Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 29/12/2011


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 29/12/2011

Η ανακοίνωση χθες ταυτόχρονα στη Λευκωσία από τον Πρόεδρο Χριστόφια και από την εταιρεία Noble Energy στο Τέξας για τον εντοπισμό φυσικού αερίου στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, η δημιουργία καζίνο στην Κύπρο πριν το τέλος του νέου χρόνου, το ενδιαφέρον από επιχειρηματίες των ΗΠΑ για ''δυσθεώρητη'' επένδυση στην Κύπρο και η εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την ελληνική πρεσβεία στην Κύπρο για την προφυλάκιση του ηγούμενου Εφραίμ, είναι μερικά από τα κύρια θέματα του σημερινού κυπριακού Τύπου.


Η ''Αλήθεια'' υπό τον τίτλο ''Αέριο αισιοδοξίας'' γράφει ότι νέα εποχή για την Κύπρο, που μπαίνει στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη, νέα δεδομένα στον τόπο μετά την ανακοίνωση της Noble Energy, που έκανε την πιθανότητα, βεβαιότητα και ότι τα κόμματα θέτουν θέμα διαχείρισης των ενεργειακών πόρων. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι χρονιά καζίνων το 2012 και μια ''δυσθεώρητη'' επένδυση από τις ΗΠΑ.

''Η Σημερινή'' υπό τον τίτλο ''Αφροδίτη του πλούτου'' γράφει ότι ο ακριβής όγκος του κοιτάσματος της ''Αφροδίτης'' θα αποκαλυφθεί κατά την νέα γεώτρηση που αναμένεται να διεξαχθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2012. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ''διαστάσεις στον εφιάλτη της πείνας'' κι ότι ''άλλοι τέσσερις μαθητές λιποθύμησαν σε σχολεία της Λάρνακας και της Αμμοχώστου''.

''Ο Φιλελεύθερος'' υπό τον τίτλο ''Αέριο για 200 χρόνια'' γράφει ότι τις ανάγκες της Κύπρου για 200 χρόνια σε ενέργεια - για ηλεκτροπαραγωγή και βιομηχανία - ικανοποιούν τα 7 τρισ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου, που βρίσκονται στον κόρφο της ''Αφροδίτης'', σύμφωνα με τις πρώτες μετά την γεώτρηση επίσημες, προφανώς συντηρητικές, εκτιμήσεις της Noble που ανακοινώθηκαν χθες ταυτόχρονα στην Λευκωσία από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και από την εταιρεία στο Τέξας. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στην εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την ελληνική πρεσβεία στην Κύπρο για την προφυλάκιση του ηγούμενου Εφραίμ.

Η ''Χαραυγή'' υπό τον τίτλο ''Ιστορική μέρα'' γράφει ότι ιστορική μέρα για την Κύπρο χαρακτηρίζεται η χθεσινή, αφού με την ανακοίνωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, των θετικών αποτελεσμάτων από την ερευνητική γεώτρηση της Noble Energy στο τεμάχιο 12 στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, η χώρα μας εισέρχεται στον ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι έσοδα πέραν των 400 εκ. ευρώ από το σχέδιο κινήτρων προς αεροπορικές εταιρείες για αύξηση της τουριστικής κίνησης.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα ''Cyprus Mail'' υπό τον τίτλο ''Το αέριο που ανευρέθηκε αξίζει δεκάδες δισεκατομμύρια'' αναφέρεται στην ανακοίνωση των θετικών αποτελεσμάτων από την ερευνητική γεώτρηση της Noble Energy στο τεμάχιο 12 στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στην επίσκεψη στην Κύπρο, παιδιών από περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό και το τσουνάμι στην Ιαπωνία, τα οποία έγιναν δεχτά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου