Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Επισκόπηση τύπου 29/12/2011

Επισκόπηση τύπου 29/12/2011

Οι παραιτήσεις των οικονομικών εισαγγελέων, η προφυλάκιση του π. Εφραίμ, η παρέμβαση της Ρωσίας για τον Εφραίμ και η συνάντηση Παπαδήμου Παπανδρέου και οι αναβολή της απόφασης του Παπανδρέου για την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Βόμβα μεγατόνων στη Δικαιοσύνη! - Η εφημερίδα γράφει ότι "βόμβα μεγατόνων «έσκασε» παραμονές του νέου έτους στην οικογένεια της Δικαιοσύνης και στον ελληνικό λαό!. Απαγορεύσεις και υπαγορεύσεις καταγγέλλουν ως βασικές αιτίες που τους ώθησαν σε παραίτηση, οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς Σπύρος Μουζακίτης και Γρηγόρης Πεπόνης, αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς υπόνοιες για εμπλοκή πολιτικών προσώπων και οικονομικών παραγόντων στις σημαντικές έρευνες που διεξήγαγαν".

ΑΥΡΙΑΝΗ: Ράπισμα Πούτιν στο ξοφλημένο πολιτικό σύστημα της Ελλάδας - Η εφημερίδα τονίζει ότι "θρυαλλίδα ανησυχητικών εξελίξεων στις ελληνο-ρωσικές σχέσεις αποδεικνύεται η υπόθεση της προφυλάκισης του ηγούμενου Εφραίμ, υπερασπιζόμενη τον οποίο η Μόσχα προχώρησε χθες σε παταγώδη διπλωματική παρέμβαση, με σαφείς επιθετικές αναφορές που ερμηνεύονται από Ελληνες διπλωματικούς ως «ράπισμα» και «απαρχή ισοπέδωσης των όσων κεκτημένων στο πεδίο συνεύρεσης των δύο πλευρών".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Αντίσταση από τους δικαστές - Η εφημερίδα γράφει ότι "ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε χθες η διπλή παραίτηση των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη. Με μία κίνηση που προκάλεσε έκπληξη αλλά και σε πολλούς θαυμασμό, οι δύο εισαγγελείς, με μία τρισέλιδη επιστολή παραίτησης, ζήτησαν την αντικατάστασή τους από το Ανώτατο δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο και τους όρισε".

ΕΘΝΟΣ: Τεκμήρια απόχη για φοροφυγάδες - H εφημερίδα σημειώνει ότι "περισσότερα από 3.000.000 νοικοκυριά θα κληθούν τον νέο χρόνο να πληρώσουν τα αυξημένα μέχρι και 200% τεκμήρια διαβίωσης. Ο περιορισμός του αφορολόγητου ορίου στα 5.000 ευρώ στέλνει στο ταμείο ακόμα και όσους διαθέτουν ένα μικρό σπίτι ή ένα αυτοκίνητο".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Γκρεμίζει» το Τζαμί ο Πειραιώς Σεραφείμ - Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο μαχητικός Μητροπολίτης κατέθεσε αίτηση ακύρωσης του ανθελληνικού, όπως τον χαρακτηρίζει, νόμου για την κατασκευή τεμένους στον Βοτανικό".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Παρακράτος διαφθοράς «καθάρισε» τους 2 εισαγγελείς - Η εφημερίδα γράφει ότι "επιστολή-καταπέλτης για την κυβέρνηση: «Δεν θα γίνουμε θεσμική κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα οργανωμένα συμφέροντα και τους εκφραστές τους». Ερευνούσαν το μαγείρεμα στην ΕΛ.ΣΤΑΤ., το σκάνδαλο των υποβρυχίων, τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου και τις καταγγελίες για εμπλοκή της οικογένειας Παπανδρέου σε παιχνίδια με CDS".

ΕΣΤΙΑ: Διαχρονικοί φορομπήχτες - Η εφημερίδα τονίζει ότι χθες η «Εστία» ανατύπωσε ένα άρθρο που είχε δημοσιευθή προ 80 ετών υπό τον τίτλο «Οι Περιεργότεροι Φόροι». Στο άρθρο περιεγράφετο και τί επινοούσαν οι πολίτες προκειμένου να αποφύγουν ή να μετριάσουν την εις βάρος τους φορολογία. Στην σημερινή Ελλάδα, η φορολογία είναι εξ ίσου επαχθής".

Η ΑΥΓΗ: Πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο κατά της Δικαιοσύνης - Σύμφωνα με την εφημερίδα "αποκαλυπτήρια ακόμη μια φορά για την περίφημη διαπλοκή οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων με την παραίτηση των δύο εισαγγελέων που έχουν αναλάβει τη διερεύνηση των πιο κρίσιμων υποθέσεων απ΄αυτές που κυριάρχησαν στον δημόσιο βίο την τελευταία διετία".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Δάνεια: τα έξι μυστικά για τη διαγραφή τους - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στην...ουρά για μια ρύθμιση των τραπεζικών τους οφειλών περιμένουν χιλιάδες δανειολήπτες, κάνοντας χρήση των ευνοϊκών διατάξεων του νέου νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Παραίτηση οικονομικών εισαγγελέων - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αίσθηση προκάλεσε χθες η είδηση της παραίτησης των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη. Αιτία της παραίτησης των δύο εισαγγελέων, όπως οι ίδιοι αναφέρουν σε κοινή επιστολή τους, οι πιέσεις και οι παρεμβάσεις που δέχονται από εκφραστές οργανωμένων οικονομικών συμφερόντων".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: «Κουρέψτε» κατά 56% το στεγαστικό σας δάνειο - Η εφημερίδα γράφει ότι "λύσεις για να μη γίνει εφιάλτης το όνειρο για δικό σας σπίτι στον καιρό της κρίσης".

Ο ΛΟΓΟΣ: 2ημερο λουκέτο στις εφορίες - Σύμφωνα με την εφημερίδα "χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση των εφοριακών με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο. Αφού εξετάστηκαν όλα τα θεσμικά αιτήματα των εφοριακών, οι ίδιοι διεμήνυσαν ότι θα προχωρήσουν κανονικά στην απεργιακή κινητοποίηση σήμερα και αύριο, όπως είχε εξαγγελθεί".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Παναττική 24ωρη απεργία 17 Γενάρη. Αλληλεγγύη στους χαλυβουργούς - Η εφημερίδα αναφέρει ότι "σύσκεψη του ΠΑΜΕ με σωματεία της Αττικής χτες, για την οργάνωση της απεργίας συμπαράστασης σε όλους τους εργαζόμενους, που βρίσκονται σε πολυήμερες κινητοποιήσεις. Ολοι στην πολύμορφη, ακούραστη δράση στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους, στις γειτονιές, να γίνει υπόθεση των εργατών η επιτυχία της απεργίας".

ΤΑ ΝΕΑ: Τα νέα τεκμήρια. Πως θα φορολογηθούμε για τα εισοδήματα του 2011 - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με νέα, αυξημένα τεκμήρια θα φορολογηθούν τα εισοδήματα του 2011 που θα δηλώσουν οι φορολογούμενοι το νέο έτος στην Εφορία. Οδηγίες για την εφαρμογή τους δίνει στις εφορίες εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών. Ενδεικτικό είναι ότι τα νέα τεκμήρια θα είναι αυξημένα έως 70% για τα ακίνητα και τα αυτοκίνητα, θα φτάνουν το 60% για όσους έχουν πισίνες και θα εκτοξεύονται στο 200% για τα σκάφη αναψυχής".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: Ευτυχέστε τους και το 2012. Μας «έδεσαν», μας πούλησαν, γκρέμισαν τη χώρα - Η εφημερίδα γράφει ότι "τα στοιχεία που συνθέτουν το σκηνικό της καταστροφής είναι δημοσιοποιημένα και όποιος δεν θέλει να ζει με ψευδαισθήσεις δεν έχει παρά να διαβάσει τους αριθμούς για να κατανοήσει αυτό που ήδη ζει: την καταστροφή της οικονομίας, τη διάρρηξη του κοινωνικού ιστού και τη διάλυση του μεταδικτατορικού πολιτικού συστήματος. Πρόκειται για την απόλυτη καταστροφή, την οποία ο Γ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του κατάφεραν να πετύχουν σε λιγότερο από δύο χρόνια!".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: Ελπιδοφόρο... το κοίτασμα φυσικού αερίου στην Κύπρο - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "νέα δεδομένα στον ευρωπαϊκό ενεργειακό χάρτη μπορεί να δημιουργήσει η ανακάλυψη του μεγάλου κοιτάσματος φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ και το «Οικόπεδο 12» από τον αμερικανικό όμιλο Noble Energy".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Καίνε» τα τεκμήρια. Ανεβαίνει ο πήχυς για τα εισοδήματα - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αυξημένα θα είναι τα τεκμήρια για κατοικίες, σκάφη αναψυχής, Ι.Χ. και πισίνες που ισχύουν για τα εισοδήματα του 2011. Με τις φορολογικές δηλώσεις που θα υποβληθούν το 2012, οι φορολογούμενοι θα βρεθούν μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις, αφού θα κληθούν να πληρώσουν φόρους με βάση όχι τα δηλωθέντα εισοδήματα αλλά τα τεκμαρτά. Εκτιμάται ότι 3 εκατ. φορολογούμενοι θα πληρώσουν φόρους, ενώ μέχρι σήμερα δήλωναν χαμηλά εισοδήματα".

ΚΕΡΔΟΣ: Δύο παραιτήσεις - βόμβες στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό - Η εφημερίδα γράφει ότι "βόμβα στον ήδη ετοιμόρροπο φοροεισπρακτικό μηχανισμό πυροδοτεί η παραίτηση των οικονομικών εισαγγελέων κκ. Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη, οι οποίοι κατήγγειλαν προσκόμματα και αγκυλώσεις στην άσκηση των καθηκόντων τους, εκφράζοντας παράλληλα επιφυλάξεις για τις προωθούμενες αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Με εικόνα αποδιάρθρωσης ο φορολογικός μηχανισμός - Η εφημερίδα τονίζει ότι "εικόνα αποδιάρθρωσης δίνει ο φοροεισπρακτικός, αλλά και ο ελεγκτικός μηχανισμός των δημοσίων εσόδων, στην πιο κρίσιμη περίοδο για την πορεία του προγράμματος στήριξης. Σε μια πρωτοφανή για τα δεδομένα των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών κίνηση κατά της πολιτικής εξουσίας του υπουργείου, διατυπώθηκαν, χθες, από τους εκπροσώπους των εφοριακών, σοβαρές καταγγελίες για πολιτικές παρεμβάσεις στην αναδιοργάνωση των ΔΟΥ".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου