Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 23/5/2011


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 23/5/2011

Το σύνολο του κυπριακού Τύπου της Δευτέρας προβάλλει πρωτοσέλιδα τα αποτελέσματα της χθεσινής εκλογικής διαδικασίας, παρουσιάζοντας τα ποσοστά των κομμάτων, τα ονόματα των βουλευτών που εκλέγονται στη νέα Βουλή, τα σενάρια για τις συμμαχίες που θα διαμορφωθούν για τη διεκδίκηση της Προεδρίας της Βουλής, καθώς και λεπτομέρειες και παραλειπόμενα από τη χθεσινή διαδικασία.

Η «Αλήθεια», στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ανοιχτά τα σενάρια για Πρόεδρο Βουλής», γράφει ότι το ΑΚΕΛ πολιορκεί το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών και αναφέρεται αναλυτικά στα ποσοστά που έλαβε το κάθε κόμμα. Αλλού, γράφει ότι υπήρξαν εκπλήξεις στη μάχη των σταυρών προτίμησης και έμειναν εκτός τρανταχτά ονόματα.

Η «Σημερινή», υπό τον τίτλο «Παίζεται η Προεδρία της Βουλής», γράφει ότι ξεκινούν από σήμερα έντονες παρασκηνιακές διεργασίες, ενώ αναφέρει ότι καθαρή νίκη πέτυχε ο ΔΗΣΥ και αύξηση των ποσοστών του το ΑΚΕΛ. Αναφέρεται στα νέα πρόσωπα στην Βουλή και σημειώνει ότι «νικητής ήταν η αποχή». Αλλού, γράφει ότι αργά το απόγευμα ο Μάρκος Παγδατής ξεκινά την προσπάθειά του στο Ρολάν Γκαρός με αντίπαλο τον Πορτογάλο Φρεντερίκο Ζίλ, επιζητώντας να μπει με το δεξί.

«Νικητές ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, αποχή», είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας ο «Φιλελεύθερος» που γράφει επίσης ότι συγκρατεί τις δυνάμεις του το ΔΗΚΟ, στην ίδια τάξη η ΕΔΕΚ, φθίνει το ΕΥΡΩΚΟ. Γράφει ακόμα ότι το μυαλό στρέφεται τώρα στην Προεδρία της Βουλής και τις Προεδρικές. Αλλού, ο «Φιλελεύθερος» γράφει ότι ένας νεκρός και τρεις τραυματίες ήταν ο χθεσινός απολογισμός σε τέσσερα δυστυχήματα που συνέβησαν παγκύπρια, τα τρία με την εμπλοκή μοτοσυκλετιστών.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ισχυρό ΑΚΕΛ, δύναμη για το λαό», γράφει ότι τα κόμματα ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ βγήκαν ενισχυμένα από το χθεσινό αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών. Αλλού, γράφει ότι παρασπόνδησαν πολιτικοί αρχηγοί και, σύμφωνα με τον Γενικό Εφορο Εκλογών, οι δηλώσεις Αναστασιάδη, Ομήρου και Παναγιώτου υπερέβησαν τα όρια.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου