Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 14/12/2011


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 14/12/2011

Το αποτρόπαιο έγκλημα εναντίον νεαρής εγκύου μητέρας και του τρίχρονου κοριτσιού της, είναι το κύριο θέμα της σημερινής ειδησεογραφίας. Προβάλλονται επίσης η συζήτηση στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2012 και το ενδεχόμενο να μην εγκριθεί από τη Βουλή, η χθεσινή συνάντηση των δύο ηγετών στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό, οι τελικές προετοιμασίες για τις δημοτικές εκλογές καθώς και άλλα θέματα.

Η «Αλήθεια» τιτλοφορεί το πρώτο της θέμα με σχετικό φωτορεπορτάζ «Σκότωσε 3 ζωές» και γράφει ότι αποτρόπαιο έγκλημα σημειώθηκε στην Πάφο με θύματα έγκυο μητέρα, το έμβρυο και το τρίχρονο κοριτσάκι της. Ως ύποπτος συνελήφθη ο Κύπριος σύντροφος της άτυχης 24χρονης Μολδαβής. Αναφέρει επίσης ότι παραλύει σήμερα η κρατική μηχανή με την τρίωρη στάση εργασίας σε αντίδραση των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης εις βάρος τους. Η στάση θα πραγματοποιηθεί από τις 9-12 το μεσημέρι. Τα λιμάνια και αεροδρόμια θα λειτουργήσουν κανονικά.

«Η Σημερινή» προβάλλει το κύριο θέμα της με τίτλο «Αγρια τριπλή σφαγή – Συγκλονισμός από το νέο έγκλημα» και γράφει ότι η 24χρονη Τζούλια Οπόροκ, που διένυε τον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης της, εντοπίστηκε νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της ενώ λίγα μέτρα πιο πέρα βρέθηκε και το τρίχρονο κοριτσάκι της, νεκρό, πεσμένο μπρούμυτα. Παθολογική ζήλια όπλισε το χέρι του φονιά, γράφει η «Σ». Σε άλλη στήλη γράφει ότι η χθεσινή συνάντηση των δύο ηγετών δεν ήταν παραγωγική, σύμφωνα με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ ενώ ο Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας είπε ότι δεν υπάρχει ανταπόκριση από την τ/κ πλευρά.

«Ο Φιλελεύθερος» τιτλοφορεί το κύριο θέμα του με τίτλο «Στη ζυγαριά η οικονομία» και γράφει με ανοικτό το ενδεχόμενο ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2012 να μην εγκριθεί από την πλειοψηφία της Βουλής, εκτός κι αν υποστεί τροποποιήσεις και τα μέτρα για τη δημοσιονομική εξυγίανση να βρίσκονται ακόμα στο «χειρουργικό» τραπέζι, ξεκινά σήμερα σημαντικό τριήμερο για την οικονομία. Γράφει αλλού ότι οκτώ τ/κ τεμάχια γης, εκτιμημένης αξίας 32 εκ. στη Λάρνακα, αγοράστηκαν από ε/κ εταιρεία με κύριο μέτοχο 67χρονο από τη Λευκωσία. Το Υπουργικό έδωσε έγκριση για την αγοραπωλησία.

Η «Χαραυγή», με πρωτοσέλιδο τίτλο «Τριπλό φονικό», γράφει ότι νεαρή μητέρα, έγκυος στον τέταρτο μήνα και το τρίχρονο κοριτσάκι της, είναι τα θύματα ενός αποτρόπαιου εγκλήματος στην Πάφο. Σε άλλη είδηση γράφει ότι στις 546.111 ανέρχεται ο αριθμός των ψηφοφόρων για τις δημοτικές – κοινοτικές εκλογές της Κυριακής. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο Εκλογών, Δημήτρη Δημητρίου, τα ονόματα των εκλεγέντων δημάρχων αναμένεται να είναι γνωστά μέχρι τις 10 τη νύκτα της Κυριακής. Η δαπάνη των εκλογών θα ανέλθει στα 5.5 εκ. ευρώ.

Η αγγλόγλωση Cyprus Mail”, κάτω από τον τίτλο «Μητέρα και παιδί βρέθηκαν δολοφονημένοι», γράφει ότι ένας 29χρονος Κύπριος έχει συλληφθεί σε σχέση με τη άγρια δολοφονία της εγκύου φίλης του και του τρίχρονου κοριτσιού της. Και οι δύο βρέθηκαν σε απόμερη παραλία στη Γεροσκήπου χθες το απόγευμα. Σε άλλο θέμα, η “CM” αναφέρεται στις επιθέσεις νεαρών οπαδών του ΑΠΟΕΛ και της Ομόνοιας στην πολυσύχναστη Λεωφ. Μακαρίου την Κυριακή, αφήνοντας άναυδο τον κόσμο που βρισκόταν στη γνωστή λεωφόρο για τα χριστουγεννιάτικα του ψώνια.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου