Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Επισκόπηση τύπου 5/9/2011


Επισκόπηση τύπου 5/9/2011

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων ενόψει των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, τα οικονομικά των ΟΤΑ και οι μειώσεις μισθών στο δημόσιο, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ολες οι συγκοινωνίες και τα ταξί σε απεργία!". «Σύννεφα κινητοποιήσεων σε συγκοινωνίες και ταξί εν όψει ΔΕΘ καθώς οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αντιδρούν σε μετατάξεις και κατάργηση επιδομάτων, ενώ οι αυτοκινητιστές περιμένουν το σχέδιο Ραγκούση με το χειρόφρενο ανά χείρας».

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Στη ΔΕΘ με 11.000 αστυνομικούς πάει ο Πρωθυπουργός". «Σκηνικό δρακόντειων αστυνομικών μέτρων - πρωτοφανών στα μεταπολιτευτικά χρόνια - στήνει η κυβέρνηση στη Θεσσαλονίκη για την προστασία του πρωθυπουργού, των υπουργών και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις της ΔΕΘ».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Που το πάει ο Βενιζέλος". «Κάνει τη μια γκάφα μετά την άλλη, βλέπει φαντάσματα και "σπρώχνει" παρασκηνιακά για πρόωρες εκλογές. Μετά τη ΔΕΘ ανακοινώνει απολύσεις και μειώσεις μισθών στο Δημόσιο».

ΕΘΝΟΣ: "Χρυσό πάρτυ με τους μισθούς στους Δήμους". «Τεράστιο είναι το κόστος με το οποίο Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης επιβαρύνουν τον Προϋπολογισμό. Υπάλληλοι δημοτικών επιχειρήσεων εισπράττουν αποδοχές μεγαλύτερες έως και 60% σε σχέση με τους απασχολούμενους στον δημόσιο τομέα. Στο χρυσό πάρτυ συμμετέχουν Δήμοι που βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Σήκω Ανδρέα για να δεις ... το παιδί (σου) της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης!

«Στα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου έθεσε ουσιαστικά ως πρώτο στόχο του τη διάλυση του Ελληνικού Έθνους. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας δηλώνει υπέρμαχος των θέσεων και σχεδίων του διεθνούς Σιωνισμού και των Αγγλοσαξόνων και πάντως όχι των καθηκόντων του ως ηγέτη της χώρας μας».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Η Ευρώπη τινάζει το δικό της σχέδιο!" «Μετέωρο βρίσκεται το ευρωπαϊκό σχέδιο στήριξης της Ελλάδας και οι υπόλοιπες αποφάσεις της συνόδου κορυφής της 21ης Ιουλίου, καθώς οι πιστωτές δεν δείχνουν διάθεση συνεννόησης για να επισπεύσουν την επικύρωσή τους».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Σκούπα στο δημόσιο μειώσεις μισθών και απολύσεις".
«Μετά τον Βενιζέλο παίρνει τη σκυτάλη ο Ρέππας και προαναγγέλει άγριο ψαλίδι σε αποδοχές και θέσεις εργασίας. Πριν καν εφαρμοσθεί η "προσωρινή διαφορά" ακυρώνεται και μπαίνει ανώτατο πλαφόν 2.500 ευρώ. Εργασιακή εφεδρεία για χιλιάδες υπαλλήλους από τον Οκτώβριο, διευρύνεται ο κατάλογος των φορέων με πλεονάζον προσωπικό».

ΕΣΤΙΑ: "Τεράστια ζημιά εντός μιας διετίας". «Το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε τον Οκτώβριο του 2009 την οικονομία με πολύ σοβαρό δημοσιονομικό πρόβλημα. Αλλά μέσα στους 23 μήνες που κυβερνά όχι μόνον δεν αντιμετώπισε αποτελεσματικά το πρόβλημα αυτό - αφού το έλλειμμα εξακολουθεί να κινείται στα επίπεδα του 10% του ΑΕΠ και το χρέος έχει φθάσει σε απίστευτα ύψη- αλλά διέλυσε τις δομές της ελληνικής οικονομίας».

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Αντώνης Σαμαράς: Τη λύση θα δώσουν οι εκλογές". «Προβάδισμα της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις. Ο κ.Σαμαράς εκτιμά ότι η ώρα της κάλπης δεν είναι μακριά και τόσο ο ίδιος, όσο και οι στενοί του συνεργάτες θεωρούν ότι ο κ.Γιώργος Παπανδρέου θα υποχρεωθεί να πάει σε εκλογές».

ΤΑ ΝΕΑ: "Το σχέδιο Παπανδρέου-Βενιζέλου. Επιχείρηση "τρόικα". Το καλό και το κακό σενάριο". «Μπαράζ νομοσχεδίων με κρίσιμες μεταρρυθμίσεις φέρνει τις επόμενες δύο εβδομάδες η κυβέρνηση, για να κάνει σαφές στην τρόικα, σύμφωνα με το σχέδιο Παπανδρέου-Βενιζέλου- ότι η Αθήνα θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της και θα συγκρουστεί με τις συντεχνίες».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Αγκάθια και κραυγές ταλανίζουν την Παιδεία".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Φόβοι και ενστάσεις για την BlackRock". «Εντονος είναι ο προβληματισμός που υπάρχει στην αγορά αλλά και στις τράπεζες αναφορικά με τον τρόπο και τις διαδικασίες που ακολουθεί η BlackRock στην αξιολόγηση της ποιότητας των δανειακών χαρτοφυλακίων ύψους 250 δισ.ευρώ των ελληνικών τραπεζών».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Μειώσεις ΦΠΑ-Συντελεστών παίζουν στο "καλάθι" της ΔΕΘ". «Μείωση του ΦΠΑ ακόμη και στο 19% μείωση του συντελεστή φορολόγησης των επιχειρηματικών κερδών από το 20% στο 15%, επαναφορά του αφορολόγητου ορίου των 12.000 ευρώ για χαμηλόμισθους και συνταξιούχους μελετά το οικονομικό επιτελείο στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδίου επανεκκίνησης της πραγματικής οικονομίας και εν όψει φυσικά της ΔΕΘ».

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου