Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

PIIGS vs MERKOZI


PIIIGS vs MERKOZI

Ανάγκα και Θεοί πείθονται.

Το παιχνίδι ξέφυγε κι ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Και δεν μιλώ μόνο για τους πολιτικούς που βρίσκονται αλλού γι αλλού, μιλάω για όλους εμάς, τους απλούς πολίτες που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο συμμετέχουμε στην πολιτικό-οικονομικό-κοινωνική ζωή της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης.

Οι πολιτικοί και η πολιτική μας τελείωσαν. Απέτυχαν παταγωδώς. Σέρνονται πίσω από τα συμφέροντα ενός συστήματος που έχει αποδημήσει εις Κύριον εδώ και καιρό, αλλά προσπαθεί σαν ζόμπι-εφιάλτης να μας υπενθυμίζει ότι υπάρχει.

Υπάρχει για να σωθούν οι τράπεζες, οι τραπεζίτες και να κερδίσουν ακόμα περισσότερα οι εταιρείες που τους χρηματοδοτούν(τους πολιτικούς) και που τα κέρδη τους δεν εμφανίζονται σε κανένα ΑΕΠ(;) καμιάς χώρας. (Αλήθεια πως γίνεται αυτό;)

Τα τελευταία τρία χρόνια ζούμε στον αστερισμό του εκβιασμού των αγορών και για να δέσει το γλυκό ήρθε κι ο εκβιασμός των Μερκοζί προς όλους τους εταίρους μιας ένωσης που μοιάζει περισσότερο με την Ελληνική Super League.

Αυτός ο παραλογισμός πρέπει να σταματήσει και τώρα είναι η ευκαιρία με όσα συμβαίνουν στην ΕΕ. Οι χώρες που χαρακτηρίστηκαν ανορθόγραφα γουρούνια (PIIGs) ήρθε η ώρα να αποδείξουν ότι στις λάσπες ξέρουν και να ζουν και να επιζούν. Ήρθε η ώρα να αναλάβουν πρωτοβουλίες οι κοινωνικοί φορείς και να συσπειρωθούν ενάντια στις επιδιώξεις των Μερκοζί και των αγορών.

Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία κι όποιοι άλλοι θελήσουν να συμπορευτούν θα πρέπει να μπουν μπροστά. Να ανοίξουν τον δρόμο ενάντια στην απαξίωση της ζωής μας. Να εναντιωθούν στις επιδιώξεις των αγορών και των ανίκανων πολιτικών.

Το πρόβλημα δεν είναι η Ελλάδα. Το πρόβλημα είναι το σύστημα. Κι αν η χώρα μας ήταν το 2% του ΑΕΠ της ΕΕ οι PIIIGs πλέον είναι το 35% και βάλε κι εκεί αρχίζουν τα δύσκολα για τον Γαλλογερμανικό άξονα και τις αγορές.

Αλήθεια, τι θα κάνουν οι αγορές αν, λέω αν, δεν πληρώσουν τα χρωστούμενα οι χώρες αυτές; Τι θα κάνουν άραγε οι Μερκοζί αν δημιουργηθεί ο άξονας του Ευρωπαϊκού Νότου;

Μήπως θα έπρεπε οι κοινωνικοί φορείς να έρθουν σε συνεννόηση, παρακάμπτοντας τις κυβερνήσεις των πολιτικών και των κομμάτων και να χαράξουν μια άλλη πολιτική; Θα ξυπνήσουμε κάποια στιγμή ή θέλουν όλοι να μας στείλουν στον αιώνιο ύπνο;

ΣΣ

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου