Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 28/5/2011


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 28/5/2011

Η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Προέδρου του ΔΗΚΟ Μάριου Καρογιάν για την προεδρία της Βουλής στην απουσία από τη συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος των Ζαχαρία Κουλία και Γιώργου Κολοκασίδη, και οι διεργασίες στα κόμματα ενόψει της εκλογής του νέου Προέδρου του νομοθετικού Σώματος, η καταγγελία εις βάρος γιατρού για σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού του, οι μειωμένες αφίξεις τουριστών στην Κύπρο το 2010, η αστυνόμευση γυμνασίου από φρουρούς ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας και η εκστρατεία για πάταξη του φαινομένου των κραχτών στην Πάφο, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν οι σημερινές εφημερίδες.

Η «Αλήθεια», στο κύριο της θέμα με τίτλο «Το ζεϊμπέκικο του Ζαχαρία…», αναφέρει πως επικυρώθηκε η υποψηφιότητα του Προέδρου του ΔΗΚΟ Μάριου Καρογιάν για την προεδρία της Βουλής με απόντα, εκτός του Ζαχαρία Κουλία, και τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του κόμματος Γιώργος Κολοκασίδη. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε καταγγελία σοκ, σύμφωνα με την οποία γιατρός σε γνωστό νοσηλευτήριο της Λευκωσίας κακοποιούσε σεξουαλικά του παιδί του, ηλικίας τεσσάρων ετών.

«Η Σημερινή», με κύριο τίτλο «Αμετακίνητος παραμένει ο Ζαχαρίας Κουλίας», αναφέρει πως επίσημα ανακοίνωσε το ΔΗΚΟ την υποψηφιότητα του Προέδρου του για την προεδρία της Βουλής, ενώ ο Ζαχαρίας Κουλίας συνεχίζει να μην ανταποκρίνεται στις προσπάθειες επικοινωνίας της ηγεσίας του κόμματος. Αλλού η εφημερίδα γράφει πως οι τουριστικές αφίξεις στην Κύπρο το 2010 περιορίστηκαν στον ίδιο αριθμό αφίξεων που είχε η χώρα πριν από 14 χρόνια.

«Ο Φιλελεύθερος», στο κύριο του θέμα με τίτλο «Κίνηση τακτικής από ΔΗΚΟ», αναφέρει πως σε κίνηση διεμβολισμού των προβλημάτων που προκαλεί η στάση Κουλία προχώρησε το ΔΗΚΟ, προβάλλοντας την υποψηφιότητα Μάριου Καρογιάν για την προεδρία της Βουλής, ως υποψηφιότητα του ενδιάμεσου χώρου. Αλλού αναφέρει πως τέσσερεις φρουροί ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας περιφέρονται το τελευταίο 15νθήμερο στη σχολική αυλή του Γυμνασίου Αρχαγγέλου της Λακατάμιας, για να ελέγχουν ποιοι εισέρχονται στο σχολείο, ποιοι μπαίνουν στις τάξεις και ποιοι μένουν εκτός.

Η «Χαραυγή», με κύριο τίτλο «Ανοικτά όλα», αναφέρει πως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά για την προεδρία της Βουλής, με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ να ανακοινώνει και επίσημη την υποψηφιότητά του. Εξάλλου η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ επικύρωσε την εισήγηση του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος για στήριξη της υποψηφιότητας Καρογιάν, ενώ οι Οικολόγοι δεν άνοιξαν τα «χαρτιά» τους. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα κάνει λόγο για εισροή 2,1 δισεκατομμυρίων ευρώ τον Απρίλιο στο τραπεζικό σύστημα με τις καταθέσεις να καταγράφουν εντυπωσιακή αύξηση της τάξης του 13,6% και να διαμορφώνονται στα 70,9 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail”, στο κύριο της θέμα με τίτλο «Απομακρύνοντας τους κράχτες από τους δρόμους», αναφέρει πως η Αστυνομία στην Πάφο έχει δημιουργήσει ανοικτές γραμμές επικοινωνίας ώστε οι ντόπιοι και οι τουρίστες να μπορούν ανώνυμα να καταγγέλλουν όσους και ό,τι δημιουργεί δημόσια οχληρία, όπως τους κράχτες, τους κακούς οδηγούς και την ηχορύπανση. Αλλού αναφέρει πως οι αρχές έχουν αρνηθεί να δώσουν σύνταξη σε 93χρονη γυναίκα επειδή δεν παντρεύτηκε ποτέ τον για 67 χρόνια σύντροφό της και πατέρα των οκτώ παιδιών της.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου