Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 2/12/2011


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 2/12/2011

Σχεδόν όλες οι εφημερίδες έχουν πρωτοσέλιδο σήμερα τη σύσκεψη στο Προεδρικό με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τα κοινοβουλευτικά κόμματα για την κατάσταση της οικονομίας. Αλλα θέματα στα οποία αναφέρεται ο σημερινός Τύπος είναι η καταστροφή των επικίνδυνων πυρομαχικών στην Παλώδεια, οι διαμαρτυρίες χθες ομάδων πολιτών έξω από τη Βουλή, το προσχέδιο της έκθεσης του ΓΓ του ΟΗΕ για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, η χρηματοδότηση των κομμάτων κ.ά.

Η «Αλήθεια» με τίτλο ”Πάμε πακέτο;” αναφέρεται στη σημερινή σύσκεψη στο Προεδρικό για την οικονομία και γράφει ότι ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ θα προτείνουν σύνταξη στα 64, ενώ στην ατζέντα θα βρεθούν επίσης παγοποίηση του κρατικού μισθολογίου, η ΑΤΑ, η συνεισφορά των εργοδοτών και των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και η αύξηση του ΦΠΑ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι καταστρέφονται τα επικίνδυνα πυρομαχικά της Παλώδειας.

«Η μέρα της…κρίσης» είναι ο τίτλος της «Σημερινής» και αναφέρεται στη σημερινή σύσκεψη για την οικονομία στο Προεδρικό, γράφοντας ότι Κυβέρνηση, κόμματα και κοινωνικοί εταίροι βρίσκονται ενώπιον των ευθυνών τους και πως ο Πρόεδρος Χριστόφιας αναμένει να βγει ”άσπρος καπνός”. Σε άλλο θέμα γράφει ότι διαμαρτυρήθηκαν όλοι έξω από τη Βουλή χθες, καθώς είχε πολλές ομάδες πολιτών που προέβησαν χθες σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έξω από το Κοινοβούλιο.

«Ο Φιλελεύθερος» με κύριο θέμα ”Ώρα μηδέν για οικονομία” γράφει ότι η σύσκεψη στο Προεδρικό είναι καθοριστική για την αποφυγή ένταξης της Κύπρου στο Μηχανισμό Στήριξης. Σε άλλο θέμα γράφει για έρευνα για χειρισμούς της υπόθεσης του υπαστυνόμου της ΥΑΜ, Νίκου Θεοδώρου, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες που αφορούν πορνεία γυναικών από την Κίνα και πως ο Εισαγγελέας κατσάδιασε αξιωματικούς της Αστυνομίας για την τροπή που πήρε η υπόθεση στο δικαστήριο.

«Κρίσιμη μέρα» είναι ο κύριος τίτλος της «Χαραυγής». Το δημοσίευμα αναφέρεται στη σύσκεψη στο Προεδρικό και γράφει πως όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα εδώ και τώρα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι έγιναν παραστάσεις για διορθώσεις στο προσχέδιο της έκθεσης του ΓΓ του ΟΗΕ για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και δόθηκαν ήδη διαβεβαιώσεις ότι θα περιληφθεί η αναφορά στο ψήφισμα 186 του 1964.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail», υπό τον τίτλο ”Κρίσιμη στιγμή για τη σωτηρία της οικονομίας” αναφέρεται στη σημερινή σύσκεψη στο Προεδρικό και γράφει ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας δήλωσε πως η κατάσταση είναι επείγουσα αλλά η Κύπρος μπορεί να αποφύγει το Μηχανισμό Στήριξης. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ένα αντίγραφο του κόμικ δράσης Σούπερμαν έφτασε την τιμή-ρεκόρ πώλησης των 2.2 εκ. δολαρίων.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Αντίλογος» με τίτλο ”Ώρα ευθύνης και συστράτευσης” κάνει λόγο για σκληρά καταλυτικά μέτρα τώρα χωρίς άλλη καθυστέρηση. Η εφημερίδα φιλοξενεί επίσης συνεντεύξεις από υποψηφίους Δημάρχους ενόψει των τοπικών εκλογών της 18ης Δεκεμβρίου.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Γνώμη», με κύριο τίτλο ”Υπό επιτήρηση ο Αναστασιάδης!” γράφει ότι επιβλήθηκε πλήρως η ομάδα των ακραίων υπό τον Αβέρωφ Νεοφύτου και πως ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ σύρθηκε στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την οικονομία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι διαστάσεις προσλαμβάνουν οι αντιδράσεις για τον πόλεμο εξόντωσης της Ομόνοιας από τα κατεστημένα της ΚΟΠ.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Το κυπριακό ποντίκι» στο κύριο της θέμα με τίτλο ”Τρέμει την ποινική δίωξη για το Μαρί” γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποτάθηκε σε δικηγορικό οίκο στη Βρετανία για συμβουλές για να μπορέσει να αποφύγει την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του για την έκρηξη. Αλλού γράφει ότι σύμφωνα με το σημείωμα της Γενικής Λογίστριας της Δημοκρατίας από τον Ιανουάριο του 2010 μέχρι σήμερα δόθηκαν στα κόμματα 13,5 εκ. ευρώ.

Η εβδομαδιαία αγγλόγλωσση “The Cyprus Weekly” αναφέρεται σε ”Πικρό χάπι” και γράφει για την σύσκεψη στο Προεδρικό όπου αναμένεται η εφαρμογή σκληρότερων μέτρων για να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα που απειλεί να εκτροχιάσει τα οικονομικά της Κυβέρνησης. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το γραφείο UNHCR της Υεμένης λειτουργεί στην Κύπρο καθώς η κατάσταση εκεί έχει γίνει επικίνδυνη για το προσωπικό των ΗΕ.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου