Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 30/5/2011


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 30/5/2011

Οι διεργασίες για εκλογή Προέδρου της Βουλής και οι παρασκηνιακές επαφές το Σαββατοκύριακο, η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, η πραγματοποίηση και στην Κύπρο εκδηλώσεων των «Αγανακτισμένων», η αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία, οι εισηγήσεις του Υπουργού Οικονομικών για βελτίωση της οικονομίας, καθώς και η δήλωση του Προέδρου Χριστόφια για επαναδιεκδίκηση της προεδρίας του κράτους, είναι ορισμένα από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Προβάδισμα του Γ. Ομήρου» γράφει ότι βέβαιη θεωρούν στην ΕΔΕΚ τη ψήφο του βουλευτή του ΔΗΚΟ Ζαχαρία Κουλία, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ απέρριψε βολιδοσκόπηση Αναστασιάδη για μισή – μισή προεδρία, αλλά αφήνει τη συζήτηση ανοικτή για την επόμενη Βουλή, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος συναντήθηκε με Ομήρου και μίλησε με Κουλία. Αλλού, γράφει για το ραντεβού που έδωσαν οι «Αγανακτισμένοι» μέσω faceboook και twitter κατά της ανεργίας και των μέτρων λιτότητας σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης και ότι παρόμοια εκδηλώσεις έγιναν και σε Λευκωσία και Λεμεσό.

«Η Σημερινή» υπό τον τίτλο «Ελλάδα ώρα μηδέν» γράφει ότι υπάρχουν φόβοι για την επόμενη δόση της βοήθειας προς την Ελλάδα και ότι ο Κοινοτικός Επίτροπος Ολι Ρεν εκφράζει ανησυχία την ώρα που το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εμφανίζεται καθησυχαστικό. Προσθέτει ότι ο Ελληνας Πρωθυπουργός κάλεσε όλους να κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες και ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει. Αλλού, η εφημερίδα γράφει ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας δήλωσε ότι θα επαναδιεκδικήσει την προεδρία του τόπου αλλά μόνο όταν το Κυπριακό είναι ουσιαστικά λυμένο.

«Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο «Βήματα μέσα στην ομίχλη» γράφει ότι όσο πλησιάζουμε προς την 2α Ιουνίου και την εκλογή νέου προέδρου της Βουλής, όλο και περισσότερο οργιάζει το παρασκήνιο και προσθέτει ότι επί του παρόντος φαίνεται πως η μάχη θα παιχτεί μεταξύ Καρογιάν και Ομήρου. Αλλού, η εφημερίδα γράφει ότι σμήνη τουριστών από τη Ρωσία κατακλύζουν δρόμους και πλατείες της Αγίας Νάπας, σκορπώντας κλίμα ευφορίας στους εμπλεκόμενους στην τουριστική βιομηχανία.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Σταθερό το ΑΚΕΛ στη συνεργασία με ΔΗΚΟ» γράφει ότι απέλπιδα καταλήγει η πρόταση του Προέδρου του ΔΗΣΥ για εκ περιτροπής προεδρία της Βουλής με το ΑΚΕΛ, με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ να την χαρακτηρίζει ως προσπάθεια που στόχο έχει να φέρει ρήγμα στις σχέσεις του ΑΚΕΛ με το ΔΗΚΟ και για αυτό την απέρριψε. Αλλού, γράφει ότι ο Υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης εισηγείται θωράκιση του τραπεζικού συστήματος και βελτίωση των δημοσίων οικονομικών.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου