Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 25/5/2011


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 25/5/2011

Καθολική είναι σήμερα η πρωτοσέλιδη κάλυψη από τις εφημερίδες των εξελίξεων γύρω από την εκλογή του νέου Προέδρου της Βουλής, αφού είναι το κύριο θέμα. Στα υπόλοιπα θέματα γίνεται αναφορά στην υγεία του πρώην Τ/κ ηγέτη, Ραούφ Ντενκτάς, στην τύχη των ψηφοφόρων που δεν προσήλθαν στις κάλπες, στις πληροφορίες για ανασχηματισμό, στον τουρισμό και σε άλλα θέματα.

Η «Αλήθεια», υπό τον τίτλο ''Παιχνίδια για γερά νεύρα...'' αναφέρεται στην προεδρία της Βουλής και γράφει ότι η ΕΔΕΚ αιφνιδίασε εξαγγέλοντας πρώτη την υποψηφιότητα του Προέδρου της Γιαννάκη Ομήρου, αναφέροντας την πρωτοβουλία Νίκου Αναστασιάδη για συνάντηση με όλους πλην του ΑΚΕΛ και την συνάντηση Αντρου Κυπριανού - Μάριου Καρογιάν. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο πρώην ηγέτης των Τ/κ, Ραούφ Ντενκτάς νοσηλεύεται στην εντατική και οι γιατροί μιλούν για εγκεφαλικό.

«Η Σημερινή», με τίτλο ''Αναμέτρηση Καρογιάν - Ομήρου στη Βουλή'' γράφει ότι θα διεκδικήσουν και οι δύο την προεδρία του σώματος και πως καθοριστικής σημασίας θα είναι οι ψήφοι του Ζαχαρία Κουλία και των Οικολόγων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι αυξάνονται οι πληροφορίες για επικείμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης αμέσως μετά την επάνοδο του Προέδρου της Δημοκρατίας από την Αυστραλία.

«Ο Φιλελεύθερος», υπό τον τίτλο ''Κίνηση ματ από την ΕΔΕΚ'' γράφει ότι το κόμμα των Σοσιαλιστών πρότεινε την υποψηφιότητα Ομήρου για την Προεδρία της Βουλής και αναφέρεται επίσης για πρωτοβουλία ΔΗΣΥ για διάλογο με όλους, ενώ ο ΓΓ του ΑΚΕΛ συνάντησε χθες τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι τα ονόματα των 113.216 που δεν ψήφισαν θα σταλούν στον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος εμφανίζεται απρόθυμος να ζητήσει τη δίωξή τους.

Η «Χαραυγή», υπό τον τίτλο ''Στόχος ΑΚΕΛ η ισχυροποίηση της συνεργασίας με ΔΗΚΟ'' αναφέρεται στη συνάντηση των αρχηγών των δύο κομμάτων και γράφει ότι ο Αντρος Κυπριανού δήλωσε ότι είναι δυνατό να υπάρξει καθολική συναίνεση για την Προεδρία της Βουλής. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στον τουρισμό γράφοντας ότι ο ΠΑΣΥΞΕ κρίνει ενθαρρυντικά μέχρι στιγμής τα στοιχεία με το πρώτο τρίμηνο να καταγράφει οριακή αύξηση σε αφίξεις και έσοδα.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα Cyprus Mail, υπό τον τίτλο ''Ολα τα μάτια στη θέση του Προέδρου της Βουλής'' γράφει ότι ο νέος Πρόεδρος του σώματος θα ψηφιστεί στις 2 Ιουνίου καθώς η διαδικασία προχωρά ως κούρσα δύο αλόγων. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα στην Βρετανία και δημοσιεύει φωτογραφία από την επίσημη υποδοχή του στον παλάτι του Μπάκινγχαμ.

Η εβδομαδιαία Financial Mirror'' υπό τον τίτλο ''Η καθυστέρηση των μεταρρυθμίσεων έχει πολιτικό κόστος, λέει ο Νεοφύτου του ΔΗΣΥ'' αναφέρεται σε δηλώσεις του Αναπληρωτή Προέδρου του κόμματος στην εφημερίδα για την οικονομία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Γαλλία λέει πως η Κίνα υποστηρίζει την Κριστίν Λαγκάρντ για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

De Siris

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου