Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 19/9/2011


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 19/9/2011 

Οι έρευνες της Κύπρου για εντοπισμό υδρογονανθράκων στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της και οι εργασίες που άρχισε η εταιρεία Noble Energy προς αυτήν την κατεύθυνση, καθώς και οι προσπάθειες εκφοβισμού εφημερίδων ενόψει της έκδοσης του πορίσματος της Ερευνητικής Επιτροπής για την τραγωδία στο Μαρί, υπό τον Πόλυ Πολυβίου, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η ”Αλήθεια”, υπό τον τίτλο ”Φοβούνται το πόρισμα, Κτυπούν εφημερίδες”, γράφει ότι το ΑΚΕΛ κατέβαλε χθες εμφανή προσπάθεια να εκφοβίσει και να χειραγωγήσει τον Τύπο, ενόψει του πορίσματος της Ερευνητικής Επιτροπής Πολυβίου, που πρόκειται να εκδοθεί στις 30 Σεπτεμβρίου και, όπως ανέφερε ο ίδιος ο κ. Πολυβίου, θα είναι δίκαιο και αξιόπιστο. Γράφει, επίσης, ότι ο νέος Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης μάλλον ατύχησε στις πρώτες δραστηριότητές του, επιχειρώντας να διαψεύσει συλλήβδην τρεις εφημερίδες και να τους αποδώσει πολιτικούς στόχους.

Η ”Σημερινή”, υπό τον τίτλο ”Γυρίζει το τρυπάνι”, γράφει ότι εντός 48 ωρών, πιθανόν ακόμη και σήμερα, αναμένεται ο ”Ομηρος” να πιάσει δουλειά στο οικόπεδο 12, και αναφέρει ότι το τρύπημα θα φθάσει σε βάθος περίπου 1800 μέτρων, όπου θα διαφανεί με ασφάλεια η ποσότητα και η ποιότητα του φυσικού αερίου που υπάρχει. Γράφει, επίσης, ότι η Υπουργός Εξωτερικών Ερατών Κοζάκου Μαρκουλλή, στο δεύτερο μέρος συνέντευξής της στην εφημερίδα, μιλά για τις προκλήσεις της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ και τα πλεονεκτήματα που θα αποκομίσει η Κύπρος.

Ο ”Φιλελεύθερος”, υπό τον τίτλο ”Επιασε δουλειά η Noble”, γράφει ότι το γεωτρύπανο της αμερικανικής εταιρείας Noble Energy άρχισε να κατεβαίνει προς τον βυθό του οικοπέδου 12, σηματοδοτώντας την ουσιαστική έναρξη των ερευνών για εντοπισμό φυσικού αερίου. Γράφει, επίσης, ότι η αποξήλωση των φύλλων αμιάντου από τις στέγες σχολικών αιθουσών μπορεί να γίνεται με όλους τους αυστηρούς όρους που προβλέπονται από τις διαδικασίες, ωστόσο φαίνεται πως τελικά το καρκινογόνο υλικό παραμένει εντός των σχολικών χώρων αντί να αποθηκεύεται αλλού.

Η ”Χαραυγή”, υπό τον τίτλο ”Αντί να απειλεί ας συνεργαστεί”, γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε ότι η Τουρκία δεν έχει κανένα δικαίωμα να διαμαρτύρεται και πολύ περισσότερο να απειλεί και να προκαλεί ένταση λόγω των ερευνών της Κυπριακής Δημοκρατίας για εντοπισμό υδρογονανθράκων. Γράφει, επίσης, ότι το ΑΚΕΛ κάλεσε τον κ. Πολυβίου να τοποθετηθεί στο γεγονός ότι μερίδα του Τύπου δημοσίευσε συμπεράσματα σχετικά με τις ευθύνες για την έκρηξη, και ο κ. Πολυβίου απάντησε ότι τα δημοσιεύματα αποτελούν εικασίες και συμπεράσματα διαφόρων.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου