Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 21/12/2011


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 21/12/2011

Οι προετοιμασίες της Κυβέρνησης για την Κυπριακή Προεδρία, η επίσκεψη της ΥΠΕΞ Ερατώς Κοζάκου Μαρκουλλή στις ΗΠΑ και η συνάντηση της με την Αμερικανίδα ομόλογο της, η αναμονή των αποτελεσμάτων της ερευνητικής γεώτρησης της Noble για τα ευρήματα της στο οικόπεδο ”Αφροδίτη” και ο προβληματισμός και οι εισηγήσεις των κομμάτων για την αποχή στις εκλογές της περασμένης Κυριακής, είναι μερικά από τα κύρια θέματα που προβάλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η ”Αλήθεια” υπό τον τίτλο ”7 θεσμικές αλλαγές” αναφέρει ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης προτίθεται αρχές του νέου χρόνου να αρχίσει επαφές με τα πολιτικά κόμματα για ριζοσπαστικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, όπως όριο θητειών, οριζόντια ψηφοφορία και ηλεκτρονική ψήφο. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ”Αγκυρα και Ερογλου μιλούν για πρόταση χρησιμοποίηση τουρκικού αγωγού”, ενώ ”για ‘ανοησίες’ μιλά ο Χριστόφιας”.

”Η Σημερινή” υπό τον τίτλο ”Πλησιάζει η μεγάλη ώρα” γράφει ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ερευνητικής γεώτρησης της Noble για τα ευρήματα της στο οικόπεδο ”Αφροδίτη” ενώ το θέμα της ΑΟΖ κυριάρχησε στην χθεσινή συνάντηση της ΥΠΕΞ Ερατώς Κοζάκου Μαρκουλλή με την Αμερικανίδα ομόλογο της Χίλαρι Κλίντον στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Αλλού η εφημερίδα δημοσιεύει συνέντευξη που έδωσε ο Διοικητής των Βρετανικών Βάσεων στο ΚΥΠΕ.

”Ο Φιλελεύθερος” υπό τον τίτλο ”Ράβουν κουστούμια για 2013” γράφει ότι πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στο κτίσιμο αξιόπιστων συνεργασιών και συμμαχιών σε βάθος χρόνου, αλλά και στην αντιμετώπιση του φαινομένου της αποχής και της απαξίωσης της πολιτικής, εξήγγειλε ο ΔΗΣΥ. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι στα 50 εκ. ευρώ παίχτηκαν φέτος στον τζόγο από τα οποία στην Κύπρο μόνο τα 263.000 ευρώ έμειναν, ενώ η Κυβέρνηση εισέπραξε μόνο μερικές δεκάδες χιλιάδες ως φορολογία.

Η ”Χαραυγή” υπό τον τίτλο ”Κινητοποίηση για την Προεδρία” γράφει ότι έχουν οριοθετηθεί τα επόμενα βήματα και προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς οι προετοιμασίες για την Κυπριακή Προεδρία. Χθες πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Προεδρικό για εμπλοκή ολόκληρου του κρατικού μηχανισμού στην προετοιμασία της Κυπριακής Προεδρίας. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι εκκενώθηκε το στρατόπεδο Παναγίδη και ο χώρος είναι πλέον έτοιμος να δεχθεί το μεγαλεπήβολο σχέδιο που αφορά την κοινή ανάπτυξη Κύπρου-Κατάρ με την ανέγερση πολυτελούς ξενοδοχείου.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα ”Cyprus Mail” υπό τον τίτλο ”Ολόκληρο το κράτος επικεντρώνεται στην Προεδρία της ΕΕ” αναφέρεται στις χθεσινές δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέφανου Στεφάνου για την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο υπό την προεδρία του Προέδρου Χριστόφια αναφορικά με τις προετοιμασίες της Κύπρου για την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται σε δραματική αύξηση της παράνομης παγίδευσης πουλιών.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα ”Financial Mirror” γράφει ότι η ΔΕΗ σε συνεργασία με την κυπριακής έδρασς εταιρεία Quantum μπαίνει στην αγορά της Σερβίας με ένα υδροηλεκτρικό έργο. Στο ελληνικό ένθετό της, η εφημερίδα γράφει ότι ”προς πώληση Coffee Beanery και Burger King”.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου