Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 20/5/2011


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 20/5/2011

Η κορύφωση της προεκλογικής μάχης για τις Βουλευτικές Εκλογές της Κυριακής, και οι βανδαλισμοί από χούλιγκαν στη Λευκωσία μετά τον τελικό Κυπέλλου της Τετάρτης, είναι τα κυριότερα θέματα που προβάλλει σήμερα ο κυπριακός Τύπος.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Που ήταν το κράτος;» γράφει στο κύριο του θέμα ότι γης μαδιάμ τα έκαναν την Τετάρτη το βράδυ 500 κουκουλοφόροι, χούλιγκαν οπαδοί της Ομόνοιας, εκμεταλλευόμενοι τους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του Κυπέλλου από την ομάδα τους, χωρίς η Αστυνομία να καταφέρει να δράσει άμεσα και να αποτρέψει τα επεισόδια. Αλλού, γράφει για την τελική προεκλογική συγκέντρωση του ΔΗΣΥ, κατά την οποία ο Πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Αναστασιάδης έστειλε μήνυμα ενότητας και αλλαγής πορείας της χώρας.

Η «Σημερινή», στο κύριο της θέμα με τίτλο «Νύκτα βανδαλισμών από χούλιγκαν της Ομόνοιας», γράφει ότι πέντε τραυματίες, 18 συλλήψεις και πολλές υλικές ζημιές είναι ο θλιβερός απολογισμός των «πανηγυρισμών» ανεγκέφαλων οπαδών της Ομόνοιας, ενώ στο στόχαστρο των χούλιγκαν βρέθηκαν προεκλογικά περίπτερα του ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΥΡΩΚΟ, ΕΛΑΜ και του ΚΥ.ΠΡΟ.Σ. Αλλού, γράφει ότι ο Σεΐχης του Κατάρ σχεδιάζει μεγάλες επενδύσεις στην Τουρκία, ενώ η Κύπρος βρίσκεται στο περίμενε ανησυχώντας για την τύχη του μεγαλεπήβολου έργου απέναντι από το Χίλτον.

Ο «Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «Πόλεμος των μηχανισμών», γράφει στο κύριο του θέμα ότι «με όπλο την ένταση, τους υψηλούς τόνους και εργαλείο τους μηχανισμούς των κομματικών επιτελείων, οι πολιτικές δυνάμεις κάνουν τις τελευταίες κινήσεις πριν από τις εκλογές της Κυριακής. Αλλού, γράφει ότι πάνω από δεκαπέντε χιλιάδες οδηγοί βρίσκονται στο όριο να χάσουν την άδεια οδήγησης καθώς έχουν 8 βαθμούς ποινής, και προσθέτει ότι ετοιμάζεται νομοσχέδιο για να αφαιρείται αμέσως η άδεια στους 12 βαθμούς.

Η «Χαραυγή», στο κύριο της θέμα με τίτλο ”Γκάφα Κασουλίδη”, γράφει ότι μόνο λίγα 24ωρα πριν τις Βουλευτικές Εκλογές, αποκαλύφθηκαν οι πραγματικές προθέσεις του ΔΗΣΥ και αυτό χάριν της γκάφας του Ευρωβουλευτή Ιωάννη Κασουλίδη, ο οποίος κατά τρόπο αντιδεοντολογικό και υποτιμητικό κάλεσε τους ψηφοφόρους του ΔΗΚΟ να ψηφίσουν ΔΗΣΥ για να στηρίξουν την προοπτική της υποψηφιότητας Ν. Αναστασιάδη για τις προεδρικές του 2013. Αλλού, γράφει ότι οριστικοποιήθηκε η συνάντηση του ΓΓ του ΟΗΕ με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα Cyprus Mail στο κύριο της θέμα με τίτλο «Αξεστοι προέβηκαν σε νέα κτηνωδία», γράφει ότι η Λευκωσία μετρούσε το κόστος από τις ζημιές που προκάλεσαν την Τετάρτη το βράδυ χούλιγκαν κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών των οπαδών της Ομόνοιας, με πέντε άτομα να έχουν τραυματιστεί σοβαρά. Αλλού, γράφει για την Αγγλική Σχολή στη Λευκωσία, και συγκεκριμένα ότι η Διευθύντρια της Σχολής παραιτήθηκε εν μέσω μια σειράς συνεχιζόμενων αντιπαραθέσεων.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα ο «Αντίλογος», στο κύριο του θέμα με τίτλο «Προάγγελος κομματικών αλλαγών», γράφει ότι το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής θα δρομολογήσουν εξελίξεις στα κόμματα τόσο σε επίπεδο ηγεσίας όσο και σε επίπεδο βουλευτών και άλλων αξιωματούχων. Αλλού, γράφει ότι σε ειδική τελετή στην Ουάσινγκτον στις 24 Μαΐου θα τιμηθεί ο Ευθύβουλος Γ. Παρασκευαΐδης για τις προσπάθειες που καταβάλλει για την κατάργηση των συρματοπλεγμάτων που διαιρούν την Κύπρο.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα η «Γνώμη», υπό τον τίτλο «Γκρεμίζονται τα επιχειρήματα τους», γράφει στο κύριο θέμα ότι ο Τάσσος Παπαδόπουλος διεκδικούσε την πατρότητα της πρότασης για εκ περιτροπής προεδρία, στάθμιση ψήφου και κοινό ψηφοδέλτιο. Αλλού, φιλοξενεί συνέντευξη του ΓΓ του ΑΚΕΛ ο οποίος δηλώνει ότι το δίλημμα των βουλευτικών είναι διατήρηση της ελπίδας για λύση ή μπαίνουμε σε μια επικίνδυνη περιπέτεια. Κάνει επίσης έκκληση για ενίσχυση του ΑΚΕΛ για αποτελεσματική εξυπηρέτηση των συμφερόντων του λαού.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Το κυπριακό Ποντίκι», στο κύριο θέμα με τίτλο «Η ευθύνη ανήκει στο λαό», γράφει ότι οι εκλογές της Κυριακής είναι πραγματικά κρίσιμες καθώς το αποτέλεσμα τους θα καθορίσει το μέλλον του πολιτικού σκηνικού στην Κύπρο και θα διαμορφώσει ένα σοβαρό υπόβαθρο για τις προεδρικές του 2013, υπό την αίρεση σημαντικών εξελίξεων στο Κυπριακό. Αλλού, γράφει ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι αν χάσει στις εκλογές θα παραιτηθεί από τη διαδοχή στην Προεδρία του ΔΗΣΥ.

Η αγγλόγλωσση εβδομαδιαία εφημερίδα “Cyprus Weekly”, κάτω από τον τίτλο «Ποδοσφαίρου ντροπής», γράφει ότι για μια ακόμη φορά τα φώτα έπεσαν στους χούλιγκαν καθώς προέβησαν σε έκτροπα κατά τους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του Κυπέλλου από την Ομόνοια, προσθέτοντας ότι η Αστυνομία προέβηκε σε 18 συλλήψεις. Αλλού, γράφει για την επίσκεψη της βασίλισσας Ελισάβετ στην Ιρλανδία.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου