Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 4/5/2011


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 4/5/2011

Η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις 56 έδρες στη Βουλή ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 22ας Μαϊου, ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων και η αντιπαράθεση που υπάρχει μεταξύ του Υπουργού Οικονομικών και του Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΣΥ, μια εσωτερική έκθεση του Υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με την οποία η οικονομία αποκλίνει από τους στόχους της, καθώς και η σύγκρουση μεταξύ της Κυβέρνησης και του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας είναι τα θέματα που προβάλλει στα σημερινά του πρωτοσέλιδα ο κυπριακός Τύπος.

Η «Αλήθεια», υπό τον τίτλο «Εκλογές με 10 κόμματα», γράφει ότι η χώρα βαδίζει στην αναμέτρηση των βουλευτικών εκλογών με πλουσιότερο πολιτικό φάσμα αφού τις εκλογές διεκδικούν δέκα κόμματα – τέσσερα νεόδμητα – με 412 υποψήφιους να δίνουν μάχη για μια βουλευτική έδρα. Αλλού γράφει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία καταδικάστηκε σε πρόστιμο από το ΕΔΑΔ λόγω της μη διερεύνησης παραπόνου από Ουκρανό, ο οποίος ισχυρίζεται ότι αποτέλεσε θύμα κακοποίησης από την Aστυνομία το 2003.

«Η Σημερινή», υπό τον τίτλο «Αλλ’αντ’ άλλων», γράφει ότι πλήρης σύγχυση επικρατεί σε σχέση με τον αριθμό των υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα και ότι διαφορετικά είναι τα στοιχεία που δίνει ο Υπουργός Οικονομικών και διαφορετικά η Στατιστική Υπηρεσία, με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου να αναφέρει ότι δεν ευσταθούν τα όσα λέει ο Υπουργός. Αλλού, γράφει ότι η Κύπρος μετέχει σε μεγάλη πανευρωπαϊκή εκστρατεία κατά της σεξουαλικής βίας.

«Ο Φιλελεύθερος», υπό τον τίτλο «Εσωτερική έκθεση – βόμβα», γράφει ότι συναγερμός έχει κτυπήσει στα ενδότερα του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς τα περισσότερα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν σημαντική απόκλιση από τους στόχους του έτους. Αλλού, γράφει ότι οι άκαρπες εκσκαφές στην Παρεκλησιά, ύστερα από πληροφορίες για ομαδικό τάφο Τ/κ αγνοουμένων, μπλοκάρουν τη διαδικασία εκσκαφών για εντοπισμό λειψάνων αγνοουμένων.

Η «Χαραυγή», με τίτλο «412 υποψήφιοι για 56 έδρες στη Βουλή», γράφει ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ τόνισε χθες ότι το ΑΚΕΛ καταθέτει ενώπιον του κυπριακού λαού μια ολοκληρωμένη πολιτική πρόταση αλλά και τα πιο ισχυρά ψηφοδέλτια σε όλες τις επαρχίες. Αλλού, γράφει ότι τον κίνδυνο καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος της Καρπασίας έθεσαν ενώπιον της Κομισιόν οι Ευρωβουλευτές Τάκης Χατζηγεωργίου και Αντιγόνη Παπαδοπούλου.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail», με τίτλο «Μπροστά οι μηχανές όσο πλησιάζουν οι εκλογές», γράφει ότι δέκα πολιτικά κόμματα ανταγωνίζονται για τις έδρες στη Βουλή, τέσσερα από τα οποία είναι καινούργια. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα γράφει ότι εκατομμύρια θα δοθούν για τα παιδιά των εκ μητρογονίας προσφύγων και ότι η Κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες μέτρα ύψους 10.6 εκατ. ευρώ, μήνες μόνο μετά που αρνήθηκε να τους αναγνωρίσει επίσημα.

Η εβδομαδιαία “Financial Mirror, υπό τον τίτλο «’2 λεπτά από το χρόνο σας’», γράφει ότι ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας έκανε έκκληση προς τον Πρόεδρο Χριστόφια να αφιερώσει δύο λεπτά από το χρόνο του για να καταστήσει σαφή τη θέση της η Κυβέρνηση ότι ποτέ δεν αμφισβήτησε το δικαίωμα της ΚΤ να λαμβάνει αποφάσεις. Αλλού, γράφει ότι το Χρηματιστήριο Αξιών της Αθήνας συνέχισε και χθες να φλερτάρει με νέα χαμηλά επίπεδα έτους καθώς η αγορά συνεχίζει να μη βρίσκει αφορμές για ουσιαστική αντίδραση και με το τζίρο να παραμένει σε επίπεδα απαξίωσης.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου