Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 20/12/2011



Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 20/12/2011

Το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών της Κυριακής, οι ερμηνείες του ως προς τη διαμόρφωση του πολιτικού χάρτη της Κύπρου ενόψει και των Προεδρικών του 2013 και τα μηνύματα που έστειλε προς διάφορες κατευθύνσεις, είναι τα θέματα που προβάλλονται σήμερα από τις κυπριακές εφημερίδες. Επίσης, ο Τύπος ασχολείται με τις έρευνες για την τριπλή δολοφονία της εγκύου γυναίκας και της κόρης της στην Πάφο αλλά και για τη δολοφονία του “Βάτραχου”.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα, με τίτλο «Μήνυμα ζητά παραλήπτη», γράφει ότι Κυβέρνηση και ΑΚΕΛ αρνούνται να λάβουν το μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες με την ψήφο τους στις δημοτικές εκλογές. «Όλα τα στελέχη του κόμματος ξορκίζουν από τον Πρόεδρο κάθε μήνυμα που τον αγγίζει», προσθέτει η «Αλήθεια». Αλλού, γράφει γύρω από την υπόθεση της τριπλής δολοφονίας στην Πάφο, ότι ο 29χρονος κομμωτής, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για τους φόνους, φέρεται να ήταν καταχρεωμένος και να αναζητούσε χρήματα.

Η «Σημερινή», υπό τον τίτλο «Επαναχαράζεται ο κομματικός χάρτης», γράφει στο κύριο της θέμα ότι καινούργια δεδομένα στον κομματικό χάρτη της Κύπρου διαμόρφωσε το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών, αλλάζοντας τις ισορροπίες και τις προοπτικές για τις παραπέρα πολιτικές συνεργασίες. Προσθέτει ότι η κάλπη ανέδειξε κυρίαρχο του παιγνιδιού το ΔΗΣΥ, την ώρα που η συνεργασία ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Αλλού, γράφει ότι δένει το παζλ της άγριας δολοφονίας του «Βάτραχου», καθώς καταζητούνται ένας Αλβανός και ένας Κύπριος. Η Αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο μοτοσικλέτα που βρέθηκε καμένη και κατεστραμμένη να ανήκει στους δράστες.

Ο «Φιλελεύθερος», στο πρωτοσέλιδο του θέμα με τίτλο «Και τώρα προεδρικές», γράφει ότι η συνολική και ολοκληρωμένη αξιολόγηση των προχθεσινών εκλογών τοπικής αυτοδιοίκησης από τα κόμματα, θα διαμορφώσουν δεδομένα ενόψει της επόμενης αναμέτρησης που είναι οι προεδρικές. Τα αποτελέσματα, τα ποσοστά και οι συμμαχίες, προσθέτει, θα αποτελέσουν το προζύμι για τις προεδρικές του Φεβρουαρίου. Αλλού, γράφει ότι νέα τροπή λαμβάνει η υπόθεση της διαθεσιμότητας του Διευθυντή Πυροσβεστικής Ανδρέα Νικολάου, για την τραγωδία στο Μαρί, καθώς ο Υπουργός Δικαιοσύνης του επιρρίπτει ευθύνες, ενώ ο κ. Νικολάου αντιστρέφει τις ευθύνες προς την ηγεσία της Αστυνομίας.

Η «Χαραυγή», κάτω από τον τίτλο «Η πολεμική δεν άγγιξε το ΑΚΕΛ», γράφει στο κύριο πρωτοσέλιδο της άρθρο ότι «το ΑΚΕΛ επαναβεβαιώθηκε με την ψήφο του λαού ως μεγάλη πολιτική και κοινωνική δύναμη με καθοριστικό ρόλο στο επίπεδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης». Ο ΓΓ του κόμματος επεσήμανε πως όσοι ήλπιζαν ότι θα κατάφερναν να εκμεταλλευτούν την τραγωδία στο Μαρί, τα προβλήματα σε οικονομία και συνομιλίες για να απομονώσουν το ΑΚΕΛ απέτυχαν. Αλλού, γράφει για τη χθεσινή συνάντηση των δύο ηγετών, κατά την οποία ο Ντερβίς Ερογλου υπαναχώρησε και σε συμφωνηθέντα για θέματα ΕΕ.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα Cyprus Mail”, κάτω από τον τίτλο «Στην επίθεση για το αποτέλεσμα των εκλογών», γράφει στο κύριο της θέμα ότι η Κυβέρνηση αρνείται ότι η επιτυχία του ΔΗΣΥ στις εκλογές της Κυριακής καταδεικνύει το θυμό των ψηφοφόρων με την ηγεσία του ΑΚΕΛ. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, γράφει επίσης η εφημερίδα, κατηγόρησε το ΔΗΣΥ για προσπάθεια μετατροπής του αποτελέσματος σε οιωνό για τις προεδρικές εκλογές του 2013. Αλλού, κάτω από φωτογραφικό ρεπορτάζ, γράφει για το πένθος των Βορειοκορεατών για τον αιφνίδιο θάνατο του ηγέτη Kim Jong Li.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου