Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 17/5/2011


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 17/5/2011

Το ποσό που ξοδεύτηκε από την Κυβέρνηση για την αποστολή ασθενών στο εξωτερικό, η σύλληψη του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος Καν, το κυνήγι των κομμάτων για τους αναποφάσιστους ενόψει των βουλευτικών εκλογών, η προεκλογική συγκέντρωση του ΑΚΕΛ στη Λευκωσία, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η ”Αλήθεια”, υπό τον τίτλο ”Ανεξέλεγκτα εκατομμύρια”, γράφει ότι άλλος είναι ο κατά νόμο υπεύθυνος, αλλά, με βάση τροποποίηση του σχεδίου οικονομικής αρωγής για υπηρεσίες υγείας από το Υπουργικό Συμβούλιο, αποφασίζει μόνος ο Υπουργός Υγείας, αφού ακούσει και την προτίμηση του ασθενούς, και το κονδύλι για τις αποστολές ασθενών στο εξωτερικό ήταν περίπου 36 εκ. ευρώ στον προϋπολογισμό, αλλά ξοδεύτηκε ποσό ύψους 43 εκ. ευρώ. Γράφει, επίσης, ότι υπήρξε νέο μπαράζ επικρίσεων για δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ Αντρου Κυπριανού.

Η ”Σημερινή”, υπό τον τίτλο ”Με χειροπέδες ο ισχυρός άνδρας της διεθνούς οικονομίας”, γράφει ότι ο επικεφαλής του ΔΝΤ οδηγήθηκε χθες ενώπιον δικαστηρίου, το οποίο διέταξε την κράτησή του μέχρι την επόμενη δικάσιμο, που ορίστηκε για την Παρασκευή. Γράφει, επίσης, ότι την αντίδραση της κατηγορούσας αρχής προκαλεί αίτημα της υπεράσπισης της Ελενας Σκορδέλλη για εξασφάλιση ποινολογίου μονάδας της Εθνικής Φρουράς, που αφορά τον Φάνο Χατζηγεωργίου, μάρτυρα στην υπόθεση φόνου του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος ”Δίας” Αντη Χατζηκωστή.

Ο ”Φιλελεύθερος”, υπό τον τίτλο ”Κυνήγι για αναποφάσιστους”, γράφει ότι λίγα 24ωρα πριν από τις βουλευτικές εκλογές, οι κομματικοί μηχανισμοί και τα επιτελεία των υποψηφίων στρέφουν την προσοχή τους στους αναποφάσιστους, ενώ διαμορφώνουν μηχανισμούς για να αποφευχθούν διαρροές της τελευταίας στιγμής. Γράφει, επίσης, ότι την αντίδραση εργαζομένων στο Ωκεανογραφικό Κέντρο προκαλεί η προκήρυξη διαγωνισμού για εφαρμογή προγράμματος παρακολούθησης θαλάσσιων δεδομένων, τη στιγμή που θα μπορούσε να ανταποκριθεί το ίδιο το Κέντρο.

Η ”Χαραυγή”, υπό τον τίτλο ”Πορεία νίκης”, γράφει ότι στεντόρειο ήταν το μήνυμα που έστειλε σε όλη την ελεύθερη Κύπρο η χθεσινή προεκλογική εκδήλωση του ΑΚΕΛ στη Λευκωσία, ότι το ΑΚΕΛ ήταν, είναι και θα παραμείνει πρωταγωνιστική δύναμη. Γράφει, επίσης, ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ δήλωσε ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν μπορεί να χειρίζεται με επιπολαιότητα και ανευθυνότητα σοβαρά και ευαίσθητα θέματα που αφορούν το Κυπριακό, και κατήγγειλε δημοσίως τους υπεύθυνους της σύνταξης των δελτίων ειδήσεων του ΡΙΚ της 15ης Μαϊου.

Η αγγλόγλωσση ”Cyprus Mail”, υπό τον τίτλο ”Απορρίφθηκε εγγύηση σε υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης”, γράφει ότι απορρίφθηκε χθες από το δικαστήριο η αίτηση για να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση ο επικεφαλής του ΔΝΤ, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση εναντίον καμαριέρας ξενοδοχείου. Γράφει, επίσης, ότι η Κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες νέα συνεργασία με την εταιρεία Hermes Airports, με στόχο να δοθεί ώθηση στις αφίξεις τουριστών στην Κύπρο και να εισρεύσει ξένο χρήμα στην αγορά.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου