΠΟΧΗ: Θύματα της ίδιας πολιτικής, ενωμένοι σε κοινό αγώνα" Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η συνειδητή εγκατάλειψη ολόκληρων περιοχών στην τύχη τους οδήγησε στη γκετοποίηση του κέντρου της Αθήνας. Ακροδεξιές και νεοναζιστικές συμμορίες εξαπολύουν πογκρόμ εναντίον των μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Μνημόνιο ΙΙ ή στάση πληρωμών" Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ασφυκτικές πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση για απολύσεις στο Δημόσιο και αποκρατικοποιήσεις ασκεί η τρόικα, προκειμένου η Ευρωζώνη να εγκρίνει ένα δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Το γερμανικό Colpo grosso-Με φόντο ένα νέο πακέτο διάσωσης" Η εφημερίδα σημειώνει ότι "υπό την απειλή ότι η Ελλάδα "παραβαίνει τους όρους του Μνημονίου" κα εν αναμονή της έκθεσης της τρόικας ετοιμάζουν το σχέδιο που θα δώσει τη δυνατότητα στους πιστωτές να κάνουν χρήση της "κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων" στην περίπτωση αδυναμίας πληρωμής".

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΥΡΙΑΝΗ: "Στάση πληρωμών και επιστροφή στη δραχμή η μόνη σωτηρία για τη χώρα" Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε κάλπες, το πιθανότερο τον Ιούνιο, οδηγεί κατά μαθηματική βεβαιότητα η άρνηση του Παπανδρέου να αποδεχτεί την υπογραφή όρων υποθήκευσης του 100% της δημόσιας περιουσίας, κατά τα προαπαιτούμενα των πιστών της χώρας και προκειμένου να αποδεσμευτεί νέο δανειακό πακέτο 60 δισ. ευρώ".

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Η τρόικα βγάζει το περίστροφο" Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οι δανειστές μας σκληραίνουν τη στάση τους και παρεμβαίνουν άμεσα ακόμη και στο πολιτικό σκηνικό, επειδή θεωρούν ότι η κυβέρνηση αδυνατεί να εφαρμόσει το μνημόνιο".

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ : "Αμεσα ρεαλιστικά μέτρα σε όφελος Ελλήνων και μεταναστών" "Ελληνες και μετανάστες να διεκδικήσουν οργανωμένα και αποφασιστικά, κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής, τη λήψη άμεσων μέτρων, στηριζόμενοι στη δράση των ταξικών συνδικάτων, φορέων και συλλόγων που έχουν ήδη αναπτύξει πρωτοπόρα δράση" γράφει στο πρωτοσέλιδό του ο Ριζοσπάστης.

Ο ΛΟΓΟΣ: "Δεχόμαστε "μοιραία" τους όρους των δανειστών μας" Η εφημερίδα γράφει ότι "εγκλωβισμένοι σε ένα καλοστημένο ιστό κερδοσκοπίας παραμένει η ελληνική οικονομία απόρροια της πλήρους απουσίας πολιτικής κατεύθυνσης της στόχευσης ως προς το οικονομικό μοντέλο που θα πρέπει να εφαρμοστεί".

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "Απολύστε τώρα εάν θέλετε 5η δόση και δάνειο" Η εφημερίδα γράφει ότι "ο κύβος ερρίφθη. Απολύσεις μέσα στο Μάιο στο στενό δημόσιο τομέα και στις ζημιογόνες ΔΕΚΟ προκειμένου να υλοποιηθεί με ακρίβεια το οικονομικό πρόγραμμα της επόμενης τετραετίας και να δοθεί η 5η δόση του δανείου αξιώνουν οι εκπρόσωποι της τρόικας!".

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: "Σιωπηρή συναίνεση από Σαμαρά" Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τη σιωπηρή του συναίνεση στην κυβέρνηση έδωσε την περασμένη Πέμπτη ο πρόεδρος της ΝΔ, παρουσιάζοντας το επικαιροποιημένο πρόγραμμα των οικονομικών του προτάσεων, γνωστό και ως "Ζάππειο 2" ".

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Προίκα στην τρόικα η δημόσια περιουσία! Ζητεί εν λευκώ τις ιδιωτικοποιήσεις των 50 δισ. ευρώ" Σύμφωνα με την εφημερίδα, "περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας επιδιώκει η τρόικα με το μυστικό σχέδιο ίδρυσης ανεξάρτητου Οργανισμού που θα υλοποιήσει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ".

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Ο Σαμαράς βγήκε στο μπαλκόνι!" "Τι λέει το πρόγραμμά του για τα μεγάλα προβλήματα. Τι προβλέπει για ΔΕΚΟ, αυθαίρετα, ανεργία, φόρους, καταθέσεις. Ποια είναι τα κοινά σημεία, στα οποία τα κόμματα θα μπορούσαν να συμφωνήσουν για να βγούμε από την κρίση".

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Στο σκαμνί ο Σημίτης μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις του Καστανίδη" Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, "η βόμβα που έριξε την Παρασκευή στη Βουλή, κατά τη συζήτηση των πορισμάτων της Εξεταστικής για το σκάνδαλο της Siemens ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, ασφαλώς και δημιουργεί νέα δεδομένα".

ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Αλλάζει "τσάρο" ρίχνει δόλωμα συναίνεσης- ψάχνει μέτρα 8 δισ. για το 2011" "Σκληρό πακέτο για να διασωθεί ο προϋπολογισμός. Τι κρύβουν οι "πράσινες" αβρότητες για το "Ζάππειο ΙΙ". Οριστικά εκτός κυβέρνησης ο Παπακωνσταντίνου. Μόνο με πολιτική απόφαση η 5η δόση του δανείου", τονίζει στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα.

REAL NEWS: "«Ψάξτε τον Γιάννο»! Κυβερνητική εντολή για τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ" Σύμφωνα με την εφημερίδα, "το ΣΔΟΕ με απόρρητο έγγραφο προς την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών με ημερομηνία 5 Μαΐου 2011, παραγγέλλει το άνοιγμα των λογαριασμών του Γ. Παπαντωνίου και ζητά πληροφορίες για το σύνολο της οικονομικής του δραστηριότητας από το 1997 και μετά".

FREE SUNDAY: "Ενα βήμα πριν την άβυσσο" "Η κυβέρνηση σε κοινωνικό ναρκοπέδιο" γράφει η εφημερίδα. "Ασυνεννοησία των κομμάτων ενώ οι πιστωτές ζητούν συναίνεση. Εισαγόμενη εγκληματικότητα και ρατσιστική βία στο κέντρο της Αθήνας".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Νέο δάνειο με διπλές εγγυήσεις"

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Σχέδιο για κατασχέσεις εις χείρας ενοικιαστών" Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε κλιμάκωση της "επίθεσης" για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο προχωρεί το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο μελετά την επέκταση του μέτρου των κατασχέσεων οφειλών εις χείρας τρίτων στους ενοικιαστές κατοικιών".

ΚΕΡΔΟΣ: "Τελεσίγραφο για επιθετικό πλαίσιο ιδιωτικοποιήσεων" Η εφημερίδα γράφει ότι "τελεσίγραφο για κύμα επιθετικών ιδιωτικοποιήσεων επιδίδει αύριο, Δευτέρα, η Ευρώπη στην Αθήνα- ένα τελεσίγραφο , που γίνεται και το κυρίαρχο πρόκριμα για την όποια πρόσθετη χρηματοδότηση της χώρας μας για το 2012".

De Siris

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου