Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Επισκόπηση τύπου 30/12/2011


Επισκόπηση τύπου 30/12/2011

Οι καταργήσεις θέσεων στο Δημόσιο, η αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ, το ενιαίο μισθολόγιο, η προφυλάκιση του Εφραίμ και οι αντιδράσεις που προκάλεσε καθώς και τα τεκμήρια που μπαίνουν στη ζωή των φορολογουμένων είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Κατάργηση χιλιάδων οργανικών θέσεων και Υπηρεσιών!
- Η εφημερίδα γράφει ότι "ριζικές αλλαγές στην αξιολόγηση των δημοσίων υπηρεσιών και των υπαλλήλων τους αλλά και κατάργηση χιλιάδων οργανικών θέσεων, που θα έχουν ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 150.000 απολύσεις, φέρνει το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε χθες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας με Γάλλους εμπειρογνώμονες".

ΑΥΡΙΑΝΗ: Επιστολή μανιφέστο του Πατριάρχη Ρωσίας Κύριλλου στον Κάρολο Παπούλια - Η εφημερίδα τονίζει ότι "επιστολή-κόλαφο προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, απέστειλε χθες ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, Κύριλλος, ζητώντας την αποφυλάκιση του Ηγούμενου Εφραίμ, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη βαθιά ανησυχία του σχετικά με τις ειδήσεις, που καταφθάνουν από την Ελλάδα γύρω από την υπόθεση".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ρεβεγιόν πόνου με πέντε «καυτούς» μποναμάδες! - Η εφημερίδα γράφει ότι "Αυξήσεις 9,2% στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Απολύσεις από ιδιωτικές εταιρίες στο Δημόσιο. Μπαράζ από χαράτσια με το καλημέρα του 2012. Δικηγορικά γραφεία στο κυνήγι των οφειλών. Και μισθοί πείνας 468 ευρώ στους νέους".

ΕΘΝΟΣ: Διπλό τεστ για 700.000 δημοσίους υπαλλήλους - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στο μικροσκόπιο μπαίνουν ο δημόσιος τομέας και οι εργαζόμενοι στα πεδία δράσης του. Η αξιολόγηση των υπηρεσιών θα προηγηθεί εκείνης των 700.000 υπαλλήλων. Αμεσοι στόχοι είναι η αναβάθμιση της διοίκησης, η πάταξη της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Στο συμβούλιο ασφαλειας του ΟΗΕ πηγαίνει και πάλι το θέμα της Βορείου Ηπείρου!!! - Σύμφωνα με την εφημερίδα "ένα θέμα, που παρέμενε ξεχασμένο και οδηγούσε σε νέα εθνική συμφορά, υπήρξε το λεγόμενο «Βορειοηπειρωτικό». Το ζήτημα δηλ. της ελληνικής εθνικής μειονότητας της Αλβανίας και των δικαιωμάτων της σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, μιας και αυτό (λόγω της φύσης των μειονοτικών θεμάτων) υπερέχει του αλβανικού δικαίου".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Απολύσεις στα τυφλά με συνδρομή Γάλλων «ειδικών» - Η εφημερίδα γράφει ότι "το ΑΣΕΠ θα εποπτεύει τη διαδικασία αλλά τα κριτήρια αξιολόγησης δεν έχουν καθορισθεί! Εργαλείο οι καταργήσεις οργανικών θέσεων με στόχο να απομακρυνθούν 100.000 υπάλληλοι μέσα στο 2012".

ΕΣΤΙΑ: Παραλογισμοί με τα τεκμήρια - Η εφημερίδα τονίζει ότι "τα τεκμήρια πράγματι πρέπει να υπάρχουν ως κριτήριο ελέγχου των δαπανών και του εισοδήματος των φορολογουμένων. Αλλά ο τρόπος με τον οποίο καθορίζονται είναι αυθαίρετος. Και κάθε άλλο παρά συνάδει προς την επιταγή του Συντάγματος περί αναλογικής συνεισφοράς των πολιτών στα κοινά βάρη".

Η ΑΥΓΗ: Πανικός στο σύστημα της διαπλοκής - Σύμφωνα με την εφημερίδα "κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα από τον Αρειο Πάγο για τις καταγγελίες των οικονομικών εισαγγελέων περί παρεμβάσεων στο έργο τους. Ανησυχία στο Μαξίμου για τις επιπτώσεις της υπόθεσης στην κυβέρνηση. Να τειλειώσει γρήγορα η διερεύνηση ζητά ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος. Εκνευρισμένη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, σιωπηλή του υπουργείου Οικονομικών".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αυθαίρετα: Πώς διαμορφώνονται τα πρόστιμα - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε κλειδί για την υπαγωγή στη ρύθμιση εξελίσσεται ο συντελεστής παλαιότητας. Οι ιδιοκτήτες παλαιότερων κτισμάτων ξεκλειδώνουν πιο εύκολα την πόρτα του νόμου, καθώς τα πρόστιμα που προβλέπονται κυμαίνονται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με αυτά των μεταγενέστερων ακινήτων".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ανοίγει πόρτα απολύσεων - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "έτος αναδιάρθρωσης της Δημόσιας Διοίκησης με αξιολόγηση των υπηρεσιών της (υπουργείων, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ), αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού της, θα είναι το 2012. Η νέα χρονιά σηματοδοτεί αλλαγές που ανοίγουν την πόρτα των απολύσεων σε όσους υπαλλήλους κριθούν ανεπαρκείς".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: «Χρυσές» συμβουλές για μια γερή σύνταξη - Η εφημερίδα γράφει ότι "δύσκολη χρονιά για τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους αναμένεται να είναι και το 2012, καθώς επίκεινται περαιτέρω περικοπές στις επικουρικές συντάξεις ενώ δεν αποκλείονται και περαιτέρω μειώσεις των κύριων συντάξεων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων".

Ο ΛΟΓΟΣ: Αύξηση 9,2% είδες η ΔΕΗ! - Σύμφωνα με την εφημερίδα "Στο 9,2% θα διαμορφωθεί η μεσοσταθμική αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ [DEHr.AT]  από την 1η Ιανουαρίου 2012, όπως αποφάσισε το υπουργείο Περιβάλλοντος, σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Γ. Παπακωνσταντίνου".

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13: Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διέγραψε στη Βουλή χρέη 30 εκατ. Ευρώ - Η εφημερίδα γράφει ότι "τριάντα εκατομμύρια ευρώ που αποτελούν βεβαιωμένες οφειλές 200 υπαλλήλων του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων προς το Δημόσιο διέγραψαν με την ψήφο τους μέσα σε μία νύχτα στη Βουλή στα τέλη Σεπτεμβρίου οι 152 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Γδέρνουν με φόρους το λαό επιβάλλοντας «τεκμήρια διαβίωσης» - Η εφημερίδα αναφέρει ότι "έχουν αποθρασυνθεί η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. που υπερασπίζονται τα συμφέροντα των μονοπωλίων, έχουν πάθει φορολογικό αμόκ. Μέσα από τα αυθαίρετα «τεκμήρια διαβίωσης», επιβάλλουν νέους αβάσταχους φόρους πρωτοφανούς αγριότητας που θα πληρώσουν εκατομμύρια φτωχών φορολογουμένων".

Στο Καρφί του Σαββατοκύριακου: «Εφιάλτης για τη ΝΔ ο Εφραίμ. Τρέμουν μην κελαηδήσει...» - Η εφημερίδα γράφει ότι "άκρα του τάφου σιωπή και μεγάλη αγωνία επικράτησε στη Ν.Δ. από τις εξελίξεις που σηματοδότησε η σύλληψη του Εφραίμ. Εκτιμούν στη Συγγρού ότι η υπόθεση αυτή μπορεί να ανοίξει έναν ακόμη καταστροφικό κύκλο εσωκομματικών αντιπαραθέσεων, καθώς ο Κώστας Καραμανλής βρίσκεται σε αναμμένα κάρβουνα, για το ενδεχόμενο να ξαναμπεί στο «κάδρο» των ευθυνών για το Βατοπέδι, και θα ζητήσει πολιτική προστασία".

ΤΑ ΝΕΑ: Αίσιον και ευτυχές το... 2020 - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "έτος-κλειδί για την επιβίωση της χώρας θα είναι το 2012 αλλά η επιστροφή στην πλήρη ανάκαμψη δεν προβλέπεται να έρθει πριν από το τέλος της δεκαετίας".

Press time: «Αυτοί είναι οι Τούρκοι εμπρηστές. Το ξέραμε από το 1995, αλλά...» - Η εφημερίδα γράφει ότι "όσο και αν προσπαθεί να τα μαζέψει ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ, το είπε: επί Τσιλέρ (μόνο;) το τουρκικό κράτος χρηματοδοτούσε και οργάνωνε εμπρησμούς δασών στο ελληνικό έδαφος".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: Στο 9,2% «έκλεισε» η μέση αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αύξηση των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 12,2% μεσοσταθμικά από την 1η Ιανουαρίου 2012 (9,2% αύξηση της τιμής του ρεύματος και 3% αύξηση του τέλους ΑΠΕ) ενέκρινε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Παπακωνσταντίνου".

Η ΑΞΙΑ: «Προς τον πρωθυπουργό κύριο Παπαδήμο: Πείτε μας την αλήθεια...». - Η εφημερίδα γράφει ότι "η μέχρι τώρα πορεία της δείχνει ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου οδεύει προς την αποτυχία. Μετά από σχεδόν δύο μήνες στον πρωθυπουργικό θώκο, ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης ούτε σε διεθνές επίπεδο έχει κατορθώσει να δώσει στίγμα".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Ομόλογα με ενέχυρο ακίνητα - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "«Plan B», που προβλέπει την έκδοση «ομολόγων ιδιωτικοποιήσεων» με εγγύηση ακίνητα του ελληνικού δημοσίου, επεξεργάζονται κυβέρνηση και τρόικα, με στόχο την προείσπραξη μελλοντικών εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις και τη μείωση του χρέους με ταχύτερο ρυθμό".

ΚΕΡΔΟΣ: Ποδαρικό με το ρεύμα - Η εφημερίδα γράφει ότι "ποδαρικό για τη νέα χρονιά θα μας κάνει η ΔΕΗ, φέροντας όμως όχι δώρα... αλλά αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος από 1ης Ιανουαρίου 2012 που, μεσοσταθμικά, θα φθάσουν στο 12,2% (μαζί με την αύξηση 3% του τέλους ΑΠΕ)".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Διαρθρωτικές παρεμβάσεις αντί «πακέτου» νέων μέτρων - Η εφημερίδα τονίζει ότι "να επιταχύνουν τους ρυθμούς τους ζήτησε ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, από τους υπουργούς της κυβέρνησής του, στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Οπως τόνισαν κυβερνητικοί παράγοντες, ο πρωθυπουργός επεσήμανε την ανάγκη να προωθηθούν γρήγορα οι διαρθρωτικές αλλαγές και έθεσε ως χρονικό όριο τα μέσα Ιανουαρίου 2012, για ολοκλήρωση ή δρομολόγηση μεταρρυθμίσεων".

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: Τα νέα ονόματα στις λίστες της ΝΔ - Η εφημερίδα γράφει ότι "εδώ και δέκα μέρες, ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, έχει ξεκινήσει τα τηλέφωνα και ενημερώνει τους υποψήφιους που θα κατέβουν με τα ψηφοδέλτια του κόμματος".

DEALnews: Τα σχέδια των ισχυρών. 2012: αλλάζουν τα πάντα στο επιχειρείν - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μπορεί το 2011 να μην ήταν η χρονιά των εντυπωσιακών εξαγορών ή συγχωνεύσεων, ωστόσο το 2012 αναμένεται να είναι το έτος των μεγάλων deals, που θα αλλάξουν τα δεδομένα στην ελληνική οικονομία, η οποία εισέρχεται στην πέμπτη συνεχόμενη χρονιά ύφεσης, και θα αλλάξουν το τοπίο στην επιχειρηματική ζωή της χώρας".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου