Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 10/9/2011


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 10/9/2011

Η έκκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας για επαγρύπνηση και ενότητα ενόψει των τουρκικών απειλών, η αντίδραση της ΕΕ διά της Κάθριν Αστον, η χθεσινή επιβεβαίωση από τον ΥΠΟΙΚ Κίκη Καζαμία για τις διεργασίες σύναψης δανείου ύψους 2,5 δισ. ευρώ από τη Ρωσία, οι συνεχιζόμενες αντιδράσεις των συντεχνιών στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα για το β’ πακέτο δημοσιονομικής εξυγίανσης, όπως και η πρόθεση του Αρχιεπισκόπου να παρουσιάσει σχέδιο λύσης του Κυπριακού και κατάλογο προσωπικοτήτων για υποψήφιο για τις προεδρικές, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλουν οι εφημερίδες σήμερα.

Η ”Αλήθεια” στο κύριο της θέμα με τίτλο ”Τύμπανα πολέμου για το β’ πακέτο” γράφει ότι ”βροχή πέφτουν τα τελευταία 24ωρα τα ‘όχι’ των συντεχνιών των εργαζομένων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα στις προτάσεις της Κυβέρνησης για το β’ πακέτο μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης. Αλλού γράφει ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’ θα δώσει σχέδιο λύσης του Κυπριακού στο λαό τον οποίο καλεί να βγάλει υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ύστερα από επιλογή προσωπικοτήτων.

”Η Σημερινή”, υπό τον ”τίτλο Δάνειο ζωής”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι ανάσα ζωής στην κυπριακή οικονομία έρχεται να δώσει ρωσική ένεση αξίας 2.5 δισ. ευρώ, όσο δηλαδή και το ύψος του δανείου για το οποίο η Κυβέρνηση έχει καταλήξει σε συμφωνία να συνάψει από τη Ρωσία. Αλλού αναφέρεται στην αύξηση του ελλείμματος των λογαριασμών της Κυβέρνησης στο 4,33% του ΑΕΠ για το πρώτο επτάμηνο του 2011.

”Ο Φιλελεύθερος” στεγάζει το κύριο του θέμα υπό τον τίτλο ”Σε τρεις δόσεις το δάνειο” και γράφει ότι διαδικαστικό είναι πλέον το θέμα της έκδοσης δανείου από τη ρωσική Κυβέρνηση προς την Κύπρο, ύψους 2.5 δις ευρώ, καθώς η συμφωνία σε πολιτικό επίπεδο ”έχει κλείσει”. Αλλού γράφει ότι με την κατάθεση 11 Ελλήνων στρατιωτικών κλείνει ουσιαστικά ο κύκλος των ερευνών και ανακρίσεων της Αστυνομίας σε σχέση με την τραγωδία στο Μαρί και ότι οι ανακριτές ετοιμάζουν την τελική λίστα υπόπτων.

Υπό τον τίτλο ”Ενότητα – συνεργασία για αποτροπή των τουρκικών απειλών”, η «Χαραυγή» αναφέρεται στη χθεσινή δήλωση του Προέδρου Χριστόφια για ”επαγρύπνηση και ενότητα” στην Εθνική Φρουρά λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας και των τουρκικών απειλών σε μια προσπάθεια εκφοβισμού για να μην εκμεταλλευτεί η χώρα μας την Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη. Αλλού αναφέρεται στην απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για σύσταση Υπουργικής Επιτροπής για την κυπριακή προεδρία της ΕΕ, αλλά και για το διορισμό Υφυπουργού Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα.

Η αγγλόφωνη ”Cyprus Mail” υπό τον τίτλο ”Ο στρατός έτοιμος ενόψει απειλής”, αναφέρεται στην έκκληση του Προέδρου Χριστόφια προς τις Ενοπλες Δυνάμεις όπως επιδείξουν επαγρύπνηση και ετοιμότητα έναντι των τουρκικών απειλών, καθώς και στη έκκληση της Επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, Κάθριν Αστον προς την Τουρκία να αποφύγει τις όποιου είδους απειλές που θα επηρέαζαν αρνητικά τις σχέσεις καλής γειτονίας. Αλλού γράφει ότι η Λεμεσός είναι το σπίτι του μεγαλύτερου κρασοπότηρου, αφού έλαβε επίσημα το βραβείο Γκίνες για το μεγαλύτερο κρασοπότηρο στον κόσμο.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου