Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 24/12/2011


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 24/12/2011

Ποικίλουν τα σημερινά πρωτοσέλιδα του Τύπου και αναφέρονται στην πρώτη δόση του ρωσικού δανείου, το ότι κρίθηκε προφυλακιστέος ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου στην Ελλάδα, μια ιστορία ενός Κύπριου που δεν ταξίδεψε τελευταία στιγμή με την Ηλιος, περιπτώσεις λιποθυμιών σε σχολείο της Πάφου από ασιτία, καθώς και σενάρια για τις προεδρικές του 2013. Αλλα θέματα στα οποία γίνεται αναφορά είναι πως οι Κύπριοι φέτος τις γιορτές προτιμούν τον αγροτουρισμό εντός, παρά το εξωτερικό, ο διορισμός ποινικού ανακριτή για έργα της Ενωσης Κοινοτήτων Λάρνακας κ.ά.

Η ”Αλήθεια”, υπό τον τίτλο ”Θα ήταν νεκροί!” αναφέρεται στην ιστορία του Μιχάλη Ψύλλα και της 16χρονης κόρης του Ελευθερίας, οι οποίοι τελευταία στιγμή δεν πέταξαν με την μοιραία πτήση της Ήλιος και ο Ψύλλας αφηγείται την ιστορία του στην εφημερίδα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι Κύπριοι θα κάνουν αγροτουρισμό τις γιορτές και πως μειώθηκαν τα ταξίδια στο εξωτερικό.

Η ”Σημερινή”, υπό τον τίτλο ”Λιποθυμούσαν στα θρανία” γράφει ότι ο εφιάλτης της πείνας εισέβαλε στα σχολεία και αναφέρεται στην περίπτωση δύο μαθητών στην Πάφο, αδερφών, μελών μιας πενταμελούς οικογένειας, που οι άνεργοι εδώ και ένα μήνα γονείς δεν μπορούν να συντηρήσουν. Σε άλλο θέμα που αφορά τη συνέχεια της υπόθεση Ηλιος φιλοξενεί δηλώσεις του Πέτρου Κληρίδη αλλά και του Νικόλα Γιασουμή, των συγγενών των θυμάτων.

Ο ”Φιλελεύθερος”, υπό τον τίτλο ”Στη φυλακή ο Εφραίμ” γράφει για χριστουγεννιάτικό Γολγοθά του ηγουμένου Βατοπεδίου, ο οποίος κρίθηκε χθες από το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών προφυλακιστέος για την υπόθεση ανταλλαγής ακινήτων μεταξύ της Μονής και του ελληνικού δημοσίου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι διορίστηκε ποινικός ανακριτής για έργα της Ενωσης Κοινοτήτων Λάρνακας που θα διερευνήσει το ενδεχόμενο ”στημένων” προσφορών.

Η ”Χαραυγή”, υπό τον τίτλο ”Ρωσικός ‘μποναμάς”’ γράφει ότι με το δάνειο από τη Ρωσία ύψους, 2.5 δις ευρώ, καλύπτονται οι χρηματοδοτικές ανάγκες του κράτους για το 2012, ενώ μέρος του ποσού θα αξιοποιηθεί για ενίσχυση της ρευστότητας των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι κάποιοι προσπαθούν να εξοντώσουν την Ομόνοια και πως το βαρύ πρόστιμο της ΚΟΠ προκάλεσε δυσαρέσκεια στους ”πράσινους”.

Η αγγλόγλωσση Cyprus Mail”, υπό τον τίτλο ”Υπογράφτηκε η συμφωνία για το ρωσικό δάνειο” γράφει ότι η πρώτη δόση των 2.5 δις ευρώ αναμένεται πριν το τέλος του χρόνου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η λέξη ”Κέιτ”, που είναι η Δούκισα του Κέιμπριτζ και σύζυγος του Πρίγκηπα Γουίλιαμ, θα είναι η πιο πολυχρησιμοποιημένη λέξη για το 2012, σύμφωνα με μια ομάδα που ερευνά την αγγλική γλώσσα.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα ”Η Καθημερινή”, υπό τον τίτλο ”Σενάρια και γρίφοι που οδηγούν στις προεδρικές” γράφει ότι το ΑΚΕΛ μένει μετέωρο για τις εκλογές του 2013 ενόσω ο κ. Χριστόφιας δεν ξεκαθαρίζει τις προθέσεις του και πως ο κ. Αναστασιάδης ετοιμάζει πρόταση τριών σημείων την οποία θα καταθέσει στο συνέδριο του κόμματός του το πρώτο τρίμηνο του 2012. Σε άλλο θέμα γράφει για διαβεβαιώσεις από ΗΠΑ για φυσικό αέριο και αναφέρεται στις δηλώσεις της ΥΠΕΞ μετά την επιστροφή της από την Ουάσινγκτον.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα ”Η Μάχη” με τίτλο ”Γενικό και ισοπεδωτικό το κατηγορητήριο” φιλοξενεί συνέντευξη του πρώην Ανώτερου Δικηγόρου της Δημοκρατίας, Σάββα Μάτσα, ο οποίος επικρίνει του χειρισμούς του Γενικού Εισαγγελέα στην υπόθεση Ηλιος. Σε άλλο θέμα γράφει για εκατομμύρια που πήγαν στον βρόντο στην Αστυνομία, καθώς τα έτη 2008 – 2010 καταβλήθηκε συνολική αποζημίωση 9.07 εκ ευρώ σε μέλη που βρίσκονταν με προαφυπηρετική άδεια.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου