Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 16/5/2011


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 16/5/2011

Η δήλωση του ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρου Κυπριανού για την προτίμηση του σε αριστερό Τ/κ παρά σε δεξιό Ε/κ Πρόεδρο, οι αντιδράσεις των κομμάτων στη δήλωση αυτή και η διευκρίνιση του κ. Κυπριανού, είναι το θέμα που μονοπωλεί σήμερα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Η «Αλήθεια», στο κύριο της θέμα με τίτλο «Σάλος από δηλώσεις Α. Κυπριανού», γράφει ότι επτά μέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές η δήλωση του ΓΓ του ΑΚΕΛ «θα προτιμούσα ένα αριστερό Τουρκοκύπριο πρόεδρο παρά έναν Ελληνοκύπριο δεξιό», προκάλεσε αντιδράσεις από όλους του πολιτικούς αρχηγούς, με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ να δηλώνει ότι αν το 2013 δεν θελήσει ο κ. Χριστόφιας να διεκδικήσει, πιθανότατα το ΑΚΕΛ να επιλέξει Τ/κ. «Αυτό είναι μήνυμα προς κάποιους συνεργάτες τους που ευελπιστούν πιθανόν να είναι εκείνοι στις επιλογές τους», είπε ο κ. Αναστασιάδης. Αλλού, γράφει ότι στη δίκη για τη δολοφονία Αντη Χατζηκωστή θα κληθούν να καταθέσουν ο Γενικός Εισαγγελέας, ο Αρχηγός της Αστυνομίας και ο Βοηθός Αρχηγός Αστυνομίας στον κλάδο Επιχειρήσεων Ανδρέας Κρόκος.

Η «Σημερινή», υπό τον τίτλο «Πυρ ομαδόν εναντίον Αντρου Κυπριανού», γράφει στο κύριο της θέμα ότι σόκαρε το πολιτικό στερέωμα η δήλωση του ΓΓ του ΑΚΕΛ ότι προτιμά Τ/κ αριστερό Πρόεδρο παρά Ε/κ δεξιό. Εντονη η αντίδραση του ΔΗΚΟ, με δηλώσεις Μ. Καρογιάν και Γ. Κολοκασίδη, ενώ ανάλογα αντέδρασαν και οι Γ. Ομήρου, Δ. Συλλούρης και Ι. Παναγιώτου. Αλλού, γράφει για τις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση, απόπειρα βιασμού και ομηρία που απαγγέλθηκαν χθες στον επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος συνελήφθη στο αεροδρόμιο JFK στη Νέα Υόρκη, έπειτα από καταγγελία καμαριέρας στο ξενοδοχείο που διέμενε.

«Μπουρλότο στον προεκλογικό», είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας ο «Φιλελεύθερος» που επικεντρώνεται στο σάλο που προκλήθηκε από τη δήλωση του ΓΓ του ΑΚΕΛ για αριστερό Τ/κ Πρόεδρο. Γράφει ότι «πόλεμος χαρακωμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη όσο πλησιάζουμε στις βουλευτικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής», ενώ, όπως προστίθεται, το ΑΚΕΛ επέλεξε να απαντήσει μόνο στο ΔΗΣΥ. Αλλού, ο «Φιλελεύθερος» γράφει ότι διακόπηκε στη μέση έρευνα των ποινικών ανακριτών για τις Φυλακές και τα κινητά, μετά τη δημιουργία προσκομμάτων από τη Διεύθυνση.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ψεύδονται και λαϊκίζουν», γράφει ότι «επιχείρησαν με ψεύδη να πλήξουν τον ΓΓ του ΑΚΕΛ παραποιώντας δηλώσεις του». Η εφημερίδα γράφει ότι στην απάντηση του ο κ. Κυπριανού, είπε ότι η αναφορά του αφορούσε τη μελλοντική Κύπρο, μετά τη λύση και ότι στις σημερινές συνθήκες κατοχής δεν είναι δυνατόν να έχουμε Πρόεδρο Τουρκοκύπριο. Αλλού, γράφει ότι πολύ σύντομα θα καταβληθεί σε δικαιούχους πατατοπαραγωγούς επιπρόσθετο ποσό ύψους 1,2 εκ. ευρώ μέσω του Εθνικού Σχεδίου Πατατοκαλλιέργειας.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου