Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 3/5/2011


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 3/5/2011

Η επιχείρηση εξόντωσης του ηγέτη της Αλ Κάιντα Οσάμα μπιν Λάντεν από τους Αμερικανούς, κατά τη διάρκεια επιχείρησης σε πολυτελή έπαυλη στο Πακιστάν, είναι το θέμα που προβάλλεται σε όλα σχεδόν τα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου. Επίσης, οι εξελίξεις στην εκδίκαση της υπόθεσης της δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος «Δίας» Αντη Χατζηκωστή με την κατάθεση του Φάνου Χατζηγεωργίου, η γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα για τους πολιτικού σχηματισμούς «ΕΛΑΜ», «ΚΥΠΡΟΣ» και «ΛΑΣΟΚ», και οι αντιδράσεις των πολιτικών κομμάτων για τη συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’, είναι μερικά από τα θέματα που κυριαρχούν στις εφημερίδες σήμερα.

Η «Αλήθεια», στο κύριο της θέμα με τίτλο «Νεκρός ο Μπιν Λάντεν», γράφει ότι ο ηγέτης της Αλ Κάιντα κρυβόταν σε έπαυλη, δίπλα από την στρατιωτική ακαδημία του Πακιστάν, ενώ αναφέρει ότι μετά την επιχείρηση εξόντωσής του, οι Αμερικανοί αναμένουν την εκδήλωση αντιποίνων. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Ενέργειας του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Σόλων Κασίνης αναμένεται να ενημερώσει την Πέμπτη για τα κυπριακά πετρέλαια συνέδριο στο Χιούστον, όπου συμμετέχουν πέραν των 2.000 αμερικανικών επιχειρήσεων.

«Η Σημερινή», υπό τον τίτλο «Τρόμος αντιποίνων και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας διεθνώς», γράφει ότι οι Αμερικανοί, δέκα χρόνια μετά την έναρξη του πολέμου κατά της τρομοκρατίας, κατάφεραν να εξοντώσουν τον ηγέτη της Αλ Κάιντα, κατά τη διάρκεια καλά σχεδιασμένης επιχείρησης. Αλλού, αναφέρεται στην κατάθεση του μάρτυρα κατηγορίας Φάνου Χατζηγεωργίου, κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος «Δίας» Αντη Χατζηκωστή, ο οποίος κατέθεσε ότι ο εκ των κατηγορουμένων Αντρέας Γρηγορίου του ζήτησε να σκοτώσει «έναν πλούσιο», πριν αναθέσει τη δολοφονία στον Γρηγόρη Ξενοφώντος.

«Ο Φιλελεύθερος», με τίτλο «Φοβούνται για αντίποινα», γράφει στο πρώτο του θέμα ότι τα μετρά ασφαλείας ανά την υφήλιο είναι δρακόντεια μετά την εκτέλεση του Οσάμα μπιν Λάντεν, ενώ αναφέρει ότι τεστ DNA που διενεργήθηκαν στο σώμα του νεκρού έδειξαν μια σχεδόν 100% ταύτιση με τους συγγενείς του. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι μελετάται η ελάττωση των τελών του αεροδρομίου Πάφου, προσθέτοντας ότι η συζήτηση βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και αποσκοπεί σε ένα νέο πλαίσιο μέχρι το τέλος της θερινής περιόδου του 2011.

Η «Χαραυγή», υπό τον τίτλο «Πέραν του 1 δις ευρώ οι κοινωνικές παροχές», γράφει ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού διαμήνυσε ότι η Κυβέρνηση Χριστόφια έχει προσφέρει σε διάστημα τριών ετών κοινωνικές παροχές ύψους 1,2 δις ευρώ, κάτι που, όπως είπε, δεν έκαναν άλλες Κυβερνήσεις σε μια δεκαετία. Αλλού αναφέρει ότι υποβάλλονται σήμερα επίσημα οι υποψηφιότητες των κομμάτων ενόψει των βουλευτικών εκλογών και προσθέτει ότι, σύμφωνα με τον Εφορο Εκλογών Λάζαρο Σαββίδη και μετά τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα, οι πολιτικοί σχηματισμοί «ΕΛΑΜ», «ΚΥΠΡΟΣ» και «ΛΑΣΟΚ» αναγνωρίζονται ως κόμματα.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail», με τίτλο «Ο κόσμος σε επιφυλακή για αντίποινα», γράφει ότι οι ηγέτες του κόσμου και ειδήμονες σε θέματα ασφάλειας προειδοποίησαν μετά τον θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν για το ενδεχόμενο επιθέσεων ως αντίποινα, ζητώντας εκ νέου αυξημένη επαγρύπνηση. Αλλού, η εφημερίδα αναφέρεται στις αντιδράσεις των πολιτικών κομμάτων για το περιεχόμενο τηλεοπτικής συνέντευξης του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’, όπου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η Κύπρος ξεγέλασε την ΕΕ για την ένταξη στους κόλπους της και ότι οι πολιτικοί ευθύνονται για τη συνεχιζόμενη διαίρεση του νησιού.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου