Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 19/12/2011


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 19/12/2011

Τα αποτελέσματα των χθεσινών δημοτικών εκλογών μονοπωλούν τα κύρια θέματα των πρωτοσέλιδων του κυπριακού Τύπου. Οι σημερινές εφημερίδες αναφέρονται ακόμη στις συνεχιζόμενες έρευνες για εξιχνίαση του τριπλού φονικού στην Πάφο, στα προβλήματα που αντιμετώπισαν Τ/κ εκλογείς στην Ποταμιά, καθώς και στη σημερινή σύνοδο του Eurogroup (Υπουργοί Οικονομικών Ευρωζώνης) με αντικείμενο τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της περασμένης εβδομάδας.

Η ”Αλήθεια”, στο κύριο της θέμα με τίτλο ”Αφετηρία νέας πορείας”, αναφέρεται στις χθεσινές δημοτικές εκλογές, σημειώνοντας ότι καθαρή νίκη του ΔΗΣΥ σε δήμους, κοινότητες και ισχύ σε συμβούλια έβγαλε η χθεσινή κάλπη των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση. Αλλού γράφει ότι θρύψαλα έγινε το άλλοθι του 29χρονου κομμωτή, υπόπτου για τον φόνο της 24χρονης Μολδαβής και της 3χρονης κόρης της στην παραλιακή περιοχή της Γεροσκήπου.

”Η Σημερινή”, υπό τον τίτλο ”Εκλογές Ανατροπών”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι μεγάλες ανατροπές και αλλαγή φρουράς σε πολλές δημαρχούμενες περιοχές επεφύλαξε η χθεσινή εκλογική διαδικασία, προσθέτοντας ότι μεγάλη νικήτρια των εκλογών αναδείχθηκε η αποχή, η οποία ξεπέρασε το 30% παγκύπρια. Αλλού γράφει ότι 25 Τ/κ δεν κατάφεραν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στην Ποταμιά, αφού τα ονόματά τους είχαν αφαιρεθεί από τον εκλογικό κατάλογο.

”Ο Φιλελεύθερος” στεγάζει το κύριο του θέμα υπό τον τίτλο ”Εκλογές των ανατροπών” και γράφει ότι εκλογές πολλαπλών μηνυμάτων ήταν οι χθεσινές, αφού οι πολίτες έκαναν με την ψήφο τους ανατροπές, έστειλαν σαφέστατα πολιτικά μηνύματα και με την αποχή τους. Αλλού γράφει ότι τρία εντάλματα έρευνας για υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας σε Λευκωσία, ελεύθερη Αμμόχωστο και Πάφο εκτελεί η Αστυνομία στο πλαίσιο πανευρωπαϊκής εκστρατείας.

Η ”Χαραυγή”, κάτω από τον τίτλο ”Απέτυχε προσπάθεια απομόνωσης του ΑΚΕΛ”, αναφέρεται στο κύριο της θέμα στα αποτελέσματα των χθεσινών δημοτικών εκλογών και σημειώνει ότι η προσπάθεια του ΔΗΣΥ να απομονώσει το ΑΚΕΛ δεν πέτυχε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Αλλού γράφει ότι συνέρχεται σήμερα το Eurogroup με στόχο να συμπληρωθεί το προσχέδιο συμφωνίας στο οποίο κατέληξε η Σύνοδος Κορυφής την περασμένη εβδομάδα για διάσωση του ευρώ.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου