Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 5/12/2011


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 5/12/2011

Οι επόμενες κινήσεις του συνδικαλιστικού κινήματος σε σχέση με το νέο πακέτο μέτρων της Κυβέρνησης για την οικονομία, οι αντιδράσεις των πολύτεκνων στα μέτρα που προωθεί η Κυβέρνηση για μείωση των δαπανών της, και η κατάσταση στην Ευρωζώνη, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η “Αλήθεια”, υπό τον τίτλο “Τρεις αδικίες για πολύτεκνους”, γράφει ότι οι περισσότερες φωνές που έχουν ακουστεί εναντίον των μέτρων που προωθεί η Κυβέρνηση για μείωση των δαπανών της προέρχονται από τους πολύτεκνους, οι οποίοι χαρακτηρίζουν ως τρίτο Αττίλα την πρόθεση της Κυβέρνησης να μειώσει το επίδομα τέκνου και τη φοιτητική χορηγία. Γράφει, επίσης, ότι ο Αρχηγός Αστυνομίας Μιχάλης Παπαγεωργίου δήλωσε ότι η Αστυνομία αγωνίζεται με νύχια και με δόντια να αποδείξει την υπόθεση του υπόδικου Αντώνη Φανιέρου.

Η “Σημερινή”, υπό τον τίτλο “Κρίνεται η υπευθυνότητα του συνδικαλιστικού κινήματος”, γράφει ότι άλλη μια κρίσιμη ημέρα για το μέλλον της κυπριακής οικονομίας θεωρείται η σημερινή, αυτή τη φορά σε σχέση με τις επόμενες κινήσεις του συνδικαλιστικού κινήματος και τη στάση που τελικά θα τηρήσει έναντι του νέου πακέτου μέτρων της Κυβέρνησης. Γράφει, επίσης, ότι οι υποψήφιοι δήμαρχοι σχολιάζουν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που δημοσίευσε χθες η εφημερίδα, και αναφέρει ότι η δημοσκόπηση “τάραξε τα νερά”.

Ο “Φιλελεύθερος”, υπό τον τίτλο “Στην κόψη του ξυραφιού”, γράφει ότι κρίσιμη η σημερινή ημέρα για την εργατική ειρήνη στην Κύπρο, καθώς οι τρεις μεγάλες συνδικαλιστικές οργανώσεις συνεδριάζουν προκειμένου να μελετήσουν τις αποφάσεις που είχαν ληφθεί στη σύσκεψη του Προεδρικού Μεγάρου μεταξύ Κυβέρνησης και κομμάτων. Γράφει, επίσης, ότι στη μέγγενη των πιέσεων από επτά χώρες βρίσκεται η Λευκωσία, προκειμένου να προσυπογράψει την εγκαθίδρυση μιας επικίνδυνης διαδικασίας διάσωσης και αναζωογόνησης της πορείας ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ.

Η “Χαραυγή”, υπό τον τίτλο “Φόβοι για το ευρώ”, γράφει ότι στην κρισιμότερη εβδομάδα της ιστορίας της εισέρχεται σήμερα η Ευρωζώνη, με τη Γερμανία και τη Γαλλία να εμφανίζονται αποφασισμένες να επιβάλουν τη θεσμική κατοχύρωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας, μέσω του ελέγχου των εθνικών προϋπολογισμών και των αυτόματων κυρώσεων στους παραβάτες. Γράφει, επίσης, ότι συνεδριάζουν σήμερα για πρώτη φορά οι πέντε ειδικοί επιστήμονες της δεξαμενής σκέψης που συστάθηκε για να συμβουλεύει το κράτος για το φυσικό αέριο.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου