Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Επισκόπηση τύπου 30/5/2011


Επισκόπηση τύπου 30/5/2011

Οι πιέσεις της τρόικας για άμεσα μέτρα στις ΔΕΚΟ, η αισιοδοξία Παπακωνσταντίνου για την 5η δόση, τα προβλήματα των ασφαλιστικών ταμείων, η κινδυνολογία που οδήγησε μικροκαταθέτες σε αναλήψεις μετρητών και οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των «αγανακτισμένων» πολιτών, απασχολούν σήμερα τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου. Αναλυτικά, οι τίτλοι των εφημερίδων κατ' αλφαβητική σειρά, είναι οι ακόλθουθοι:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πάνω από 1,5 δισ. σήκωσαν οι Ελληνες από τις Τράπεζες σε μια μέρα!": Η εφημερίδα γράφει ότι "πανικός επικράτησε την Παρασκευή στους καταθέτες που σήκωσαν πάνω από ένα και πλέον δισ. ευρώ από τις τράπεζες μετά από τα κυβερνητικά πήγαιν' έλα για τη δραχμή, και κυρίως μετά το κλίμα τρομοκρατίας που πέρασε στην αγορά από τις προφητείες Δαμανάκη για έξοδο από το ευρώ [EUR=X]  !".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Νέα εποχή ανοίγει για το ALTER": Η εφημερίδα τονίζει ότι "ξεκινάει σήμερα με στόχο να γίνει το πιο μαχητικό και το πιο ανεξάρτητο κανάλι στη χώρα. Ο Κουρής πούλησε 400 στρέμματα παραλία, 12 βίλες στην Κεφαλονιά και υποθήκευσε δύο κτίρια 15.000 τμ, πήρε 9 εκατομμύρια ευρώ και τα έβαλε όλα στο κανάλι για να το γλιτώσει".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Φύγε από την πόλη της θυσίας!": Η εφημερίδα γράφει ότι "αντιμέτωπος με τον ασυγκράτητο πλέον θυμό των απλών πολιτών ήρθε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε μαζί με τον Καναδό ομόλογου του Σ. Χάρπερ στα Καλάβρυτα".

ΕΘΝΟΣ: "Κλείστε τώρα μία ΔΕΚΟ, πιέζει η τρόικα": Η εφημερίδα σημειώνει ότι "χαρακτήρα τελεσιγράφου προς την κυβέρνηση προσλαμβάνει η απαίτηση της τρόικας να κλείσουν δημόσιες επιχειρήσεις. Καθώς σε εκκρεμότητα βρίσκεται η έγκριση της πέμπτης δόσης του δανείου, αξιώνει να μπει λουκέτο σε ΔΕΚΟ. Στο «κόκκινο» βρίσκονται 1.800 Οργανισμοί. Το φάσμα της απόλυσης αντιμετωπίζουν χιλιάδες εργαζόμενοι".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Μάθανε πως... ξεβρακωνόμαστε πλακώνουνε κι' οι «γκέη»: Σύμφωνα με την εφημερίδα "άντρο κάθε ατόμου με «σεξουαλικές ιδιαιτερότητες» θα γίνει αυτή την εβδομάδα η Αθήνα. Με πρόσκληση του Π. Γερουλάνου και του Γ. Καμίνη τα... κελεπούρια της ομοφυλοφιλίας καταφθάνουν στην πρωτεύουσα και αν ετοιμαστούμε όλοι για πολλές αηδίες και ξεράσματα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "«Ηφαίστειο» η Ν.Δ. με τη στάση Σαμαρά στη σύσκεψη των αρχηγών": Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το αδιέξοδο στο οποίο οδήγησε τη χώρα το ΠΑΣΟΚ εξαιτίας της φοβερής αντιφατικής πολιτικής του και της κραυγαλέας αναποτελεσματικότητας του οικονομικού του επιτελείου, μετατρέπεται πλέον σε πρόβλημα και της Ν.Δ., εξαιτίας της στάσεις που κράτησε ο κ. Σαμαράς στην πρόσφατη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Φλερτ στα κρυφά και στα φανερά": Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "παρά τα όσα λέγονται δημοσίως, τα στοιχεία δείχνουν ότι αρχίζει ένα «φλερτ» μεταξύ της κυβέρνησης και της Ν.Δ., με θέματα αιχμής τις αποκρατικοποιήσεις και τη δημόσια περιουσία, θέματα στα οποία έχουν παρόμοιες θέσεις και, το κυριότερο, είναι στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος των δανειστών της χώρας".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ""Εσπειραν τρόμο «θέρισαν» καταθέσεις 1 δισ. ευρώ": Η εφημερίδα γράφει ότι "η κυβέρνηση έσπειρε πανικό στην οικονομία και θέρισε καταθέσεις 1 δισ. ευρώ, με μαζικές αναλήψεις τις τελευταίες μέρες".

ΕΣΤΙΑ: "Οι αντιφάσεις του κ. Παπανδρέου": Η εφημερίδα τονίζει ότι "παρά το ναυάγιο του συμβουλίου αρχηγών, ο Πρωθυπουργός επιμένει για συναίνεση ως προς την εφαρμογή του μεσοπροθέσμου Προγράμματος. Και μακάρι να την εξασφαλίση. Ομως η κυριώτερη αιτία των δεινών που βιώνουμε σήμερα είναι η δική του μέχρι τούδε αντιφατική στάσις. Παρ΄ότι θέλει να εμφανίζεται συνεπής και σταθερός ως προς την εφαρμογή του μνημονίου, στην πραγματικότητα ταλαντεύεται διαρκώς".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Παγώνουν τις αιτήσεις συνταξιοδότησης": Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε σιωπηρό πάγωμα των αιτήσεων συνταξιοδότησης προχωρούν τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία βρίσκονται στο κόκκινο και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους συνταξιούχους".

ΤΑ ΝΕΑ: "Η μεγάλη γιορτή της διαμαρτυρίας": Η εφημερίδα σημειώνει ότι "λαοθάλασσα πολιτών έστειλε χθες το απόγευμα μηνύματα αγανάκτησης από την ασφυκτικά γεμάτη Πλατεία Συντάγματος και τους γύρω δρόμους σε μια ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο".

City Press: "Πάμε πλατεία": Η εφημερίδα γράφει ότι "με ιδαίτερη δυναμική, παλμό και κυρίως μαζική συμμετοχή συνεχίστηκαν και χθες, για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, οι συγκεντρώσεις των «Αγανακτισμένων» πολιτών στην πλατεία Συντάγματος αλλά και σε κεντρικά σημείων πολλών πόλεων της χώρας".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ολα κρίνονται σε 7 ημέρες. Ελπίδες τώρα για την 5η δόση του δανείου": Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την ικανοποίησή του για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα εξέφρασε με δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. Μετέφερε, παράλληλα, την εκτίμηση ότι αυτές θα έχουν ολοκληρωθεί επιτυχώς εντός των επόμενων ημερών".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Κλιμάκωση ευρω-πιέσεων για την καταβολή της δόσης": Η εφημερίδα τονίζει ότι "κλιμακώνονται οι πιέσεις κορυφαίων κοινοτικών αξιωματούχων και του ΔΝΤ προς την κυβέρνηση, προκειμένου να συμφωνήσει άμεσα στη λήψη των μέτρων που απαιτεί η τρόικα στην Αθήνα".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου